Angela de Jong vindt mannen in Hart van NL seksistisch

Angela de Jong vindt het seksistisch dat SBS 6 tracht Hart van Nederland een serieuzer programma te maken door mannelijke presentatoren toe te voegen aan het team. Dat heeft ze laten weten in de AD Ochtendshow. Voor het eerst krijgt SBS 6 niet-vrouwelijke hosts, namelijk Maarten Steendam en Wolter Klok. “Ik vraag me altijd een beetje af waarom er nu opeens mannen bij moeten komen. Is dat dan het idee dat het dan wél serieus genomen wordt? Dat vind ik een beetje kwalijk.”

Op de vraag of het een beetje seksistisch is, antwoordt De Jong min of meer instemmend. “Dat zijn jouw woorden. Ik ga dat woord niet in mijn mond nemen. Nee, maar ik vind het beeld dat het serieuzer moet en er dan twee mannen bij moeten, niet heel erg van deze tijd.”

De Jong is behoorlijk geschrokken van het nieuws. “Het is tamelijk revolutionair. Ik denk dat Fons van Westerloo, die die vrouwen bedacht had, zich af en toe omdraait in zijn bed.”

SBS 6 begaat een misstap, stelt ze. “Het probleem is dat Hart van Nederland altijd een heel eigen signatuur had. Het was regionieuws, een beetje kneuterig volks was, heel erg het SBS-gevoel. En daar hoorden die twee presentatrices bij. Nu gaat het voor mijn gevoel meer op RTL lijken met de komst van mannen.”

De AD-diva vindt het onhandig. “Ja, weet je, er moet iets gebeuren, ze moeten zich een beetje roeren in die strijd, maar aan de andere kant is het in deze markt heel lastig om er kijkers bij te krijgen – dat zie je ook aan Jinek, die het moeilijk heeft bij RTL – en met iedere verandering vervreemd je je kijkers van je. Ze lopen over het algemeen harder weg dan ze erbij komen, zeker op het tijdstip dat de concurrentie zwaar is. Ik vind het een gewaagde stap.”

Over het algemeen zie je dat Hart van Nederland het door de jaren heen altijd het best gedaan heeft als het dicht bij zijn kern bleef, dus lekker klein nieuws uit de regio. Alle veranderingen die ze hebben gedaan waardoor ze meer op RTL gingen lijken in het verleden, pakten niet zo heel erg goed uit. Zodra ze dan weer teruggingen naar de basis trokken de kijkcijfers weer aan.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen