Arie boos op Barbara in BLVD: ‘Dat moet je niet doen’

Arie Boomsma zorgde zondagavond onnodig voor een ijzige sfeer in de studio van RTL Boulevard, omdat hij een politiek correct statement wilde maken. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. De Nederlandse vrouwen zijn voor het eerst wereldkampioen handbal geworden en dat kwam deskundige Barbara Barend vieren aan de desk van Boulevard. Ze was behoorlijk enthousiast en uitgelaten, totdat domineeszoon Arie Boomsma vanaf de bank inbrak om de sfeer te bederven.

Arie: “Barbara, zie je bij deze sport ook dat steeds meer meisjes het gaan doen nu, net zoals bij het voetbal?

Barbara: “Ja, maar het is ook al een populaire sport. Je had natuurlijk al hockeyhelden en toen kwamen de Oranje Leeuwinnen en dat heeft dit elftal ook. Meisjes kennen Tess Wester, meisjes kennen Estavana Polman, natuurlijk gaan ze steeds meer handballen. En, Arie, we doen het als vrouwen al jarenlang wat beter dan jullie mannen op Olympisch gebied. Dit is weer zo’n team waar we van houden.”

Je zou zeggen dat hier niets vervelends gezegd wordt, maar voor Arie was het genoeg om in woede uit te barsten. Met wilde handgebaren zei hij geërgerd: “Ja, maar jij denkt dat je mij wel even… Nee, nee, nee, nee, dat is een ontzettend flauwe opmerking. Nu doe je net alsof alle mannen altijd tegen vrouwensport zijn. Dat is echt zó’n achterhaalde opmerking, dat moet je niet doen.”

Barbara verbaasd: “Ik maak een grapje. Ik maak een grapje omdat de vrouwen het gewoon heel goed doen en dat dit weer zo’n team is waar iedereen van houdt.”

Arie: “Heel goed.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen