RTL Boulevard opent aanval op Chateau Meiland

RTL Boulevard opent de aanval op Chateau Meiland nu er bij de showrubriek ergernis is ontstaan over het feit dat Martien Meiland niet meer met hen wil praten. De redactie heeft alcoholcritici opgebeld om de SBS 6-show even onder vuur te nemen. Dat was woensdag te zien op RTL 4. Boulevard besloot even te peilen wat de alcoholkritische organisaties Jellinek en STAP vinden van het feit dat Meiland en zijn familie zo vaak ‘wijnen, wijnen, wijnen’, zoals ze het zelf noemen.

Helemaal fout, vinden de organisaties. Wim van Dalen van STAP: “Het is opvallend hoe wijn gepromoot wordt en daar zit een bepaalde intentie achter. Alsof je elke dag wijn moet drinken en geen gelegenheid voorbij kunt laten gaan zonder wijn.

Tv-kijkers moeten vooral níet gaan wijnen, wijnen, wijnen, vindt Van Dalen. “Het is potentieel verslavend, het is kankerverwekkend, dus je moet daar heel verstandig mee omgaan. Zoals dat in deze serie gebeurt is dat volstrekt onverstandig en riskant.

Ook Floor van Bakkum van Jellinek is boos. “Ik vind half twaalf nogal vroeg om te beginnen met alcoholgebruik. Ik denk ook niet dat mensen dagelijks zouden moeten drinken, dus ik schrik daar wel van.

Zien drinken doet drinken, benadrukt ze. “Dit soort programma’s zetten aan om meer te gaan drinken. Men vindt het dan normaler om zelf ook te gaan drinken, meer te gaan drinken en vroeger te beginnen met drinken.

SBS 6 moet het alcoholgebruik uit het programma knippen, vindt ze. “Ik denk dat je Chateau Meiland nog steeds heel goed kan maken zonder dat het constant over wijn gaat.

Ergernis bij Boulevard

Een beetje spijkers op laag water zoeken van RTL Boulevard. Waar komt dit door? Bij de showrubriek is enige ergernis ontstaan dat Martien Meiland nu al twee keer heeft geweigerd om met de showrubriek te praten. “We wilden ze bellen, maar ze hebben nu een manager, dus we kunnen alleen nog via een manager bellen“, klaagde Luuk Ikink begin augustus.

En ook bij de opnames van Ranking vorige week wilde Meiland het programma niet te woord staan. Ikink: “We waren vandaag op de set van het programma, maar hij wilde ons niet te woord staan, hij had geen zin, Aran. Dat is een beetje flauw, hè?

Bovendien maakt Chateau Meiland ook nog eens veel kans op de Televizier-Ring. Genoeg reden voor RTL om met Boulevard in de aanval te gaan.

Reactie Talpa

Talpa vindt dit een non-discussie. “In Chateau Meiland ontspant Martien met zijn familie af en toe met een glaasje wijn na hard werken. Dat noemen ze hun ‘wijnen wijnen wijnen’-momentje ter afronding van een zware klus. Dit valt wat ons betreft allemaal onder de categorie verantwoorde consumptie en heeft niets te maken met excessief alcoholgebruik of het aanzetten daartoe.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen