Geert Wilders appt Frits Wester: ‘Ik mis je’

PVV-leider Geert Wilders heeft RTL Nieuws-journalist Frits Wester tijdens het afkicken van zijn alcoholverslaving af en toe een hart onder de riem gestoken per WhatsApp. Dat heeft de politicus laten weten aan RTL Boulevard. Wester is nu afgekickt en na een maandenlange afwezigheid weer aan het werk gegaan. “Ik heb hem gewoon gemist. Ik heb hem af en toe ook tussendoor een appje of een sms gestuurd van: ‘Hoe gaat het? We missen je. Ik hoop dat het goed gaat’“, aldus Wilders.

Stuurde hij die appjes elke avond? “Nee, niet iedere week hoor, maar ik heb er wel een paar gestuurd. Een beetje een hart onder de riem steken, want nogmaals: het is er één van ons hier, hij hoort hier gewoon bij.”

Wester ligt sowieso wel goed in Den Haag. Eerder gaf ook minister-president Mark Rutte aan de journalist te hebben gemist.

En Jesse Klaver liet voor de camera van Boulevard weten: “Het is een speurneus. Hij is altijd op zoek naar het verhaal en hij is een heel scherpe ondervrager.”

Tot slot Henk Krol van 50Plus: “Frits Wester is een journalist die bovenop het nieuws zit, die heel vaak hele leuke nieuwtjes boven tafel wet te krijgen, maar hij is nooit hijgerig. Ik ben blij dat hij terug is.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen