Giovanca en Tijs debuteren: ‘Zijn merkwaardigste duo’

Na Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven op maandag, is het vanavond – op dinsdag – de beurt aan Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink om te debuteren als één van de vijf duo’s van de nieuwe talkshow Op1 op NPO 1. De naam van Giovanca is tijdens de uitgebreide speculaties over de Jinek-opvolger nooit gevallen. “Ik denk dat wij het merkwaardigste koppel van het clubje presentatoren zijn“, zegt ze in gesprek met Trouw. Hij daarop lachend: “Dat zou best kunnen.”

Tijs van den Brink was al langer in gesprek met de NPO over de opvolging van Jinek, maar voor Giovanca lag dat anders. “Nadat de EO belde om te vragen of ik interesse had in ‘een prominente rol in een latenight-talkshow’, was er geen tijd om uitgebreid te reflecteren. En toen we de pilot hadden opgenomen en die uitlekte, moest ik al net zo snel beslissen“, zegt ze.

Er was daardoor heel erg weinig voorbereidingstijd. “In plaats van het gebruikelijke half jaar hebben we twee weken om ons voor te bereiden.

Is het vanavond wel om aan te gluren? “Op1 zal niet in één klap fantastisch zijn, dat is een illusie. Ik hoop dat mensen het ons gunnen om te groeien“, zegt zij.

En hij: “Een soepele uitzending waarin niet al te veel mis is gegaan, daar moeten we volgens mij mee beginnen. Heb een beetje genade mensen, een beetje genade.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen