‘Eva Jinek vormt met Ewart een blok tegenover RTL’

Eva Jinek wilde alleen overstappen naar RTL als haar steun en toeverlaat Ewart van der Horst mee zou gaan en dat begrijpt WNL-baas Bert Huisjes, haar oud-werkgever, maar al te goed. Zij heeft de tv-maker nodig om een sterk blok te vormen tegenover RTL als die zender, net als bij Twan Huys, weer begint te pushen om er allemaal entertainmentliflafjes in te gooien. Huys ging eraan ten onder en dat wil Jinek koste wat kost voorkomen. Met Ewart van haar zijde voelt ze zich sterk staan.

Ewart van der Horst is degene die de talkshow van Jinek produceert bij RTL. Sterker nog: RTL heeft zijn vaste talkshowproducent Blue Circle voor hem aan de kant gezet. Ewart gaat namelijk ook de talkshow van Beau van Erven Dorens produceren.

Bert Huisjes, directeur van omroep WNL, zegt in de Volkskrant: “Ik denk eerlijk gezegd dat Eva best zonder hem kan. Maar presentatoren zijn kwetsbaar. Als een talkshow niet genoeg kijkers trekt, wil de zenderleiding zich ermee bemoeien. Dan moet er meer entertainment in. Zo ging het mis met Humberto Tan en Twan Huys.”

Hij vervolgt: “Met Ewart erbij weet Eva zeker dat ze niet alleen komt te staan tegenover de leiding. Dan kan ze aan haar plan vasthouden.”

Als de grondlegger van DWDD en de man die Jinek mede groot heeft gemaakt zal Ewart inmenging van RTL niet zomaar tolereren. “Ewart gaat overal voor liggen, als een waakhond. Hij neemt ruis weg, zodat ik – net als Eva – me kan richten op de kern van mijn werk“, zegt Jineks verslaggever Jaïr Ferwerda.

Het Volkskrant-artikel ‘Producent Ewart van der Horst is de Nederlandse talkshowtovenaar. Jinek neemt hem mee naar RTL. De magie van Van der Horst in 8 lessen’ kunt u hier lezen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen