Geestig Promenade bedolven onder positieve recensies

Diederik Ebbinge’s geestige persiflage op het talkshowgenre mag kijkcijfermatig dan wel een flop zijn, maar inhoudelijk wordt het programma omarmd. Tv-recensenten schrijven lovend over de televisieproductie. Tv-recensent Frank Heinen prijst vandaag in de Volkskrant het unieke karakter van Promenade. “Sinds een paar weken gebeurt er op zondagavond bij de NTR iets wat niet zo vaak voorkomt op televisie: er wordt iets volkomen nieuws geprobeerd.

Het is echt een televisietopper, vindt Heinen. “Promenade is wekelijks toptoneel met vier acteurs op de toppen van hun kunnen, ergens halverwege Jiskefet en Borreltijd van Arjan Ederveen.

Maaike Bos van Trouw vindt Promenade ook een topper. “Promenade is geestig tot in de puntjes. Nergens zakt het door het ijs, continu blijven de vier vaste komieken/acteurs/cabaretiers sterk in hun rol“, zegt ze. “De satirische talkshow van Diederik Ebbinge verdient betere kijkcijfers.

Ruud Maas van De Limburger: “Kijken naar ‘Promenade’ doet pijn en dat is precies de bedoeling. Het satirische programma van Diederik Ebbinge neemt clichématige talkshows op de hak en slaagt daar zeer in.

En Arjen Fortuin van het NRC vandaag: “Ik ben er inmiddels van overtuigd dat Promenade eigenlijk een gewiekste dramaserie is over een mislukkende talkshow. Heel goed dat niemand het ziet.

Promenade trok zondag 224.000 kijkers (3,9 procent) naar NPO 3.

Foto: NPO

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen