BLVD heeft stand-in voor migrainepatiënt Eddy Zoëy

Geplaatst op vr 24 jan 2020 om 11:00

Sinds Eddy Zoëy ooit een zeer kostbare opnamedag van Take Me Out afzegde vanwege zijn migraineprobleem, houdt tv-producent Blue Circle er altijd rekening mee dat de presentator last minute kan uitvallen in verband met een vervelend migraineprobleem. Dat vertelt de presentator in de podcast Littekens van Wilfred Genee. Zoëy is tegenwoordig te zien als host van RTL Boulevard, dat gelukkig veel invalpresentatoren heeft. De kans dat hij afzegt is namelijk altijd aanwezig.

Heel lang wilde Zoëy niet live presenteren. “Live heb ik heel lang afgehouden bij BNN omdat ik een migrainepatiënt ben en af en toe niet live zou kunnen functioneren. Dat gaat nu goed. Die medicijnen zijn wat dat betreft ook verbeterd: rizatriptan heet dat. Daar kun je wat beter mee werken.

Waar heeft Zoëy precies last van? “Het heet klassieke migraine met auravorming. Op een bepaald moment gaat het schitteren en dan word ik blind van licht. Als je heel lang in lampen kijkt dan zie je niks meer en dat is dus wat zich langzaam voltrekt voor je ogen. Met als gevolg dat je je papiertjes op de desk niet meer kunt lezen en ook de persoon waarmee je praat niet meer kunt zien.”

Ook een autocue zou hij niet meer kunnen lezen, legt Zoëy uit. “Je ziet dus eigenlijk niks meer. Vrij snel, een minuut of tien later, krijg je echt verschrikkelijke koppijn en word je goed misselijk. Daar helpen helpt die rizatriptan goed genoeg tegen, maar niet dusdanig dat het een feest is om door te maken.”

Blue Circle weet maar al te goed dat hij een migrainedingetje heeft. “Bij Blue Circle weten ze omdat ik ooit met Take Me Out één opnamedag – we namen er toen zeven per dag op – af moest bellen toen ik naar de studio reed. Ik zei: ‘Ik zit nu in de auto en ik moet nu terug, want dit gaat niet goed.’ Dat is natuurlijk best wel een financieel probleem, want je hebt daar 50 kandidaten en een zaal vol publiek en 20 mensen personeel met camera’s, geluid en noem maar op.”

Het was een flinke kostenpost voor Blue Circle. “Toen is wel besproken: ‘Als dit ooit weer gaat gebeuren, dan moet er wel iemand in de coulissen zitten die dit eventueel over kan nemen.’ Toen is erover gepraat dat Bridget het zou doen.”

Als Zoëy weer last zou krijgen van migraine, dan zou Bridget Maasland voor hem invallen bij Take Me Out. “ Het is uiteindelijk niet voorgekomen. Ik heb het niet heel vaak, maar voor mij is het wel een soort van schrik geweest.”

Gaat het ooit gebeuren bij RTL Boulevard? “Bij Boulevard is het nog niet gebeurd, maar met radio heb ik het ook wel eens gehad. Dan pak je een emmer, die kots je vol en dan wacht je tot Coen Swijnenberg het komt overnemen. Bij radio kun je dan vijf platen inzetten, dat is niet zo’n punt.

Het kan nog wel gebeuren. Met live is het voordeel dat je het gewoon kunt vertellen, van: ‘Luister, er gebeurt even iets.’

Foto: RTL
21 Reacties op “BLVD heeft stand-in voor migrainepatiënt Eddy Zoëy”


 1. Pauline

  Van mij mag hij helemaal verdwijnen, vind zichzelf erg interessant deze minkukel

 2. Albert Verlinken

  Pierre Kartner is de stand-in heb ik begrepen. Geen kijker die het verschil ziet!

 3. N

  Ik weet niet of hij het ambieert, maar met een pak aan zou hij zo Nieuwsuur kunnen presenteren. Editie NL in een C&A-pak ook. Vind hem te kleurloos voor BLVD.

 4. Xylon

  Blijf dan toch lekker thuis joh, je hoeft niet in de picture te blijven hoor !.. Je zal heus niet gemist worden daar in dat stinkhok van rtL’s BouleFart !..

 5. Adams Curryworst

  Waarom staat Pierre Kartner op die foto?

 6. Bart M.

  Misschien moet er worden gedacht aan een beeldvullende Paul de Leeuw,
  deze schijnt soms ook heel grappig te zijn.

 7. dynamische dennis

  Wilfred is een goede interviewer maar hij heeft voornamelijk IRRELAVANTE gasten uit vervlogen tijden in zijn podcast

  Catherine Keyl, Anita Witzier, Eddy Zoey… jeetje mineetje wat een armoede. Dat zijn gasten om af te zeiken bij de Friday Move maar niet om een uur lang aan de tand te voelen voor een diepte interview

  Dat doet Ruud de Wild nog beter met 30 minuten rauw. En dat wil wat zeggen

 8. Sloopkogel

  Toch moet ik hem nageven dat hij ooit Halle Berry mee uit gevraagd heeft

 9. Hans

  Migraine van zijn eigen geouwehoer ,zeker Lekker wegblijven ,voorgoed

 10. Linda Nieukoop

  Jammer vd negatieve reacties. Hij is gewoon goed bezig en ben blij dat er een achterban voor hem is, wanneer de grote M zich weer aanmeld. Wou dat iedereen dat had… Dus pluim voor zijn werkgever! 👍

 11. Suzy Wang

  oud wijf.

 12. RaymondVL

  Ik zou ook koppijn krijgen van die Brilsmurf Luuk Ikink naast me.

 13. OP1 kijker

  06. Half acht nieuws (RTL4) 996.000
  08. Goede tijden slechte tijden (RTL4) 782.000
  11. RTL Boulevard (RTL4) 721.000

  Sinds PvdV directeurtje speelt is heel de vooravond ingedut. Wat een puinzooi bij RTL

 14. bus

  Raymond net wat je zegd. Ik zou ook koppijn krijgen van dat wezenloze gezwets in dat programma. Je moet toch wel een laag zelfbeeld hebben om met dat nietszeggende ge o h je brood te verdienen.

 15. Hans

  Sloopkogel 1209 En wat zei Halle Berry tegen die loser?

 16. Sloopkogel

  “Are you serious?” geloof ik, weet niet meer, zoiets. Maar toch.

 17. Hans

  Sloopkogel 1847. Are you serious. Zou best kunnen Zo serieus nam ze het.Ook wel logisch natuurlijk.Eddy de Paljas

 18. Sloopkogel

  OK, maar zover zijn jij en ik nooit gekomen

 19. Hans

  Sloopkogel 2043 das waar,maar dan stonden we ook niet voor lul he?

 20. BRAAK

  Hij is altijd al een middelmatig hoopje mens geweest. We zullen dit figuur dan ook niet missen, als ik een paar minuten naar hem kijk krijg ik hoofdpijn en zie ik blauwe cirkels!

 21. Suzy Wang

  he?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.