Frans Bauer wilde niet NPO’s kop van Jut zijn

Frans Bauer voelde er helemaal niets voor om bij de NPO het mikpunt van kritiek te blijven. Den Haag gebruikte hem keer op keer in de omroepdiscussie en daar had hij schoon genoeg van. Dat vertelt de zanger, nu een RTL-ster, in De Telegraaf. Bauer heeft definitief afscheid genomen van de publieke omroep. “Ja, onze overeenkomst liep af en toen ben ik naar de toekomst gaan kijken. Er wordt een tijd gepraat over minder entertainment, en ik werd ineens gebruikt als kop van de discussie.

De volkszanger kon zijn fanbase steeds minder goed bedienen via de zenders van de publieke omroep. “Programma’s laten zien die mensen leuk vinden leek steeds lastiger te worden bij de publieke omroep.”

Bij RTL is hij een stuk beter op zijn plaats. En zijn portemonnee natuurlijk ook. “Nu mag ik entertainment in z’n puurste vorm maken, ik ga ook nog een muziekprogramma doen.”

Zijn overstap naar RTL voelt voor Bauer heel vertrouwd, al had hij ook moeite met het vertrek bij AvroTros. “Ik vond het emotioneel, maar ben met de realitysoap De Bauers bij RTL begonnen. Het voelt ook als een soort thuiskomen.”

Foto: RTL, William Rutten

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen