Jan Roos vindt media anno 2020 dodelijk saai

Jan Roos vindt de televisie anno 2020 wel heel erg saai geworden. Alle programma’s komen heel erg laf tot stand. Dat zegt de opiniemaker in de podcast Littekens. Het Nederlandse medialandschap is gewoon niet zo onderhoudend, aldus Roos. Hij merkt dat iedereen elkaar de hand boven het hoofd houdt en niemand wat durft te zeggen. “Als je kijkt naar het medialandschap: het zijn allemaal natte washandjes. Ik kijk niks meer, want er gebeurt niks meer. Het is saai.”

Zelfs programma’s die pretenderen spraakmakend te zijn, zijn dat volgens Roos niet. “Op NPO Radio 1 hebben ze een programma dat Spraakmakers heet, maar het enige spraakmakende dat ze ooit gehad hebben was dat er een gast te laat kwam. Het is allemaal niks.”

Vroeger was het veel meer soeps op de televisie, aldus Roos. “Ik mis wel de tijd van de Theo van Goghs en Ischa Meijer, dat er iets gebeurde. Nu is alles ‘leuk’, totaal oninteressant.

Wie vindt hij voorbeelden van flop-tv-sterren? “Humberto was totaal oninteressant, Eva Jinek is een leuke meid maar totaal oninteressant.

En wie vindt hij wél leuk? “De enige die ik bitchy vind interviewen is Jeroen Pauw. Dat vind ik een goede interviewer, die zet dingen op scherp. Voor de rest gebeurt er niks op de Nederlandse televisie.”

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen