‘Gerard Joling moet alarmknop bij voordeur plaatsen’

Gerard Joling moet een noodknop bij zijn voordeur laten installeren, zodat hulpdiensten direct gealarmeerd worden zodra de RTL 4-ster wordt lastiggevallen in zijn woning in Aalsmeer. Dat heeft John van den Heuvel dinsdagavond gezegd in RTL Boulevard. Joling is zich zondagavond het apezuur geschrokken toen een onbekende vrouw hem met een soort babbeltruc overrompelde en binnen no-time in zijn kamer stond. Met hulp van zijn buren kreeg hij haar relatief snel zijn huis uit.

Ondanks het ogenschijnlijk onschuldige incident (lees erover bij Boulevard) hield Joling er wel een onheilspellend gevoel aan over. Hij heeft daarom advies ingewonnen bij RTL-collega John van den Heuvel.

Van den Heuvel heeft Joling niet alleen geadviseerd om met de beelden van zijn beveiligingscamera’s naar de politie te stappen, maar ook om een noodknop te installeren.

De kaalhoofdige misdaadjournalist: “Ik heb hem echt dringend geadviseerd om iets bij de ingang van zijn huis al te hebben, bij de deur. Iets van een alarmknop. Als je dan iemand aan de deur krijgt, kun je gelijk alarm slaan.”

Het is gelukkig goed afgelopen, aldus Van den Heuvel. “En de politie gaat nu ook een onderzoek instellen en er is een kenteken van een auto bekend. Bovendien is de vrouw herkenbaar in beeld.”

Had Joling de vrouw eigenlijk straffeloos in haar gezicht kunnen slaan? “Dat hangt een beetje van de situatie af. Als zij zich bedreigend uit of een wapen trekt, dan zou het een vorm van noodweer kunnen zijn. Dat je je eigen huis of lijf verdedigt, maar daar was geen sprake van.

Joling bewoont in Aalsmeer een vanaf de openbare weg eenvoudig toegankelijke twee-onder-een-kapper van 204 vierkante meer. Hij betaalde er in 2015 bijna 1,2 miljoen euro voor.

Foto: NPO, RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen