‘Jeangu Macrooy 100 procent zeker naar Songfestival’

Jeangu Macrooy is ‘100 procent zeker’ de volgende Nederlandse inzending op het Eurovisie Songfestival. Dat heeft journalist Stefan Raatgever gisteren gezegd in Op1, naar aanleiding van de berichtgeving op de AD- en Parool-site enkele uren voor die uitzending. Het Parool en AD melden zo ongeveer zonder voorbehoud dat Macrooy de nieuwe Songfestival-man wordt. Het is niet zomaar een gerucht: de berichtgeving heeft inmiddels ook het nieuws gehaald bij de NOS.

Raatgever legde bij Op1 uit dat de bronnen van hem en twee collegajournalisten ‘welingelichte bronnen’ zijn. “Mensen die het écht weten en wij weten het ook echt zeker. Ja, ik ben honderd procent zeker.”

AvroTros wil het nog niet bevestigen. “Want die hebben natuurlijk een grote presentatie in hun hoofd. Als ik het goed heb is dat op 15 januari, dus het gaat nog even duren voordat ze het écht zeggen. Maar het lekt eigenlijk bijna altijd uit.”

Pieter Perquin, de manager van de zanger, ontkent desgevraagd Macrooys deelname. “Meedoen aan het Songfestival zou wel heel gaaf zijn”, zegt hij.

AD en Het Parool wijzen erop weinig waarde te hechten aan deze ontkenning. “Vanuit zijn functie kan hij onmogelijk anders, de organisatie verbiedt de deelnemende artiest en zijn management om voortijdig over de deelname te spreken.

Woensdag haalde het Shownieuws-gerucht dat Jordan Roy de volgende Eurovisie-inzending zou worden alle media. Hij blijkt het echter toch niet te worden.

Foto: DWDD

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen