Jack van Gelder woest over 30 km/u-plan Amsterdam

Jack van Gelder kan wel janken om het plan van Amsterdam om in alle straten in de gemeente een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur door te voeren. Dat laat de Ziggo Sport-presentator blijken op Twitter. Het is echt van de zotten, vindt de 69-jarige Amsterdammer. “Amsterdam wil wellicht binnenkort overal 30 km als maximumsnelheid gaan invoeren. Ik vraag me af of je in de toekomst achteruit mag rijden als je uit een parkeervak wilt wegrijden. Zijn ze helemaal gek aan het worden?

Het onderzoek naar deze maximumsnelheid is een initiatief van GroenLinks, dat veruit de grootste partij is in Amsterdam. “Amsterdammers kiezen zelf voor dit beleid“, concludeert Van Gelder dan ook.

Amsterdam wordt steeds auto-onvriendelijker. “Steeds meer beperkingen voor auto’s. Het wordt een vrijhaven voor de in bepaalde kringen uitermate populaire, maar onvoorstelbaar irritante bakfietsen.

Nu geldt de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur vooral in kleinere straten, maar het zou ook op belangrijke autowegen moeten gaan gelden, zoals de Wibautstraat.

De reden is een grote verkeersveiligheid en minder uitstoot, aldus GroenLinks.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen