First Dates-afgeleide scoort aardig in vooravond SBS 6

Geplaatst op zo 26 jan 2020 om 10:30

De nieuwe vooravond van SBS 6 kan na één week nog niet bepaald een groot succes genoemd worden, al doet de First Dates-afgeleide Lang Leve De Liefde het niet slecht in het zevenuurslot. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Lang Leve De Liefde, een dagelijkse datingshow die wordt opgenomen in de villa die bekend is van De Gouden Kooi en Koffietijd, scoorde deze week gemiddeld 343.000 kijkers en 7,7 procent marktaandeel. Voor SBS 6 zijn dat aardige kijkcijfers.

Sinds de introductie van de vroegere NPO-klassiekers Man Bijt Hond en Lingo heeft SBS 6 de vooravond tussen 19.30 en 20.30 uur aardig op de rit, maar daarvóór blijft het nog even zoeken. Deze week is weer een nieuwe vooravond gelanceerd.

Opvallend is dat SBS 6 afstapt van een prominente plek voor actualiteit in de vooravondprogrammering. De vroege edities van Hart van Nederland en Shownieuws hebben nooit echt denderend gescoord en zijn nu verplaatst.

Hart van Nederland staat nu al om 17.30 uur, recht tegenover de vijfuurshows van NPO 1 en RTL 4. Shownieuws begint nu om 18.00 uur, net voordat RTL Boulevard losbarst.

Daarmee is het vanaf 18.00 uur eigenlijk alleen entertainment wat de klok slaat op SBS 6. Door de actualiteit over te laten aan NPO 1 en RTL 4, hoopt SBS 6 een volwaardig alternatief te bieden.

Onderstaand een overzicht van de gemiddelde scores van de nieuwe vooravond van SBS 6 deze week:

17.30 uur Hart van Nederland vroeg 199.000 kijkers 8,2 procent
18.00 uur Shownieuws vroeg 184.000 kijkers 5,5 procent
18.30 uur 50/50 252.000 kijkers 6,6 procent
19.00 uur Lang leve de liefde 343.000 kijkers 7,7 procent
19.30 uur Man bijt hond 431.000 kijkers 9,1 procent
20.00 uur Lingo 537.000 kijkers 10,0 procent

Foto: SBS
20 Reacties op “First Dates-afgeleide scoort aardig in vooravond SBS 6”


 1. Wie is de Mol

  17.30 uur Hart van Nederland vroeg 199.000 kijkers 8,2 procent
  18.00 uur Shownieuws vroeg 184.000 kijkers 5,5 procent
  18.30 uur 50/50 252.000 kijkers 6,6 procent
  19.00 uur Lang leve de liefde 343.000 kijkers 7,7 procent
  19.30 uur Man bijt hond 431.000 kijkers 9,1 procent
  20.00 uur Lingo 537.000 kijkers 10,0 procent
  ———

  RTL vooravond zakt steeds verder weg door bovenstaande cijfers. Het is pas een begin. NPO blijft altijd stabiel.

 2. Ron

  Zolang de deelnemers spraakmakend blijven en echt wat gebeurd kan dit best verder uitgroeien tot een vooravond hitje, maar een hit zoals Utopia was met een trouwe schare volgers daarvoor is nog een lange weg te gaan.

 3. T.E.D.

  Ik denk dat de kijker ook nog even moet weten dat HvN al om half zes is. Wie weet dit nu? Tijd voor Max trekt 700 duizend kijkers en 30% marktaandeel om vijf uur. Dit betekent dat er nog 1.4 miljoen kijkers verdeeld over de andere zenders zijn, een deel daarvan kan nog richting HvN zweven ;-)

 4. Terror Jaap

  GVD m’n huis uit !!!

 5. Pim

  Vroege editie HvN en Shownieuws gaan op den duur verdwijnen.

 6. Wie is de Mol

  Daarmee is het vanaf 18.00 uur eigenlijk alleen entertainment wat de klok slaat op SBS 6. Door de actualiteit over te laten aan NPO 1 en RTL 4
  ————-

  RTL heeft alleen het nieuws als actualiteit. Sinds het vertrek van Pieter Klein holt de kwaliteit daar ook achteruit.

 7. JobF

  Shownieuws vroeg scoort echt heel slecht. Zorgt voor een flinke dip. Ook niet goed voor 50/50 daarna. Daar zouden ze in de zomer een ander programma voor moeten verzinnen. Hart van NL lekker om 17:30 laten.

 8. burgos

  Harstikke leuk programma in de vooravond.

 9. rob

  De opvolgers van Utopia, de dagelijkse quiz 50/50 met Winston Gerschtanowitz en de datingshow Lang Leve De Liefde, zijn vooralsnog geen grote successen op SBS 6. Na drie afleveringen zijn de scores niet om over naar huis te schrijven. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

  Het worden spannende tijden !!

 10. Sender

  De Mol zou eens eerlijk en goed in spiegel moeten kijken en zichzelf de vraag stellen: “Waar ben ik eigenlijk mee bezig en waarom geef ik niet toe dat het project een mislukkig is”?

  De kijker, al dan niet dagelijks naar SBS weet dat de PAAZ op de loer ligt.

 11. Paul Grijpstra

  Gepikt. Gejat. Gekopieerd. Gestolen. Geplagieerd. Gedupliceerd.

 12. Frits

  Lang leve de liefde is een erg leuk gemaakt programma. Erg leuk om te volgen.

 13. Mark2

  Lang leve de liefde is gewoon een errug grappig programma! Niet te lang, leuk om te volgen

 14. LucasVD

  Stoppen met vroege edities HVNL/Show. Verzorg om 17:55 en om 19:55 een kort, vijf minuten durend nieuwsblokje in samenwerking met ANP om de kijker die snel even de drie highlights van de dag wil te bedienen. En dan ’s avonds om 22:30 gewoon HVNL en Shownieuws. Wellicht rond middernacht nog zo’n algemeen nieuwsblokje. Maar een geheel nieuw bulletin… Daar is de markt te klein voor. Net als voor nog een nieuwsapp. Hoe zou ’t eigenlijk zijn met al die journalisten die John bij de NOS en RTL wegkocht voor De Dag? 😂

  In de vooravond doorgaan met MBH, Lingo en LLDL. Probeer Deal or No Deal of Million Pound Drop uit met een goeie host. Of kom terug met Trauma Centrum. Zo’n programma is er nu niet dagelijks, ook niet bij de NPO.

 15. Huib

  Is ook een leuk programma.

 16. Ron

  Wat mij betreft mogen de steller wel langer in het huis blijven. Ik zou daar uiterlijk 2 weken van maken i.p.v. uiterlijk 5 dagen. Zo krijg je als kijker nog meer de tijd om mee te leven met de deelnemers en zodoende als kijker een band te krijgen. Dat lukt amper binnen 5 dagen, en wil je daarna nog meer weten. Dat komt het Real Life Soap-gehalte meer ten goede.

 17. aammehoela

  LucasVD zijn suggestie is inderdaad een goede optie. Weliswaar niet origineel, in het buitenland kent men dit al, bv. ZDF in rust tijdens voetbalwedstrijden, maar het is beter dan dat men het zo laat. Aan de andere kant lijkt SBS toch al verloren.

 18. Joop55

  SBS-doelgroep die gaat daten, kan nog leuk en amusant worden ook.

 19. Ate-harm

  Denk toch dat dit en 50/50 lang blijven bestaan. Omdat ze op dat tijdstip niks anders kunnen verzinnen

 20. 🇱🇺Johnny 👀

  Tja..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.