Talkshow Beau keert vooralsnog gewoon terug in april

Geplaatst op do 12 dec 2019 om 11:00

De talkshow van Beau van Erven Dorens keert vooralsnog gewoon terug in april, als Eva Jinek haar eerste drie maanden bij RTL 4 erop heeft zitten. Dat heeft de presentator woensdagavond gezegd in RTL Boulevard. Het plan van RTL 4 was om Jinek en Beau af te laten wisselen met elkaar, behalve als Beau heel slecht zou scoren natuurlijk. Het lijkt erop dat de zender gewoon vasthoudt aan zijn oorspronkelijke plan. “Zoals het er nu naar uitziet gaan we wel door“, zegt de presentator.

De RTL 4-ster ziet Beau groeien. “We lopen nu tegen het einde en vier maanden gaat je niet in de koude kleren zitten, maar het is ook heel leuk en het gaat steeds beter met die show. We scoren steeds beter.

Van Erven Dorens vindt het wel heel vermoeiend. “Het is echt een achtbaan. Het is echt een heel druk jaar. Ik ben nu wel voortdurend moe, moet ik heel eerlijk zeggen. Ik vind het wel echt een uitdaging. We gaan door.

Het leven van een talkshowhost is behoorlijk streng, vertelt hij. “Geen druppel drinken, de hele tijd op je conditie letten en je mag geen foutje maken. Dat vind ik moeilijk. Met terugwerkende kracht heb ik ook zo veel respect voor al die mensen, voor Humberto, Twan, Matthijs en Eva, dat ze gewoon door blijven gaan. Ik heb wel eens zin om te zeggen: ‘Jongens, vandaag kom ik gewoon niet.’ Maar dat kan gewoon niet.

Wat vindt hij van de kritiek van recensenten? “Dat interesseert me echt helemaal geen moer. Ik luister naar de mensen in ons team, die echt van wanten weten en weten wat we anders moeten doen. Ik luister niet naar recensenten.

Er is al contact geweest met zijn nieuwe RTL 4-collega Jinek. “Ja, natuurlijk. De laatste tijd heb ik haar niet zo veel gesproken, want zij is lekker aan het uitrusten en ik wil haar ook niet te veel op de hals zitten. Ik denk dat zij er ontzettend veel zin in heeft en dat ze er gewoon vol in gaat.

Foto: RTL
53 Reacties op “Talkshow Beau keert vooralsnog gewoon terug in april”


 1. henk

  Dat wordt NPO 1 kijken dus… Beau is echt een slecht programma… Inhoudelijk oppervlakkig en qua uitstraling 1995….

 2. Jables

  Deze show gaat echt volkomen geruisloos aan me voorbij.

 3. Zo ist, en niet anders.

  Komt allemaal goed zie je wel…Succes Beau !!

 4. merel

  Beau… de kijkcijfers zijn nog steeds beroerd!!! Dan gaat het toch echt niet beter…

 5. jaap

  Reden dus om lekker vroeg te gaan slapen haha

 6. Chantal

  Gaat niet gebeuren.

 7. Solomon

  Al blijft Beau 10 jaar lang talkshow host dan nog blijft het een Fake show van de grootste Faker op tv aller tijden die alleen daarom al tig flops achter zijn naam heeft staan in zijn 22 jarige Fake carrière !.. Jinek gaat het bij RTL toch niet maken en zal genadeloos door de mand gaan vallen !..

 8. #Persifleren#

  Weer een miljoenen verlies om hem de laan uit te sturen kan PvdVorst niet maken.

  Peter zit al op de wip bij de grootste Duitse aandeelhouder van RTL

 9. Ron

  Gaat niet gebeuren. Matthijs staat in de startblokken volgend jaar om dat slot over te gaan nemen. Beau moet natuurlijk iets zeggen maar echt overtuigend is het allemaal niet. En dan heb ik het ook over het programma an sich. Ik vraag me dus echt af of het totaal anders gaat worden met een andere producent straks, ook Jinek. Volgens mij gaat het geen donder uit maken.

 10. Gwendolyn

  Boow.

 11. robb

  Mathijs begint pas in oktober .

 12. S

  Robb, iets vroeger en bij SBS.

 13. MediaPrak

  Of Jinek wordt latent succes en dan wordt de terugval in april wel heel pijnlijk voor Beau. Of Jinek blijft ook steken op Max 600.000 en bij vertrek van vdVorst vertrekken Beau en Jinek ook geruisloos van het scherm.

 14. Anton

  Komt wel goed.

 15. Remi

  Die agenten aan de telefoon bij Opsporing Verzocht zijn nooit divers en inclusief.
  Een mocro gaat daar nooit tussen zitten, te beschamend voor zijn moeder en neven.

 16. Antipulpa tv

  Beau zegt: ”’t gaat steeds beter met die show” Zit hij soms op ’n andere kijkcijferlijst te kijken/ of houdt hij de top 25 gewoon op z’n kop?

 17. Antipulpa tv

  Andere producent? maakt allemaal niet uit bij Beau, bank, stoel tafel erin of eruit, Beau heeft geen persoonlijkheid! Pauw heeft verder niets nodig, geen tafel, geen stoel, geen bank en Pauw zou zelfs bij Blue Circle nog enorm scoren1 Pauw is ’n persoonlijkheid!

 18. Antipulpa tv

  En wie gaat RTL 400 nu inzetten, na Beau? Wie zullen ze dan wegjatten bij NPO?

 19. Ron

  @Antipulpa TV 11.52 uur: Hij moet iets zeggen al dan niet ingegeven door zijn leidinggevende, vooral de positivo uit blijven hangen. Damage control.

 20. Antipulpa tv

  Ron, klopt helemaal hij staat letterlijk z’n autocue op te lezen, bij RTL 400 krijg je totaal geen vrijheid!!

 21. Antipulpa tv

  Over ’n paar maanden zit ie ook werkeloos thuis! (of op de bank naast Spijkerman, Tan of Twan!)

 22. Antipulpa tv

  Als je de top 25 op z’n kop houdt, dan staat Beau enorm hoog!

 23. Bart

  @Ron Zeer kleine kans dat Matthijs gaat stoppen met DWDD om vervolgens het 5 dagen in de week het zelfde te gaan doen onder een andere naam. Het gevaar dat men het dan gaat vergelijken met DWDD ligt dan op de loer.

 24. Eric

  @Bart. Helemaal mee eens

  Eva Jinek zal dus niet meer de Eva zijn zoals bij de NPO

 25. Ron

  @Bart: wie zegt dat hij dan automatisch hetzelfde gaat doen als DWDD. Dat is een totaal ander format.

 26. Ad

  Geen alternatief voorhanden. Dan Beau maar weer.

  Achteraf gezien hadden ze bij wijze van spreken net zo goed Humberto of Twan kunnen laten doorgaan.

 27. Ron

  @Ad: dat maakt inderdaad geen donder uit, maar dat was met Twan al duidelijk. Het valt of staat niet met de presenator maar met de inhoud. Zo moeilijk is het allemaal niet.

 28. pieter

  @Remi Thu 12 Dec 2019 om 11:47 … je zit in het verkeerde draadje met je opmerking …..

 29. Caramba

  Het is wel duidelijk dat het toch nooit meer beter wordt. Maar wat dan? Men is door de ideeën en alternatieven heen, dus is het credo: dan maar net zo lang op de buis laten in de hoop dat de kijker op den duur niet meer beter weet.

 30. pff

  Het enige dat nog erger is dan Beau is Spijkerman. Waar is de tank met drek.

 31. Henk

  Vanaf april wordt Beau ook geproduceerd door Pilot Studio. Het baasje van PS, Ewart van der Horst, heeft voordat hij scoorde met Jinek, ook meegeholpen met DWDD, die snapt het dus wel. Beau wordt gewoon een succes, mits Pilot Studio een fatsoenlijke redactie neer mag zetten die niet draait op stagiairs.

 32. Ron

  @Henk: dat maakt het per definitie nog niet een ander programma van te worden. Je kunt niet veel als ze maar in het sleetse format blijven zitten wat al sinds jaar en dag succesvoller is bij de NPO dan op RTL 4. Daar is ons land te klein voor om twee nagenoeg dezelfde talkshows met hetzelfde format te programmeren. Niet goed voor de zender, niet goed voor de kijker die zo niets te kiezen heeft.

 33. Britt Scholte Lover

  Tijd dat hij van de buis gaat, die daklozen tv kennen we nu wel, amsterdam project, rotterdam project, de sleutel, word echt allemaal teveel!

 34. Bart

  @Ron Het is gewoon een talkshow. Die gaat dan niet het zelfde worden als DWDD.
  Eva haar talkshow zal niet zoveel verschillen met wat ze al deed bij de NPO.
  Het kan dat Matthijs de overstap maakt maar niets wijst daar nu op.

 35. Antipulpa tv

  Wat wordt er hier enorm veel ”gespeculeerd” laten we gewoon afwachten wat er komt en dan pas kritiek leveren!

 36. Bart

  @Henk De zelfde redactie als Eva. Bijna iedereen van haar redactie van de NPO gaat mee. Ik hoop voor haar ook Jair nog.

 37. sukkel

  Van mij mag hij wegblijven wat een slappe zak is dat zeg … vraagt niet door slijmt mee en jankt als het hem uitkomt wil graag de AARDIGE uithangen

 38. Ricardo

  Eh Remi.

  Die opvolger van Lust als woordvoerder Amsterdamse politie is toch echt een mocro

 39. aammehoela

  De reclames er tussen zullen veel kijkers doen afhaken. Het zal van de gasten afhangen waar men blijft kijken. Of men zet de tv uit en gaat naar bed.

 40. Annoniemus

  Dus moet Eva vanaf januari de zender warm draaien voor BEAU !

 41. Ron

  Lijkt me ‘zelfmoord’ dat Jinek hetzelfde gaat doen als bij de NPO dat kan eenvoudig weg niet. NPO is NPO, RTL is RTL. Je zult gasten uit het DNA van deze zender moeten hebben. Gasten die het nieuws van de dag beheerste gaan eerder naar de NPO dan naar Jinek. Daarom verwacht ik dat de NPO niet zo heel veel anders gaat worden dan nu met Pauw. Behalve duo’s, maar dat maakt niet zo heel veel uit. Kijkers kijken toch naar de inhoud dan naar wie het presenteert.

 42. Rolf

  Beau past beter bij RTL dan Eva. Ben bang dat Eva net zo’n blamage wordt als Twan.

 43. Bram Moszkowicz

  Eva past heel goed bij RTL. Graaien, Geen moreel kompas, Graag anderen de maat nemen.

  Niet voor niets heb ik warme herinneringen aan haar. Zij heeft veel van mij geleerd

 44. CB

  Ben benieuwd wat Ewart van der Horst (PilotStudio) van het nieuwe BEAU gaat maken.

 45. Mick

  Geen druppel alcohol? Die Jinek tankt bier tijdens haar uitzending.

 46. Bart

  @Ron Dat was bij Barend en van Dorp ook niet het geval.
  Jinek gaat gewoon haar talkshow voorzetten bij RTL. Beau zal haar in die lijn volgen als het in de andere 3 maanden.

 47. Nils Holgersson

  De show is prima. Met wat meer kijkers komen er ook betere gasten. Dat zal wel lukken nu de NPO late night in de prullenbak gaat gooien. Als Beau in april verder gaat heeft Jinek gezorgd dat er flink wat meer kijkers op dit tijdstip op RTL4 afstemmen.

  Kortom goed besluit.

 48. Solomon

  Nils Holgersson
  droom lekker verder!..

 49. Solomon

  Eva Jinek heeft haar gunfactor bij de overgrote meerderheid van haar kijkers reeds verloren door haar ondoordachte en veel te snelle overstap naar RTL in haar relatief korte carrière !.. De reden alleen al dat zij dit slechts voor het geld dat zij daarvoor zal gaan verdienen doet zal haar talkshow JINEK bij RTL gigantisch de das omdoen !.. Op1 zal daarentegen journalistieker en urgenter zijn dan het commerciële slappe aftreksel van JINEK op Bertelsmann’s Nederlandstalige tv gedrocht vanuit Luxembourg !.. Gelukkig mag Eva in dat geval dan eventueel aanschuiven bij open riool roddelrubriek Boulevard voor de presentatie daarvan !..

 50. Bart

  @Solomon Nee jij droom lekker verder met je Talpa. Mensen moeten het niet. Talpa niet en SBS niet.

 51. Marry Hens

  Als het om kwaliteit gaat qua talkshows in Nederland zal de NPO het voorlopig altijd winnen. Al zet je Eva, Jeroen of Mathijs in een show bij RTL of SBS; het zal niet lukken. Het heeft te maken met marketing-inzicht en het profiel en bereik per zender. RTL heeft een Koffietijd imago en SBS blijft een campingzender. Niets mis mee. Blijf het wel jammer vinden dat talenten zoals Merel en Eva in de kiem worden gesmoord.

 52. Max

  Wat een riool is het hier

 53. CB

  @Rolf: de mislukking van Huys had niet alleen met de presentator te maken, maar ook met een aantal andere factoren: Inderdaad, Huys past niet in het keurslijf van RTLLN, maar wat ook meetelde waren de eisen van de zender en hoe het productiebedrijf het aanpakte.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.