AD stopt met radiorecensent: ‘Meer Angela de Jong’

AD stopt met de wekelijkse recensies van Vincent Bijlo over het medium radio. Nadat zijn verschijningsfrequentie al eerder flink was teruggeschroefd ten faveure van tv-evenknie Angela de Jong, moet hij nu geheel het veld ruimen. Dat schrijft hij vandaag in de krant. Bijlo begon in 2016 met drie recensies per week. “Dat werd later 1 keer per week, er kwam toch weer meer televisie, meer Angela de Jong, en vanaf vandaag wordt het 0 keer per week, dit is mijn laatste column.

De koek was op, heeft hoofdredacteur Hans Nijenhuis laten weten aan Bijlo. “Alle dingen moeten een keer ophouden“, zei hij in ‘het telefoongesprek waarin hij mij het einde van mijn column aanzegde’.

Bijlo baalt er best wel van. “Het is natuurlijk ontzettend jammer dat de enige krant in Nederland die op regelmatige basis aandacht aan radio besteedde dat vanaf nu niet meer doet.”

Maar ik ben uiteraard niet uitgeluisterd. Ik hield, houd en blijf van de radio houden en ik zal daar altijd, in welke krant of op welk ander medium dan ook over blijven schrijven.”

Het AD laat weten: “De hoofdredactie dankt hem voor al zijn columns de afgelopen jaren.”

Of Angela de Jong nu ook het maandagse plekje van Bijlo inpikt is nog niet duidelijk.

De laatste recensie van Vincent Bijlo kunt u hier lezen.

Lees ook: Doet Angela de Jong stapje terug na felle kritiek? (vanochtend)

Foto: BNNVARA

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen