Johnny Kraaijkamp: ‘Kijkcijfers GTST stijgen nu al’

Johnny Kraaijkamp (65) heeft het idee dat de kijkcijfers van Goede Tijden Slechte Tijden nu al aan het stijgen zijn. Dat heeft hij gisterenavond gezegd in RTL Boulevard. De ingestorte kijkcijfers van GTST gaan RTL’s tv-baas Peter van der Vorst aan het hart. Hij heeft daarom een reddingsplan opgezet, waar Kraaijkamp onderdeel van uitmaakt. De soapserie moet herkenbaarder worden en dichterbij de kijker staan. Verslaggever Aran Bade ging bij de optimistische Kraaijkamp op bezoek.

Zijn rol in de serie bevalt Kraaijkamp goed. “Ik vind het leuk, omdat mijn manier van aanpak wordt gewaardeerd. Ik heb weleens hardop gezegd: ‘GTST bestaat bijna dertig jaar, maar ik nog langer.’”

De opnamedagen zijn wel pittig, vindt hij. “In principe ben ik hier om 7.00 uur en dan om 7.15 uur in de schmink en om 8.00 uur draaien. Lekker vroeg. Ik vind dat ietsje minder, ja, dat vroege.”

Hebben Kraaijkamp en zijn collega’s specifiek de opdracht gekregen om de kijkcijfers te redden? “Het is niet een specifieke opdracht, maar ik heb mezelf wel de opdracht gegeven om zo dicht mogelijk bij de mensen te staan, maar ik kan niet anders.”

De kijker gaat het bepalen, zegt hij. “Ik geloof dat nu al de kijkcijfers alweer aan het stijgen zijn, dat we langzaam naar ruim 900.000 kijkers gaan.”

Als ze allemaal een euro gaven, was ik uit de problemen. Ik heb geen problemen, ik krijg natuurlijk straks AOW. Dat is natuurlijk ook een pak poen.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen