Haalt Songfestival het coronavirus naar Rotterdam?

De uitbraak van het coronavirus in Wuhan is al lang geen Chinees probleem meer. Door reizende Wuhan-gangers is het virus nu ook opgedoken in Europa. De grote angst is dat het virus zich door reizigers nog verder verspreidt. Hoe moet dat straks als er in Ahoy duizenden Songfestival-fans uit heel Europa naast elkaar op de tribune zitten? Haalt de NPO het coronavirus hiermee naar Rotterdam? Eva Jinek legde het gisteren voor aan zanger Tim Douwsma en VVD-politicus Mark Harbers.

Een bezorgde Jinek vroeg aan Songfestival-figurant Douwsma: “Tim, het is natuurlijk nog ver weg het Songfestival, maar is het door je hoofd geschoten dat als dit verder uit de hand loopt er dan misschien problemen zijn voor de mensen die hier naartoe willen komen?

Douwsma is in de materie gedoken en maakt zich enige zorgen. “Ik vroeg het me wel af. Zometeen in mei komen er zoveel mensen samen in één stad. Laten we gewoon hopen dat het gewoon lekker onder controle blijft, maar ik kan me wel voorstellen dat daar misschien langzamerhand wel over gedacht wordt, maar zo lang het nog een soort van buiten het land is, is er denk ik nog niets aan de hand.”

VVD-politicus Harbers sluit zich daarbij aan. “Het is over vier maanden pas. Laten we hopen dat we er in de tussentijd in alle landen wel in slagen om dit virus wat eerder de kop in te drukken.”

Overigens doet China niet mee aan het Eurovisie Songfestival.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen