Jan Slagter: ‘Ivo Niehe valt oeverloos in herhaling’

De 73-jarige Ivo Niehe mag qua leeftijd dan uitstekend bij Omroep MAX passen, maar inhoudelijk absoluut niet. Hij valt met zijn TV Show oeverloos in herhaling. Dat vindt omroepbaas Jan Slagter, laat hij blijken in HP/DeTijd. Als Slagter wordt gevraagd om Niehe een cijfer te geven, dan blijft hij steken op een voorzichtige 7,5. “Ivo Niehe krijgt een ruime voldoende voor zijn lange staat van dienst, maar Ivo Niehe op Reis, dat ken ik nu wel zo’n beetje“, laat de omroepbobo onomwonden weten.

Het trucje van Niehe kennen we nu wel een beetje, vindt Slagter. “Het is erg rechttoe-rechtaantelevisie: huisje, boompje, beestje, ’n interview en klaar.”

Hetzelfde vindt hij overigens van Johan Derksen, die een 7 krijgt. “Johan Derksen, wat zal ik over deze aardige man eens zeggen? Vooruit, een 7. Ik kijk zelden naar zijn voetbalprogramma op Veronica, ik vind het te veel van hetzelfde.”

Het programma is ‘altijd plat’, vindt Slagter. “En dan met dat hyper-lachebekje René van der Gijp ernaast, daar word ik echt moe van. Ik hoor Johan Derksen liever over muziek praten dan over voetbal.”

Andere bejaarde tv-sterren vindt hij beter. Zo krijgt Paul Witteman een 8 en Philip Freriks en Cees Grimbergen allebei een 9. En Catherine Keyl? Een 8. “Echt een vakvrouw die zich vaak tekortgedaan voelt, maar dat is nergens voor nodig.

Mediacourant wenst u prettige kerstdagen toe! 🎅

Foto: Roy Beusker, Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen