Dennis Weening: ‘Robinson greep héél erg naast Ring’

Dennis Weening schrok best van de forse nederlaag van Expeditie Robinson op het Televizier-prijzengala in oktober. Het percentage stemmers lag wel héél erg laag. Dat zegt de presentator in gesprek met Veronica Magazine. Het was de allerlaatste mogelijkheid voor de ontslagen Weening om een Gouden Televizier-Ring in de wacht te slepen, maar het was hem niet gegund. Sterker nog: de kijker stemde nauwelijks op de realityshow met bekende Nederlanders op RTL 5.

Chateau Meiland won met 55 procent van de stemmen, Beste Zangers kreeg er 31 procent en Expeditie Robinson slechts 14 procent. Een behoorlijke nederlaag dus en dat is ook Weening opgevallen.

Weening vond het jammer. “Dat we niet wonnen, was een flinke domper. De percentages waren ook nog eens laag, we zaten niet eens in de buurt van de winnaar.

De presentator had de prijs graag in ontvangst genomen op het podium. “Het was wel lachen geweest als we ’m hadden gewonnen; ik denk dat veel mensen benieuwd waren naar wat ik dan gezegd zou hebben.”

Vond hij het niet raar om nog met Robinson op de genomineerdenbank te zitten? “Iedereen heeft, denk ik, wel gezien dat ik mij daar niet op mijn gemak voelde. Het is heel dubbel. Aan de ene kant wil je niet gaan, je hebt er helemaal geen zin in, maar aan de andere kant heb ik het zeven jaar mogen presenteren en zo’n gala is dan een mooie afsluiting van het hoofdstuk Robinson.”

Wat gaat 2020 brengen voor de presentator? “Mijn focus voor 2020 ligt op mijn bedrijf en daarnaast ga ik leuke tv-dingen doen. Ik word gelukkig nog steeds gevraagd voor programma’s.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen