Antoinette Hertsenberg: ‘Niet op gemak in TV Kantine’

Antoinette Hertsenberg voelde zich in 2011 behoorlijk ongemakkelijk over haar optreden in De TV Kantine, dat toen in zijn hoogtijdagen zat. Dat vertelt de presentatrice in de Volkskrant. De TV Kantine had destijds de thema-uitzending ‘The Wizard of Tros’. Voor de gelegenheid was Hertsenberg verkleed als heks mét bezemsteel. Ze blikt erop terug met een ‘lichte zucht’. “Ik heb er destijds lang over getwijfeld. Ik heb het gedaan omdat ik de heks was, dat vond ik grappig“, aldus de NPO-ster.

Later stelde Carlo Boszhard voor dat ze de prinses zou zijn. “Dat wilde ik niet, dat vond ik zo raar. Toen mocht ik toch de heks zijn.”

Hertsenberg speelde de rol van heks met verve. “Als heks zeg ik dat ik van de reuring geniet. Dat klopt, ja. Ik hou er vooral van de confrontatie met mensen aan te gaan; van de spanning die interviews oproepen. Daar geniet ik van, ik kan het niet ontkennen.”

Veel tv-optredens doet Hertsenberg niet, dus haar verschijning in De TV Kantine was best verrassend. “Ik heb er veel goede reacties op gehad, vooral de zelfspot werd gewaardeerd, maar ik voelde me opgelaten. Ik geloof niet dat dit soort optredens bij mij passen. Ik ben presentator.”

Het Volkskrant-interview met Antoinette Hertsenberg kunt u lezen via Blendle.

Foto: Elvin Boer, AvroTros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen