Jelka van Houten had nog wel tien jaar Jeuk gewild

Jelka van Houten vindt het heel erg jammer dat er twee jaar geleden een einde is gekomen aan de komedieserie Jeuk, waarin ze naast Thomas Acda en Peter Heerschop een belangrijke bijrol speelde. Dat zegt de actrice in gesprek met de VARAgids. Jeuk heeft vijf series gelopen, maar stopte omdat de koek volgens de hoofdrolspelers op was. Het zal ook hebben meegespeeld dat de regisseur van de serie, Job Gosschalk, in opspraak is geraakt vanwege vieze audities.

Hoe het ook zij, zij het, Van Houten vindt het jammer dat Jeuk er niet meer is. “Zo ontzettend jammer dat die serie is gestopt, ik had het zo nog tien jaar kunnen doen.

Jeuk speelde op een geestige wijze met een mix tussen fictie en nonfictie. De acteurs speelden zichzelf, maar ook weer niet. Peter Heerschop werd door kijkers die het serieus namen ineens gezien als een botte lul. “Terwijl Peter in het echt zo’n ontzettend aardige man is! Hij is zooo lief, zo betrokken.

Leek de klungelige Jelka uit de serie wel op de echte Jelka? “Ja, ik lijk meer op haar dan Peter op Peter lijkt, al ben ik niet zo vergevingsgezind als in die serie. Die Jelka pikt toch wel heel erg veel van de dingen die Thomas Acda uithaalt.

Het VARAgids-interview met Jelka van Houten kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen