CBS Studios aan de slag in NL, maakt serie voor NPO 3

Geplaatst op wo 04 dec 2019 om 10:40

De Amerikaanse producent CBS Studios heeft sinds een paar jaar al een eigen kantoor in Amsterdam-Zuid, maar nu gaat het bedrijf ook daadwerkelijk ontwikkelen in ons land. Ze gaat voor AvroTros het boek Bestseller Boy van auteur Mano Bouzamour verfilmen. Het resultaat moet medio 2021 te zien zijn op NPO 3. “In de tiendelige comedy serie volgen we de ups en downs van Bouzamour’s alter-ego Mohamed Zebbi, een jonge millennial die moet zien te navigeren tussen verschillende culturen.

Voor CBS Studios is dit het eerste project dat ze in Nederland ontwikkelen. De serie wordt geproduceerd door het nieuwe productiebedrijf MIDPOINT FILM & TV van scenarioschrijvers Robert Alberdingk Thijm (A’dam – E.V.A., Dunya en Desie), Pieter Bart Korthuis (Penoza, Vechtershart) en Franky Ribbens (Hollands Hoop) in samenwerking met Bouzamour en Alon Aranya, die eerder Nederlandse series als Penoza en Overspel naar Amerika haalde.

Bestsellerboy is na De Belofte van Pisa de tweede roman van de 28-jarige schrijver Mano Bouzamour en gaat over de avonturen van een jonge Amsterdamse schrijver van Marokkaanse komaf wiens leven op zijn kop komt te staan wanneer hij een bestseller schrijft.

Het boek, dat in 2018 verscheen, deed meteen veel stof opwaaien. En wie weet gebeurt dat opnieuw met de tv-variant in 2021.

Foto: Linda Stulic, AVROTROS
8 Reacties op “CBS Studios aan de slag in NL, maakt serie voor NPO 3”


 1. M.

  Is deze Mano Bouzamour homoseksueel? zijn boek is trouwens heel goed.

 2. Fred

  “medio 2021″…de grote vraag is dan: bestaat TV dan nog wel?

 3. Boris

  In de tiendelige comedy serie volgen we de ups en downs van Bouzamour’s alter-ego Mohamed Zebbi, een jonge millennial die moet zien te navigeren tussen verschillende culturen.“

  Dit klinkt werkelijk waar als het allerslechtste idee ooit. Kan er niet een romantische dramaserie uitgezonden worden over 10 BN’ers die op zoek gaan naar hun schaatskwaliteiten?

 4. Snake Charmer

  10 BN-ers en hun schaatskwaliteiten? Je maakt een grap hoop ik? Dat is nog saaier dan het gemiddelde NPO2 programma.

 5. Dirk

  Ik ben niet de doelgroep, maar als CBS besluit om er een fatsoenlijk budget tegenaan te gooien, dan wordt t in ieder geval beter dan de gemiddelde BNNVARA-serie, die echt voor drie kwartjes gemaakt worden. En daardoor, alle goede bedoelingen van cast en crew ten spijt, bijna altijd niet om aan te gluren zijn.

 6. Joop55

  Zolang mongool Trump daar op de troon moet je alles boycotten uit de USA.

 7. IP reclame

  Bedenk goed wat je met je laatste rolo doet.

 8. wapper

  hmm trouwens CBS Studio heeft al een keer serie gemaakt, remake van rossane volgens mij wat toen op sbs of zo uitgezonden werd, achter de aftiteling kreeg je namelijk het bekende CBS studio logo tezien.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.