Van Dis tegen vriendin Tim Hofman: ‘Geneer je je niet?’

Adriaan van Dis had last van enige plaatsvervangende schaamte toen hij naar de documentaire van de vriendin van Tim Hofman keek. Dat liet hij haar dinsdagavond weten in De Wereld Draait Door. Hofman heeft bijna geen seks meer met zijn vriendin, Lize Korpershoek, omdat zij allerlei issues heeft die ze nu uitvent in de documentaire Mijn Seks Is Stuk. Als tafelheer heeft Van Dis naar de documentaire gekeken. “Ik had het er ook ongemakkelijk mee“, gaf hij aan in DWDD.

Van Dis begrijpt niet waar Lize zich zo druk om maakt. “Er zijn zo veel leuke andere dingen, zoals bijvoorbeeld eindeloos iemands neusvleugels zoenen. Dat is al zo veel leuker dan dat gepropt en gedoe. Het was zo pik-en-ik-gericht en er zijn zo veel variaties mogelijk. Ik zat als een oude meneer een beetje naar je te roepen. Waar ik ook een beetje zorgelijk over was: wat zou je ervan als je eventuele kinderen later straks die film zien?

Lize: “Nou, prima, dan zien ze een kwetsbare moeder die gewoon iets onderzoekt. Daar heb ik niet zo veel problemen mee.”

Van Dis: “En je bent niet bang dat er misbruik van wordt gemaakt? Het komt op YouTube, dus je leven lang zien we jou en je huidige minnaar – die misschien over 30 jaar ook nog je minnaar is, dat hoop ik voor jullie – daar. Ik ben zo bang dat die kinderen ermee getreiterd worden.”

Lize: “Dan ligt er toch wel een probleem bij de ouders van de treiteraars dat dat iets is waarmee je treitert?

Van Dis: “Kun je je toch voorstellen dat een heleboel mensen denken: ik wil dat niet weten?

Lize: “Waarom niet? Waarom willen ze dat niet weten?

Van Dis: “Dat vraag ik me dus af. Er is een zekere gêne die opkomt als je ernaar kijkt. Die geef ik maar even door. Dit is iets wat op YouTube is en dat gedeeld wordt.”

Gastheer Matthijs van Nieuwkerk: “Zie ik hier een reusachtige generatiekloof?

Lize: “Ik gok het zo, want ik vind juist dat seks iets moet zijn waarover je moet kunnen praten. Al staat het op YouTube: joh fantastisch!

Aan het eind van het gesprek zei Van Dis, refererend aan beeldspraak van Lize: “Ik kan trouwens geen banden plakken. Maar neuken wel.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen