Frans Klein vindt concurrentiestrijd Op1-duo’s goed

Frans Klein, de tv-directeur van de NPO, vindt het helemaal niet zo’n probleem dat er een concurrentiestrijd zal ontstaan tussen de vijf verschillende presentatieduo’s van Jinek-opvolger Op1. Dat geeft hij aan in gesprek met de Volkskrant. Op1 wordt niet voor niets een Idols voor talkshowhosts genoemd: er ontstaat onvermijdelijk een situatie waarbij de kijker bepaalde duo’s beter vindt dan de andere en waarbij bepaalde duo’s hogere kijkcijfers scoren dan de andere.

Is dat geen voedingsbodem voor een verbeten talkshowhostsoorlog? Klein vindt het allemaal wel prima. Hij wijst op B&W, de talkshow die Paul Witteman en Sonja Barend presenteerden in de jaren negentig. “Toen keek men op de redactie soms ook jaloers naar elkaar als op de ene dag de premier in het programma zat.”

Ook de duo’s zullen met elkaar strijden om topgasten. “Dat hoort bij de aard van deze aanpak. Het is ook goed als iedereen straks zijn best gaat doen om op te vallen.”

Al met al lijkt Eva Jinek de lachende derde te worden. Of, nou ja, de lachende elfde. Zij is als de nieuwe latenightster van RTL 4 één herkenbaar gezicht op de late avond en het zou zomaar kunnen dat nieuwsgasten liever daarvoor kiezen.

Bovendien heeft Jinek jarenlang de tijd gehad om te komen waar ze nu is, terwijl de Op1-duo’s in het diepe worden gegooid. “Nu hadden we die tijd niet“, aldus Klein.

De vijf Op1-duo’s zijn Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra op maandag (BNNVARA), Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink op dinsdag (EO), Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen op woensdag (MAX), Welmoed Sijtsma en Sander Schimmelpenninck op donderdag (WNL) en Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg op vrijdag (BNNVARA).

De Volkskrant schreef een reconstructie over de totstandkoming van de Jinek-opvolger Op1. Die kunt u lezen op de website van de Volkskrant.

Foto: BNNVARA,

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen