Bizar: Turkije verstoort radio-interview Olaf Koens

Geplaatst op vr 10 jan 2020 om 11:45

De Turkse inlichtingendienst heeft een radio-interview van RTL Nieuws-journalist Olaf Koens met Radio Veronica afgeluisterd en verstoord. Dat was te horen op de Talpa Radio-zender. Koens werd woensdag door Wilfred Genee gebeld met vragen over de situatie in Iran, maar het gesprek verliep wel héél erg vreemd. Midden in het gesprek werd de verbinding verbroken en werden zijn uitspraken van een paar minuten eerder herhaald. Het leidde tot verbazing bij Genee en zijn sidekicks.

Rick Romijn: “Volgens mij wordt het nu herhaald. Wat is dit nou? Dit heb ik nog nooit meegemaakt!

Genee: “Wat is dit joh? We zitten nu gewoon naar een opname te luisteren.

Uiteindelijk kwam Koens weer door. “Olaf, ben je er nu weer? Er gebeuren gekke dingen hier. We hebben net een opname beluisterd van jou, die niet door ons ingestart is. We hoorden jou interview opnieuw voorbijkomen door de telefoon.”

Koens: “Ja, dat betekent dat we worden afgeluisterd, dat gebeurt vaker. Helaas krijg ik daar nooit een visitekaartje bij, maar bijna alle buitenlandse journalisten in Turkije worden afgeluisterd. Het wordt dan opgenomen op band en dan gaat er iets mis met de verbinding en dan wordt die band opnieuw afgespeeld.”

Genee: “Ja, dat hoorden wij net!

Nieuwslezeres Celine Huijsmans: “Wat bizar! We dachten dat je was vastgelopen.”

Het fragment kunt u hier beluisteren.

Foto: RTL
17 Reacties op “Bizar: Turkije verstoort radio-interview Olaf Koens”


 1. O wat een week

  Alles wordt afgeluisterd. Gebeurt in Rusland ook.

 2. Vorst van Peter

  @ O wat een week

  Gebeurt ook hier.
  Wij hebben de mond vol over privacy, die er niet is. net zo’n
  Sneaky beleid

 3. Zonnestelsel

  Walgelijk land door een walgelijke ̶r̶e̶l̶i̶g̶i̶e̶ ideologie.

 4. Pieter

  Wel mooie lippenstift

 5. Reageerder

  De hand van Erdogan gaat ver.

 6. Enzo Voorthuijsen

  De Turkse Gestapo doet zijn werk, hun leider is een dictator.

 7. Johan

  Was een trucje van de technische dienst in opdracht van De Mol.
  Alles voor de aandacht.

 8. Hans

  Oh wat een week, in Nederland niet,dacht je dat?

 9. Daantje

  Alweer een nieuwsbericht op MediaCourant wat al 2 dagen “oud” is.

  Dat MediaCourant een eenmansonderneming is en dat het woord Courant wat objectiviteit zou moeten uitstralen wat MediaCourant totaal niet is (objectief) is allemaal tot daar aan toe. Maar nieuws presenteren alsof het heet van de pers afkomstig is terwijl dit voorval van Koens in Iran/Turkije verbinding al dagen geleden zich afspeelde is wel sneu te noemen. Gebeurd ook telkens vaker dat er nieuws op deze site is dat helemaal geen nieuwswaarde meer heeft omdat het al achterhaald is. Dus MediaCourant ga eens professionaliseren. Neem mensen in dienst en verander je naam in MediaNieuws of MediaEntertainment i.p.v. het woord Courant er aan te verbinden.

  Zomaar even een gedachtegang van een lezer van MediaCourant die wel 5 keer per dag deze site checkt als soort van Guilty Pleasure.

 10. Alex

  Olaf is wel de meest interessante journalist die we hebben in Nederland. Ultieme rust, ingewikkelde zaken perfect uitleggen, durf.

  Zou leuk zijn als hij nog eens wat documentaires mag maken van RTL.

 11. Hans

  E voorthuizen, is zo maar hier doet/mag politie niets,leiders hier slappe hap,daarom is het hier zo,n rotzooi

 12. Sandra

  Wilfred Genee trekt dat soort dingen aan of zo.

 13. RaymondVL

  Had Johan Derksen toch gelijk dat Turkije een k u t land is.

 14. Micky77

  Iets met journalistieke vrijheid?? Of mag ik door deze opmerking nu niet meer voor € 100 all inclusive naar Turkije? ;)

 15. Pieter Hoogmoedt

  Technisch trucje, ‘leuk’ voor de bühne, uitgevoerd in de wetenschap dat de Turkse geheime dienst er desgevraagd altijd een ontkennend (of in het geheel geen) antwoord op zal geven.
  Toch zijn dit soort strapatsen niet geheel zonder risico. De journalist in kwestie, Olaf Koens, zal op zijn tellen moeten gaan passen in het Turkse landschap alhoewel hij als oudcorrespondent vanuit Moskou al gewend is geraakt aan het metier.
  Desalniettemin nodigen wij van Hoogmoedt en van der Val Juristen de heren Genee en Coens uit voor een oriënterend gesprekje ten kantore van Hoogmoedt en van der Val Juristen teneinde te onderzoeken of we deze zaak ter toetsing voor kunnen leggen aan de rechtbank.
  Na terdege onderzoek zullen we dan vervolgens besluiten de hele zaak te laten rusten omdat de kansen op succes van slagen, zoals hierboven reeds is aangehaald, zeer gering zijn alsook niettegenstaande het feit dat er terdege een kans is dat één en ander gebaseerd is op fictie en dan dus afkomstig kan zijn uit de dikke duim van de heer Wilfred Genee c.s.
  Het wordt nu een beetje sneu, echter niet zo sneu als mijn zeer gewaardeerde confrère in deze materie, waardoor we onze sollicitatie als desk-deskundige bij respectievelijk Boulevard dan wel RTL-Jinek aanzienlijk positiever gaan bezien.
  Hoogachtend,
  Pieter Hoogmoedt
  Hoogmoedt en van der Val Juristen

 16. Arie Schoenlepel

  Zou goed zijn als de pleps uit Nederland, België, Duitsland, Engeland (VK), etc eens niet met vakantie zou gaan naar een land met zo’n walgelijke dictator.
  Maar ja, ze zijn niet voor niets pleps natuurlijk. Lekker goedkoop “all Inclusive” naar de zon en 8 dagen bakken. Triest zooitje.

 17. PJV

  Walgelijk dictatoriaal land dat Turkije. Weg met dat land! En al die landverraders die daar op vakantie gaan moeten eens goed nadenken over dit soort grote fouten die zij maken!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.