Is Op1 kansloos tegenover talkshowkoningin Jinek?

Vanavond is het dan zo ver: Op1, de baby van het geklungel van Frans Klein, ziet het levenslicht. Even voor half elf, recht tegenover Eva Jinek op RTL 4, presenteren Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven de allereerste aflevering. Te gast zijn minister Ank Bijleveld over Irak, politiek verslaggever Xander van der Wulp over het politieke jaar 2020 en Caroline Tensen en Natasja Froger over de RTL 4-show Five Days Inside. Gaat dit scoren tegenover talkshowkoningin Eva Jinek?

Jinek heeft vrijdagavond een toppremière beleefd op RTL 4. Ze trok met ruim 1,7 miljoen kijkers (41 procent) een groter publiek dan haar lead-in The Voice of Holland. Nog nooit eerder in haar carrière wist Jinek zo veel kijkers te bekoren. Ze is al met al een geduchte concurrent.

Het lastige van Op1 is, is dat de kijker én de gasten geen vast aanspreekpunt hebben: elke avond zit er weer een nieuw duo. En die schijnen om de drie maanden ook nog eens te worden gewisseld.

Toch gelooft de publieke omroep er heilig in. “Met roulerende duo’s van verschillende afzenders onderstreept Op1 de veelzijdigheid van de NPO. Een herkenbaar programma met elke dag dezelfde vorm, en een wisselende signatuur.

Op1 is een samenwerking tussen programmamakers van de deelnemende omroepen en de redactie van Pauw. Jeroen Pauw is zelf nauw betrokken bij het opzetten van de nieuwe talkshow en zal in een latere fase mogelijk ook het programma gaan presenteren.

Voor nu zijn de vijf duo’s:

  • Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra op maandag (BNNVARA),
  • Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink op dinsdag (EO),
  • Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen op woensdag (MAX),
  • Welmoed Sijtsma en Sander Schimmelpenninck op donderdag (WNL)
  • Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg op vrijdag (BNNVARA)

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen