Jan Paparazzi: ‘Zet Robert Jensen op late night RTL 4’

Het was een gouden zet geweest van RTL 4 als de zender zijn late talkshow aan Robert Jensen had gegeven. Dat zegt zijn vroegere sidekick Jan Paparazzi in de podcast Van Je Af Is Harder van Joost Strootman. RTL trok vorig jaar april de stekker uit de rechts-populistische talkshow van Jensen op RTL 5. Onverstandig, vindt Paparazzi. “Ik heb er niet alles van gezien, maar ik zag wel de kijkcijfers en marktaandelen. Die waren veel hoger dan van wat er nu uitgezonden wordt.”

Daar heeft RTL echt een fout gemaakt, vindt Paparazzi. “De kip met de gouden eieren hadden ze daar staan, maar die halen ze eraf. Het programma scoorde ontzettend goed. Ze willen het geluid gewoon niet. Ik zou hem nooit van RTL 5 afgehaald hebben. Sterker, ik had hem op RTL 4 gezet, bijvoorbeeld op de plek van Beau.”

Paparazzi denkt dat een late talkshow van Jensen op RTL 4 in het begin even wennen zou zijn voor grote adverteerders als Unilever, maar dat de kijkcijfers en publieke opinie uiteindelijk aan zouden trekken.

Inmiddels is Jensen uitgeweken naar YouTube, waar hij rechts-populistische content maakt. Daar is Paparazzi ook fan van. “Het is fantastisch, ongekend. Het zou zo op 3FM kunnen, als je zo’n station zou willen hebben, het zou zo op 538 kunnen, het zou overal kunnen.

Dat het allemaal wel heel politiek is, maakt voor Paparazzi niet zoveel uit. “Mensen hebben toch overal een mening over, dat is toch ook politiek? Als je de radio levendig wil houden, zou ik zeker Jensen een plek geven.

De Nederlandse radio vindt Paparazzi op het moment nogal kleurloos. “Je zou alle shows een beetje als flets kunnen omschrijven. Er is er niet één die met de beuk erin gaat en waar de mensen ook naar kunnen luisteren. Giel Beelen misschien een beetje maar dat is het dan. Het zijn allemaal servicerubriekjes waarbij nog even met Nicolette van Dam gebeld wordt over haar nieuwe tv-programma. Hartstikke leuk, maar het is natuurlijk geen spannende radio.

In de nieuwe podcast Van Je Af Is Harder (link naar Spotify) interviewt Joost Strootman mensen uit de radiowereld. Jan Paparazzi vertelt in de eerste aflevering onder andere of hij het niet vervelend vond om niks te mogen zeggen op de rode bank van Robert Jensen, hoe hij terugkijkt op de enorme ruzie met Mylène de la Haye en of hij niet stiekem met Robert Jensen een comeback zou willen maken op radio of televisie.

Foto: AvroTros

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen