Dennis Weening: ‘Robinson greep héél erg naast Ring’

Geplaatst op do 02 jan 2020 om 13:15

Dennis Weening schrok best van de forse nederlaag van Expeditie Robinson op het Televizier-prijzengala in oktober. Het percentage stemmers lag wel héél erg laag. Dat zegt de presentator in gesprek met Veronica Magazine. Het was de allerlaatste mogelijkheid voor de ontslagen Weening om een Gouden Televizier-Ring in de wacht te slepen, maar het was hem niet gegund. Sterker nog: de kijker stemde nauwelijks op de realityshow met bekende Nederlanders op RTL 5.

Chateau Meiland won met 55 procent van de stemmen, Beste Zangers kreeg er 31 procent en Expeditie Robinson slechts 14 procent. Een behoorlijke nederlaag dus en dat is ook Weening opgevallen.

Weening vond het jammer. “Dat we niet wonnen, was een flinke domper. De percentages waren ook nog eens laag, we zaten niet eens in de buurt van de winnaar.

De presentator had de prijs graag in ontvangst genomen op het podium. “Het was wel lachen geweest als we ’m hadden gewonnen; ik denk dat veel mensen benieuwd waren naar wat ik dan gezegd zou hebben.”

Vond hij het niet raar om nog met Robinson op de genomineerdenbank te zitten? “Iedereen heeft, denk ik, wel gezien dat ik mij daar niet op mijn gemak voelde. Het is heel dubbel. Aan de ene kant wil je niet gaan, je hebt er helemaal geen zin in, maar aan de andere kant heb ik het zeven jaar mogen presenteren en zo’n gala is dan een mooie afsluiting van het hoofdstuk Robinson.”

Wat gaat 2020 brengen voor de presentator? “Mijn focus voor 2020 ligt op mijn bedrijf en daarnaast ga ik leuke tv-dingen doen. Ik word gelukkig nog steeds gevraagd voor programma’s.

Foto: RTL
26 Reacties op “Dennis Weening: ‘Robinson greep héél erg naast Ring’”


 1. Bart

  Daaaaaaaaag Dennis, hopelijk blijf je van de buis.

 2. Vechten tegen de bierkraan

  RTL is oubollig onder PvdV

 3. sadf

  Gaat bij Omroep West werken.

 4. Bep

  Kwam door de hype rond Chateau Meiland, volgend jaar zouden die echt niet meer winnen.
  En zo gaat het elk jaar, het is niet altijd de beste die wint maar de “act” rond de uitreiking.

 5. Wanny

  Sowieso wint niet de beste, maar degene die de meeste stemmen heeft gekregen.

 6. Danny

  @Bep,, Je hebt geen gelijk. Op dat moment was Chateau Meiland het beste. En waarschijnlijk volgend jaar ook. En Expeditie Robinson verliest al een jaar of 10.
  Zegt genoeg over het programma toch?

 7. NPO4

  Dennis, niet over inzitten, Meiland is ’n aanfluiting voor de NL tv!!!

 8. NPO4

  Let maar op mijn woorden, ’t zal niet lang meer duren en heel NL is die Meiland zat!!!

 9. Caramba

  En het programma “Praten over eiland Talk” was dat niet goed voor een ring?

 10. Peanut

  Wat me vooral opvalt is de onechte lach van Nicolette.

 11. Peanut

  @Bart: Dennis krijgt een nieuw programma bij SBS. Als je commentaar levert op een mediasite, zorg dan wel dat je een beetje op de hoogte bent.

 12. Pakkme van Agteren

  De laatste twee seizoenen van Expeditie Robinson waren dan ook bedroevend slecht: veel opgevers, domme spelregels, slecht uitgewerkte proeven en de presentatie was ook bagger. Het is nu een heel ander programma dan in de beginjaren.

 13. Whitedog

  @Bep en Danny, een programma kan slechts eenmaal winnen, daarna mogen ze niet meer meedoen. Dat even ter info.

 14. Danny het mongоoltje hihi

  @Danny

  Zegt genoeg over het programma? Ik denk dat het meer zegt dat het al zo vaak in de top 3 is belandt. Steeds net naast de prijs grijpen wil juist zeggen dat je het ontzettend goed doet, alleen net niet goed genoeg.

 15. Coca Cola

  @ gast hierboven: Zit je nog op de lagere school of zo? Pestkop die het leuk vindt om anderen uit te schelden op internet. Wat een held….!

 16. Anton

  Ik vind weening altijd wel een goede tegenhanger van dat andere gedrocht. Die kent t woord persoonlijkheid niet eens behalve als stoornis zijnde. Daarbij was t dit jaar weer tenenkrommend en frustrerend om tegen aan te gluren. Kay….?!? Onder welke steen komt die vandaan?? Is t de knappere broer van van der voorst??

 17. Dikkiedik

  Robinson is een stiekem achterbaks zooitje geworden waarbij een mogelijke winnaar al vroeg weggestemd wordt.

 18. Ben

  Dennis het ligt niet aan jou. Mensen kotsen die lachende heyena uit. Die jou ook nog eens een mes in de rug geduwd heeft.
  En die rat rooijakkers gaan ze weer naar voren schuiven.
  Soort zoekt soort.

 19. Arie Schoenlepel

  Hopelijk krijgt Weening een eigen programma dat het kijken de moeite waard is. Leuke kerel! Gozâh heeft ook een bloedmooie vrouw trouwens, misschien een co-presentatie overwegen??

 20. FlyingLotus

  Jesus wat is die kluivert een lelijke griet.

 21. Tante Duiven Tilly

  Dennis had gehoopt op een soort genoegdoening – een anti ontslag stem en dat werkt niet zo – dramatisch en theatraal was zijn gedrag- van mij mag hij van af vanwege dat gemekker en gejammer na zijn ontslag gewoon weg van de buis – zo geweldig is hij nu ook niet – genoeg andere talenten.

 22. Zo zit het

  Hij heeft toch ook een programma op Spike.

 23. Fons

  Nicolet is nu Miss Robinson

 24. Arie Schoenlepel

  Laat anders de vrouw Van Weening (Stella) de “duo-presentatie“ ‘solo’ doen. Mij ook best. Lekker ding….

 25. Timo

  Iemand die een zin begint met ‘ik denk dat veel mensen’ is automatisch gediskwalificeerd. ‘Many people believe’. ‘De Nederlander wil’. Rot toch op.

 26. Suzy Wang

  Lan iemand mij uitleggen wat er nou zo byzonder is aan die Weening????

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.