Antoinette Hertsenberg: ‘Niet op gemak in TV Kantine’

Geplaatst op ma 13 jan 2020 om 8:30

Antoinette Hertsenberg voelde zich in 2011 behoorlijk ongemakkelijk over haar optreden in De TV Kantine, dat toen in zijn hoogtijdagen zat. Dat vertelt de presentatrice in de Volkskrant. De TV Kantine had destijds de thema-uitzending ‘The Wizard of Tros’. Voor de gelegenheid was Hertsenberg verkleed als heks mét bezemsteel. Ze blikt erop terug met een ‘lichte zucht’. “Ik heb er destijds lang over getwijfeld. Ik heb het gedaan omdat ik de heks was, dat vond ik grappig“, aldus de NPO-ster.

Later stelde Carlo Boszhard voor dat ze de prinses zou zijn. “Dat wilde ik niet, dat vond ik zo raar. Toen mocht ik toch de heks zijn.”

Hertsenberg speelde de rol van heks met verve. “Als heks zeg ik dat ik van de reuring geniet. Dat klopt, ja. Ik hou er vooral van de confrontatie met mensen aan te gaan; van de spanning die interviews oproepen. Daar geniet ik van, ik kan het niet ontkennen.”

Veel tv-optredens doet Hertsenberg niet, dus haar verschijning in De TV Kantine was best verrassend. “Ik heb er veel goede reacties op gehad, vooral de zelfspot werd gewaardeerd, maar ik voelde me opgelaten. Ik geloof niet dat dit soort optredens bij mij passen. Ik ben presentator.”

Het Volkskrant-interview met Antoinette Hertsenberg kunt u lezen via Blendle.

Foto: Elvin Boer, AvroTros
13 Reacties op “Antoinette Hertsenberg: ‘Niet op gemak in TV Kantine’”


 1. ?

  2011?

  We leven in 2020

 2. anymousin

  @?, inderdaad. Lang leve de actualiteit.

 3. Wyatt

  Serieus? 2011 who cares.

 4. Zalmneusje

  Jezus mina, waar zeur je over mens..

 5. Dries Roel Vink

  De rol van heks zal haar weinig moeite hebben gekost.

 6. Sandertje

  Was een mooi optreden!

 7. Sjaak

  Vervelend mens van het kaliber Jan Roos, altijd de confrontatie aangaan. Maar natuurlijk zeggen de NPO laven daar niets over want NPO.

 8. Net5 - Lindatv

  Dit is dat vrouwtje van die dieet sekte… of niet? Die denkt dat de wereld beter word door dagen lang niet te eten…

 9. Josje

  Schijnheilige kaankerhoergraaier die niets toevoegt, alleen maar kost, dient met spoed vervangen te worden.

 10. Ronald

  Ze mag de makers op haar blote knietjes danken dat ze in De TV Kantine haar zelfspot mocht tonen. En dan 9 jaar later erover zuchten, mens sta achter hetgeen wat je doet en wees trots.

 11. Sandra

  Ja…laten we het over 2011 hebben.
  Leuk:((

 12. Max

  Fatsoen en respect is hier bij velen onbekend. Flauwe grappen, cynisme, gemene opmerkingen, pesten en schelden, alles laat men gewoon staan. Het geeft in elk geval aan wat een open riool het hier is. Dit alles aangemoedigd door de eigenaar van deze site die met suggestieve stukjes, roddels en leugens deze vuiligheid aanmoedigt.

 13. sukkel

  Waar gaaaaaaaaaaat het over

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.