Twan Huys naar Buitenhof, Patty Brard verhuist niet mee

Twan Huys maakte zondagmiddag zijn comeback als presentator op televisie. Negen maanden na het staken van het tv-gedrocht RTL Late Night met Twan Huys, was hij gisteren te zien als invaller in Buitenhof. Zónder zijn vaste RTLLN-sidekick Patty Brard en al zijn andere commerciële vrienden, zoals Gerard Joling, de Roelvinkjes en Wolter Kroes, met wie hij heulde aan zijn talkshowtafel bij RTL, maar mét een serieuze gast zoals hij dat vroeger gewend was: Frans Timmermans.

Oftewel: Huys is met hangende pootjes teruggekeerd bij de publieke omroep. Hij mag zich er gelukkig mee prijzen dat de NPO hem weer in de armen heeft gesloten, want het carnaval van RTL Late Night met Twan Huys zou niet bepaald een mooi slotstuk van zijn tv-carrière zijn geweest.

De tv-carrière van Huys is behoorlijk in de berm beland, maar voor dat risico werd hij dan ook vorstelijk betaald door RTL. Volgens weekblad Story heeft hij bij zijn ontslag een afkoopsom van 2,4 miljoen euro meegekregen.

Als Huys straks weer fulltime bij de NPO gaat werken, moet hij terug naar een maximumsalaris van 201.000 euro in 2020, een salaris dat in Hilversum wordt geassocieerd met winkelen bij Aldi en Lidl.

Huys liet weinig los over zijn invalbeurt. “Door onvoorziene omstandigheden kon de presentator van dienst hier niet zijn. Nu zit ik hier, en dat doe ik met genoegen“, was het enige dat hij zei.

Buitenhof trok zondagmiddag 356.000 kijkers (25 procent), ongeveer twee keer zo veel kijkers als het gemiddelde van RTL Late Night met Twan Huys.

Foto: NTR

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen