Tijs van den Brink vindt Peter van der Vorst hypocriet

Tijs van den Brink sluit zich aan bij de critici die vinden dat de reactie van RTL’s tv-baas Peter van der Vorst op de aanranding in De Villa enigszins hypocriet is. Dat laat hij blijken in zijn column in de Visie. Een meneer in De Villa begon op bed te frunniken aan een dronken vrouw. Het leidde tot controverse op social media en een ‘kapot geschrokken’ Peter van der Vorst, die De Villa van de buis haalde. EO-ster Van den Brink vindt die reactie geveinsd. “Wat hadden de makers dan verwacht?“, schrijft hij.

Dit hele genre vaart op bijna-aanranding, aldus Van den Brink. “Je brengt mensen bij elkaar in een intieme setting, je giet ze vol met alcohol en doet er alles aan om voor elkaar te krijgen dat er ‘spannende dingen’ gebeuren. Is het niet wat merkwaardig dat je je dan ‘rotschrikt’ als iemand ongewenst een string opzij trekt? De uitdrukking ‘de kat op het spek binden’ had ervoor bedacht kunnen worden.”

Van den Brink heeft weinig vertrouwen in het moreel kompas van Van der Vorst. “Nogmaals: ik ben blij met het besluit van Van der Vorst. En het is terecht dat er ophef ontstond over deze ongewenste seksuele handeling. Toch blijft er iets knagen: waarom ontstaat die ophef wel als er een string wordt weggetrokken, maar niet op het moment dat partners in volle glorie verleid worden om ontrouw te zijn aan hun eigen partner?

Het doel van Temptation Island is officieel relaties testen, maar met een klein beetje onwil kun je ook zeggen dat het doel relaties kapotmaken is. Er is een verschil: het wegtrekken van een string is tegen de wil van de vrouw, het testen van de relatie niet. Maar eerlijk gezegd vind ik het slopen van een relatie ook verschrikkelijk.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen