Bizar: Turkije verstoort radio-interview Olaf Koens

De Turkse inlichtingendienst heeft een radio-interview van RTL Nieuws-journalist Olaf Koens met Radio Veronica afgeluisterd en verstoord. Dat was te horen op de Talpa Radio-zender. Koens werd woensdag door Wilfred Genee gebeld met vragen over de situatie in Iran, maar het gesprek verliep wel héél erg vreemd. Midden in het gesprek werd de verbinding verbroken en werden zijn uitspraken van een paar minuten eerder herhaald. Het leidde tot verbazing bij Genee en zijn sidekicks.

Rick Romijn: “Volgens mij wordt het nu herhaald. Wat is dit nou? Dit heb ik nog nooit meegemaakt!

Genee: “Wat is dit joh? We zitten nu gewoon naar een opname te luisteren.

Uiteindelijk kwam Koens weer door. “Olaf, ben je er nu weer? Er gebeuren gekke dingen hier. We hebben net een opname beluisterd van jou, die niet door ons ingestart is. We hoorden jou interview opnieuw voorbijkomen door de telefoon.”

Koens: “Ja, dat betekent dat we worden afgeluisterd, dat gebeurt vaker. Helaas krijg ik daar nooit een visitekaartje bij, maar bijna alle buitenlandse journalisten in Turkije worden afgeluisterd. Het wordt dan opgenomen op band en dan gaat er iets mis met de verbinding en dan wordt die band opnieuw afgespeeld.”

Genee: “Ja, dat hoorden wij net!

Nieuwslezeres Celine Huijsmans: “Wat bizar! We dachten dat je was vastgelopen.”

Het fragment kunt u hier beluisteren.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen