Frans Bauer wilde niet NPO’s kop van Jut zijn

Geplaatst op vr 03 jan 2020 om 12:30

Frans Bauer voelde er helemaal niets voor om bij de NPO het mikpunt van kritiek te blijven. Den Haag gebruikte hem keer op keer in de omroepdiscussie en daar had hij schoon genoeg van. Dat vertelt de zanger, nu een RTL-ster, in De Telegraaf. Bauer heeft definitief afscheid genomen van de publieke omroep. “Ja, onze overeenkomst liep af en toen ben ik naar de toekomst gaan kijken. Er wordt een tijd gepraat over minder entertainment, en ik werd ineens gebruikt als kop van de discussie.

De volkszanger kon zijn fanbase steeds minder goed bedienen via de zenders van de publieke omroep. “Programma’s laten zien die mensen leuk vinden leek steeds lastiger te worden bij de publieke omroep.”

Bij RTL is hij een stuk beter op zijn plaats. En zijn portemonnee natuurlijk ook. “Nu mag ik entertainment in z’n puurste vorm maken, ik ga ook nog een muziekprogramma doen.”

Zijn overstap naar RTL voelt voor Bauer heel vertrouwd, al had hij ook moeite met het vertrek bij AvroTros. “Ik vond het emotioneel, maar ben met de realitysoap De Bauers bij RTL begonnen. Het voelt ook als een soort thuiskomen.”

Foto: RTL, William Rutten
25 Reacties op “Frans Bauer wilde niet NPO’s kop van Jut zijn”


 1. Paul Grijpstra

  Ik stond er zelf wat ambivalent in toen de Bauers vertrokken naar RTL.
  Tot op heden heb ik ze niet echt gemist, maar dat zegt misschien meer over mijzelf dan over Frans.

 2. Edwin

  Op zicht heeft Frans Bouwer z’n gelijk aan zijde. Want Nieman d wilt een kop van jut zijn op de kermis zieje dat ook vaak en met een doffe klap met zone grote hamer pang. Doen ze bij rtl niet. En veel graties geld toe dan weet je het wel👍

 3. Jelle

  Zulke hersenloze mensen kan men bij de NPO beter kwijt dan rijk zijn.

 4. Peter

  Vraag mij wel af als straks RTL weer van hem afwil, en omroep MAX wil hem inlijven wat hij dan doet.

 5. Kees

  Is gewoon kampvolk.

 6. Sandra

  “entertainment in zijn puurste vorm”
  Gisteren De Bauers gekeken.Eerst een kwartier,,later nog even tien minuten maar er gebeurde werkelijk helemaal niets in dat programma.
  Frans Bauer is ergens in zijn leven zijn humor en lach verloren en Mariska is ongetwijfeld een lieve vrouw maar niet geschikt om te entertainen.
  Wat een niets -zeggend stel in een programma dat misschien best leuk had kunnen zijn.

 7. Caramba

  Bij Bouwer denk ik altijd aan het woord inflatie – van het woord zanger of artiest.

 8. sukkel

  Hersenloos figuur

 9. shrink

  Frans bezit toch wel een soort boerenslimheid, een hoop gevoelsintellect.

 10. man pan

  Zeur niet, hij krijgt gewoon veel meer geld.

 11. Suzy Wang

  Frans voor een keer kijk ik naar de commercieelen omdat je n.programma maakt.
  Je heb helemaal gelijk. Je hoef jezelf geen kop van jut te laten voelen. ik denk zoiezo dat ze in Den Haag geen vieling met het volk hebben. Als je zag hoe remkus uit Den haag reageerde op de vuurwerkbom onder het politie busje gooide. Die man heb helemaal geen idee hoe de samenleving leeft. Zo zit regeerend Den Jasg vol. Dus Frans n goeie zet. Overigens vind ik het leuk om te zien waar onze Koningin vandaan komt.

 12. Ronnie

  Gewoon de slimste zet voor hem en zijn vrouw. Bij RTL meer verdienen, als eerste programma een kopie van wat een succes was bij de NPO. Mensen willen blijkbaar zien dat Frans Bauer en zijn vrouw op vakantie gaan en op elke plek naar een Chinees restaurant zoeken.

  Nu nog Lil Kleine vervangen als coach in The Voice.. lijkt me een prima plan

 13. Zomaar

  Verhaallijn 1 op 1 als die van de China reis.

 14. Guttegut

  Entertainment in puurste vorm. Flikker toch op man! Je gaat gewoon voor veel meer geld dezelfde kut programma’s maken

 15. Jos

  Frans is alvast naar RTL gegaan voor als hij binnenkort eindelijk uit de kast komt dan zit hij tussen al zijn vriendjes.

 16. Iemand van zijn abrikoos brengen

  Bij de NPO altijd goed voor ruim een miljoen kijkers nu moet hij vechten om de miljoen te halen.

 17. 100% Gegarandeerde RTL Pulp

  Frans is gisteravond zeer groot deel kijkers kwijt geraakt.

  Zijn reisprogramma begint te veel herhaling van zetten te worden

 18. M@rk - Etten-Leur

  Ik zal Frans Bauer totaal niet missen bij NPO! Hij hoort daar ook totaal niet thuis. Hij zit nu bij RTL en hij kan zelfs nog een stapje lager…Talpa!
  Ik vrees echter wel voor Frans dat zijn ‘muziek’ niet te horen zal zijn bij RTL…

 19. Nils Holgersson

  Het punt is niet dat dit soort amusement niet thuishoort op de NPO.

  Het punt is dat het prima uitgezonden kan worden door de commerciëlen. Wat nu dus ook gebeurt.

 20. Max

  Harststikke leuk programma en de zuurpruimen hoeven niet te kijken en het misselijkmakende afkrakende commentaar mag achterwege blijven.

 21. Simon Dekker

  @Sandra: het overlijden van zijn tante, misschien? Het overlijden van zijn vader?

  Kijk, ik ben blij dat Bauer zelf de eer aan zichzelf hield. Hij werd met ‘Bananasplit’ constant maar gezien als de brenger van inhoudsloos amusement. Maar kom op, wat dan? Kijk op straat, Twitter, Facebook. De ‘grachtengordel’ media schildert het af als ‘het afvoerputje van Nederland’, maar die mensen zijn er ook. En in grote getale. Je kan het niet maken om die kant van de bevolking, en ja goed, lageropgeleide kant van de bevolking, monddood te maken of domweg te negeren.

  Ze hebben geprobeerd Bauer een inhoudsvol amusementsprogramma te geven: What The Frans liep 1 seizoen, was best aardig en deelnemers haalden een geintje uit met bekenden, maar staken er ook wat van op. En daar hoor je niks of niemand over.

  Nu gaat ie, terecht, naar RTL 4. De TROS is de TROS niet meer, de NPO is een spreekorgaan van de verdraaiende staatsomroep NOS, discussie uitlokkende NTR en de linkse omroep BNNVARA (waarbij oprichter Bart de Graaff in 1996 het VARA-pand niet eens inmocht op straffe van rechtzaken). Wie houdt wie nou voor de gek?

 22. Tros kompas

  Mooi dat hij is opgetieft valt in herhaling , een muziekprogramma bij rtl😆😆😆😆😆😆😆😆😆😅😅😅😄😆😄😁😁😢😴😆😆😅😅😄😂😂😃😃😃😃😃😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 23. Henk

  Die eerste serie was leuk, maar ook hij moet zijn imago bewaken en zich niet voor het karretje van anderen laten spannen.

 24. snoezigkleinhertje

  Die domme zigeuner had gewoon behoefte aan meer geld .

 25. Tante Duiven Tilly

  Dit concept is zo voorspelbaar en kan echt niet boeien op de fiets door Buenos Aires op zoek naar een chinees – Ik ga minder vlees eten na deze reis – gaap – Frans begint ook steeds saaier te worden – alleen gunfactor is niet meer genoeg.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.