Tijs van den Brink vindt Peter van der Vorst hypocriet

Geplaatst op ma 09 dec 2019 om 10:30

Tijs van den Brink sluit zich aan bij de critici die vinden dat de reactie van RTL’s tv-baas Peter van der Vorst op de aanranding in De Villa enigszins hypocriet is. Dat laat hij blijken in zijn column in de Visie. Een meneer in De Villa begon op bed te frunniken aan een dronken vrouw. Het leidde tot controverse op social media en een ‘kapot geschrokken’ Peter van der Vorst, die De Villa van de buis haalde. EO-ster Van den Brink vindt die reactie geveinsd. “Wat hadden de makers dan verwacht?“, schrijft hij.

Dit hele genre vaart op bijna-aanranding, aldus Van den Brink. “Je brengt mensen bij elkaar in een intieme setting, je giet ze vol met alcohol en doet er alles aan om voor elkaar te krijgen dat er ‘spannende dingen’ gebeuren. Is het niet wat merkwaardig dat je je dan ‘rotschrikt’ als iemand ongewenst een string opzij trekt? De uitdrukking ‘de kat op het spek binden’ had ervoor bedacht kunnen worden.”

Van den Brink heeft weinig vertrouwen in het moreel kompas van Van der Vorst. “Nogmaals: ik ben blij met het besluit van Van der Vorst. En het is terecht dat er ophef ontstond over deze ongewenste seksuele handeling. Toch blijft er iets knagen: waarom ontstaat die ophef wel als er een string wordt weggetrokken, maar niet op het moment dat partners in volle glorie verleid worden om ontrouw te zijn aan hun eigen partner?

Het doel van Temptation Island is officieel relaties testen, maar met een klein beetje onwil kun je ook zeggen dat het doel relaties kapotmaken is. Er is een verschil: het wegtrekken van een string is tegen de wil van de vrouw, het testen van de relatie niet. Maar eerlijk gezegd vind ik het slopen van een relatie ook verschrikkelijk.

Foto: EO
13 Reacties op “Tijs van den Brink vindt Peter van der Vorst hypocriet”


 1. #NPO Kijker - de enige echte#

  Ik vind Peter van der Vorst ook hypocriet. En alle andere negatieve kwalificaties ben ik het ook mee eens!

 2. Meneer Kaktus

  Ik heb ook zin om een string opzij te trekken!

 3. rollins

  Een religieus man die het woord hypocriet in de mond neemt. Ik ben even mijn Tenalady aan het verschonen. Hij heeft natuurlijk gelijk, maar het is als Kim Holland die p_o_rno de maat neemt.

 4. Mo

  Zijn baas Lock is toch ook ontrouw geweest met een andere getrouwde vrouw. Was hij toen ook zo boos en verontwaardigd.

 5. Don

  EO-flapdrol!!! :-(

 6. Bart

  Helemaal eens met Thijs.

 7. Cobweb

  Thijs is zelf een engerd.

 8. Marko

  Mo,

  Wat heeft dat met hem te maken?

 9. Hansie Hansie

  Mo, reageer eens inhoudelijk.

 10. Suzy Wang

  ik ook maar bij de eo zijn geen haar beter.

 11. sukkel

  Thijs heeft gelijk als het maar centen oplevert is het morele kompas van van der Vorst weg……..

 12. anonymous

  Wie is Tijs vd Brink?

 13. sporting

  Niemand is geïnteresseerd wat deze EO corifee vind.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.