Jordan Roy niet naar ESF: ‘Genoten van aandachtsshot’

Jordan Roy heeft de geruchten dat hij de inzending wordt voor het Eurovisie Songfestival 2020 bewust even een flink etmaal laten sudderen. Hij vond de aandachtsshot die het opleverde erg fijn. Dat heeft hij donderdagavond toegegeven in Shownieuws. Door niet in te willen gaan op de geruchten heeft Roy de SBS 6-rubriek flink voor schut gezet. De showrubriek pakte dinsdagavond groot uit met het ‘nieuws’ over zijn deelname. De hele media nam het over, maar er klopt geen rups van.

Inmiddels gaat het ‘100 procent zeker‘ om Jeangu Macrooy en is de naam van Jordan Roy alweer buiten beeld. Hij heeft twee dagen lang genoten van de aandacht. “Mijn telefoon is gisteren ontploft. Ik kon niet meer normaal mijn telefoon gebruiken. Ik werd gebeld en gewhatsappt. Het was een gekkenhuis. Je krijgt zo veel over je heen: felicitaties, berichtjes“, aldus de voormalig X Factor- en Voice-kandidaat.

Jordan Roy, een soort hysterische relversie van Duncan Laurence, gaat het niet doen. “Dat is natuurlijk de grote vraag. Wat ik kan zeggen is dat ik het onwijs leuk zou vinden, dat ik het heel graag zou willen doen, maar ik ben nog niet officieel gevraagd, dus wie weet.”

Shownieuws getergd: “Waarom reageerde je er gisteren niet op?

Roy: “Eerlijk gezegd: ik was zó overspoeld met reacties. Ik kon niet eens mijn telefoon beethouden of er gebeurde weer van alles. Ik dacht alleen maar: zou het waar zijn? Ben ik de J? Ben ik degene die ze in hun gedachten hebben en word ik nog gevraagd? Ik dacht: ik laat het even bezinken en ik wilde er ook even van genieten dat er zo veel genoemd en gezegd werd. Ik was ook gewoon bezig.”

Als de AvroTros het zou willen: ik zou het doen.”

Shownieuws-deskundige Evert Santegoeds ging gisteren namens de redactie door het stof: “Van de week kregen we een hele goede tip, althans dat leek het in ieder geval. Deze jongen heeft best goede papieren en hij komt uit Rotterdam, dus dat zou best een leuke gimmick zijn. Hij kan met de fiets naar Ahoy, maar het lijkt erop dat hij dan wel gewoon een kaartje moet kopen.

Lees ook: ‘Opnieuw Duncan Laurence-achtig type naar ESF’ (woensdag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen