Richtingenstrijd op redactie Ladies Night

Er vindt een richtingenstrijd plaats op de redactie van Ladies Night. De één wil het vooral over tampons en de knellende pumps van Linda de Mol blijven hebben, terwijl de ander pleit voor meer serieuze onderwerpen als Syrië en de toeslagenaffaire, ontdekte Volkskrant-journaliste Eva Hoeke. Ze legde het voor aan de presentatrice van het programma, Merel Westrik, want waar staat zij in deze strijd? “In het midden“, zegt ze ‘aarzelend’, dus kennelijk diplomatiek, in de krant.

Ze vervolgt: “Ik denk dat we met meer vrouwelijke deskundigen een heel ander gesprek krijgen, maar ik geloof ook dat je zo’n gesprek moet mengen met licht en leuk om te lachen. Ik heb er gewoon niet zo’n goed antwoord op. Nóg niet.”

Eva Hoeke, overigens de liefdespartner van Marcel van Roosmalen, vindt het oeverloze gebep in Ladies Night een zwaktebod. “De Ladies Night-vriendinnen hebben toch ook een hypotheek? Die hebben toch ook een mening over Syrië of de janboel bij de belastingdienst? Nu lijkt het net of vrouwen vooral een opvatting hebben over vetrollen, waarmee je ze in feite onschadelijk maakt. Kunnen mannen weer zeggen: laat die vrouwen maar beppen, doen wij het echte nieuws.”

Westrik daarop: “Dat is wel erg streng. Maar ik snap wat je bedoelt, en we discussiëren hier elke week over. Dat we wekelijks zijn, is daarbij ook nog een factor, want dat geeft je veel meer tijd, maar ook veel meer beslismomenten, en alle tijd om ieders mening te horen.

Ladies Night had vorige week woensdagavond de voorlopig laatste uitzending. Het programma had in de laatste fase moeite om boven de 100.000-grens uit te komen, maar mag het vanaf maart opnieuw gaan proberen.

Het Volkskrant-interview met Merel Westrik kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen