Hart van NL krijgt voor het eerst mannelijke hosts

Maarten Steendam en Wolter Klok versterken per april het presentatieteam van Hart van Nederland. Het is de eerste keer dat mannen de nieuwsrubriek presenteren. Dat heeft Talpa Network laten weten. Hoofdredacteur Marc Veeningen is blij met de heren. Ze zijn het gevolg van maandenlang brainstormen over de nieuwe koers. “De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest om het inhoudelijk profiel van Hart van Nederland verder aan te scherpen.”

Het programma brengt als volwaardig nieuwsmerk inmiddels ook online en op de radiozenders van Talpa Network ‘het nieuws dat Nederland bezighoudt’. “Niet alleen uit de Randstad, maar uit heel Nederland.”

Veeningen vervolgt: “Het dagelijkse tv-programma blijft cruciaal voor ons. Ik ben ervan overtuigd dat Maarten en Wolter, evenals de vertrouwde gezichten van Hart van Nederland, ervoor zorgen dat ons onderscheidende nieuws ook op tv uitstekend wordt gepresenteerd.”

Maarten Steendam is sinds 2013 presentator bij Telegraaf TV en daarvoor was hij 13 jaar journalist en presentator bij RTV Utrecht. Hij zegt: “Hart van Nederland is altijd goed geweest in het nieuws dat mensen echt raakt. Niet de instituten of politici staan centraal, maar de Nederlanders. Dat past bij mij. Ik kijk ernaar uit om items te maken over het nieuws dat Nederland bezighoudt en dit ook elke avond aan meer dan 1 miljoen mensen te presenteren.”

Wolter Klok werkt momenteel als presentator en redacteur bij RTV Drenthe. Als kind was Wolter al fan van Hart van Nederland en maakte hij er zelfs een complete website over. In 2005 werd hij daarom in de studio uitgenodigd en stond hij achter de desk. Shownieuws maakte daar deze reportage over.

Dat ik vijftien jaar later als redacteur bij Hart van Nederland ga werken en het programma ook nog eens regelmatig mag presenteren is voor mij dus letterlijk een jongensdroom die uitkomt”, aldus Wolter.

Hart van Nederland is dagelijks om 17.30 en 22.30 uur te zien op SBS 6.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen