Jelka van Houten had nog wel tien jaar Jeuk gewild

Geplaatst op zo 12 jan 2020 om 8:30

Jelka van Houten vindt het heel erg jammer dat er twee jaar geleden een einde is gekomen aan de komedieserie Jeuk, waarin ze naast Thomas Acda en Peter Heerschop een belangrijke bijrol speelde. Dat zegt de actrice in gesprek met de VARAgids. Jeuk heeft vijf series gelopen, maar stopte omdat de koek volgens de hoofdrolspelers op was. Het zal ook hebben meegespeeld dat de regisseur van de serie, Job Gosschalk, in opspraak is geraakt vanwege vieze audities.

Hoe het ook zij, zij het, Van Houten vindt het jammer dat Jeuk er niet meer is. “Zo ontzettend jammer dat die serie is gestopt, ik had het zo nog tien jaar kunnen doen.

Jeuk speelde op een geestige wijze met een mix tussen fictie en nonfictie. De acteurs speelden zichzelf, maar ook weer niet. Peter Heerschop werd door kijkers die het serieus namen ineens gezien als een botte lul. “Terwijl Peter in het echt zo’n ontzettend aardige man is! Hij is zooo lief, zo betrokken.

Leek de klungelige Jelka uit de serie wel op de echte Jelka? “Ja, ik lijk meer op haar dan Peter op Peter lijkt, al ben ik niet zo vergevingsgezind als in die serie. Die Jelka pikt toch wel heel erg veel van de dingen die Thomas Acda uithaalt.

Het VARAgids-interview met Jelka van Houten kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA
22 Reacties op “Jelka van Houten had nog wel tien jaar Jeuk gewild”


 1. Johnny👀

  Neem acteerlessen nemen want het lijkt helemaal nergens op.

 2. Suzy Wang

  Jeuk? Dan mot ze krauwen.

 3. Michiel

  Was inderdaad een leuke serie. Wel heel erg gejat van Curb your Enthusiasm, maar goed wat is er niet gejat in de Nederlandse tv industrie…

 4. Ik lach je ronduit

  Te lang doorgaan kost kijkers

 5. Remi

  Ik heb nog nooit een aflevering gezien die niét geweldig is.
  Gelukkig wordt de serie volop herhaald, op Nederland 3.

 6. Henkie

  Ze heeft een lekkere pijpbek.

 7. Curryworst

  Die aflevering met Job Gosschalk was eigenaardig. Ook al was toen niet bekend dat hij vi eze dingen deed met acteurs.
  Thomas en Peter gingen naar de boerderij van de castingdirecteur voor wat advies of iets dergelijks. Tot hun verbazing liepen er alleen maar jonge jongens rond.
  Een huis vol sch andknapen.

  Vele afleveringen van Jeuk worden nu herhaald maar deze zal wel gewist zijn of diep weggestopt in de tv-archieven.

 8. Cees

  Ik heb het wel eens gezien. Het is eigenlijk een grachtengordel komedie.

 9. Bart

  Leuke comedy. Was de koek echt op of was er een andere reden? Jammer dat het is gestopt. Überhaupt jammer dat de (BNN)VARA zo weinig met comedy doet. Een van de genres waarmee ze groot zijn geworden. Maar ze moeten en ze zullen het monopoly hebben op talkshows bij de NPO. Waarom BNNVARA 2x bij OP1 en waarom is die 5e niet gegeven aan AVROTROS, KRO-NCRV of de VPRO?

 10. Dirk

  @bart: omdat die omroepen geen zin hadden om zich aan dit experiment te branden.

 11. Snuifje

  Leuk, maar de kijker niet.

 12. Bart

  @Diek Weet ik maar de NPO dit is iets wat de NPO gewoon kan bepalen. Nu zeurt men immers bij AVROTROS en KRO-NCRV over dat ze geen talkshow hebben waarin ze hun eigen geluid kunnen laten zien. Ik had het wel leuk gevonden als Nadia (voor de VPRO) ook deel had uitgemaakt van de duo’s.

 13. Bart

  Sorry ik bedoelde Dirk natuurlijk

 14. Joker

  De zus van is dit tocb? De lelijkste van de 2

 15. Vincent

  Dit was zo slecht!

 16. Fernando Géraldèz

  Volgens mij kon de bnn-vara of wie dan ook nooit op tijd aangeven of er een vervolg mocht komen. Dat had effect op de keuze van de locaties (ivm vergunningen, de tijd op de dag), de verhaallijn, de figuranten die op tijd geboekt moesten worden, het draaiboek etc etc
  Misschien hadden ze wel materiaal genoeg, ze kregen geen zekerheid.
  Ik vond het een meesterlijke serie.
  Iemand met geld zou deze mensen de opdracht moeten geven om er nog twee of drie seizoenen aan vast te plakken. Dan heb je wel kwaliteits-tv.
  Maar ja…..vindt maar eens iemand met veel geld én een televisiezender die een kwaliteits-programma wil financieren en uitzenden. .

 17. Paul Grijpstra

  Dan blijft er de vraag:
  Zou je d’r doen.

 18. rob

  top serie

 19. Jos B

  Echt Jammer. Moest er altijd wel om lachen. Jelke is trouwens veel leuker dan haar zus.

 20. Nils Holgersson

  Komedieserie?

  Kennelijk de grappen vergeten.

 21. Peter Wingender

  Mee eens. Is een topprogramma.

 22. Wil van Bil

  Oorspronkelijk is deze serie van Deense makelij.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.