Wijnen, wijnen: vader Martien Meiland was alcoholist

De vader van Martien Meiland hield er ook van om te wijnen, wijnen, wijnen. Hij is zelfs met een alcoholprobleem in een verslavingskliniek beland. Dat vertelt Martiens broertje Jaap in het AD. De kijkers van SBS 6 zien Martien, zijn vrouw Erica en dochter Maxime constant met alcohol in beeld – Boulevard probeerde er zelfs een relletje over te creëeren – maar van een alcoholprobleem is volgens hen geen sprake. Toch zit die hang naar alcohol wel in de familie: vader Nico was een alcoholist.

Het alcoholprobleem van vader Nico zorgde ervoor dat Martien een rumoerige jeugd had. Hun moeder Nel overleed al op 45-jarige leeftijd, maar op vader Nico konden ze niet echt bouwen. Doordat hij met een aangetaste lever in een kliniek belandde, moest het ouderlijk huis met een torenhoge hypotheekschuld worden verkocht.

Daardoor groeiden de Meilandjes op bij hun tante en oom “We hadden altijd familie om op terug te vallen“, legt Jaap uit. Uiteindelijk overleed vader Nico op zijn 74ste.

Is Jaap niet bang dat zijn broer Martien ook een alcoholprobleem heeft? Dat valt volgens hem wel mee. “Het lijkt erop dat Martien continu aan het ‘wijnen, wijnen, wijnen’ is, maar dat is tv, altijd een beetje overdreven.”

Hij houdt het, juist vanwege onze vader, goed onder controle.”

Het AD-artikel ‘Een paradijsvogel uit het bollendorp’ kunt u lezen via Blendle.

Mediacourant wenst u prettige kerstdagen toe! 🎅

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen