NOS voelt zich vergeten in talkshowoorlog: ‘Wij op 1’

NOS-journalist Xander van der Wulp vindt de vele media-aandacht voor de talkshowoorlog prima, maar wijst er ondertussen op dat het uiteindelijk de Journaaluitzendingen zijn die dag in dag uit de kijkcijferlijstjes domineren. Dat is te volgen op Twitter. Van der Wulp wijst erop dat het Achtuurjournaal gisteren de nummer één was met ruim 2 miljoen kijkers en het Zesuurjournaal de nummer twee met bijna 1,5 miljoen kijkers. Op1 en Jinek blijven net onder de 1 miljoen hangen.

In al het talkshowgeweld raakt de NOS een beetje ondergesneeuwd en dat is volgens Van der Wulp niet terecht. “Nu de kijkcijfers her en der wat aandacht krijgen, is het ook wel aardig even de bovenkant van het lijstje te bekijken. Soms schreeuwen de critici zo hard, dat je bijna vergeet hoeveel mensen de NOS waarderen.

Doelt hij op de kritiek uit populistisch-rechtse hoek? “Iedereen die fakenieuws roept ja. Dat is wat mij betreft niet ‘rechts Nederland’, die groep lijkt me veel breder en gelukkig maar.”

Collega Ron Fresen staat achter de post van Van der Wulp. “En zo is dat“, zegt hij daadkrachtig.

D66-Kamerlid Kees Verhoeven: “Kom op Xander, gun die talkshows even hun oorlog. Dan kan de NOS de rest van het wereldnieuws behandelen.😜

De Twitter-post:

Foto: KRO-NCRV

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen