SBS 6 ruilt Piets Weer in voor 3D en augmented reality

Geplaatst op do 12 dec 2019 om 10:30

De opvolger van Piets Weer op SBS 6 wordt heel hip. Het nieuwe weertrio Amara Onwuka, Dennis Wilt en Laura van der Blij volgt Piet Paulusma op vanuit een studio met 3D én augmented reality. Dat meldt Talpa Network. Waar Paulusma zijn weerbericht op locatie presenteerde door het hele land, staat het nieuwe weertrio in een ‘gloednieuwe weerstudio in Hilversum’. “In deze studio wordt gebruik gemaakt van de allerlaatste 3D en augmented reality productietechnieken.

Het nieuwe weerprogramma heet Weer.nl, naar de website die door Talpa is overgenomen. “De televisie-uitzendingen van Weer.nl zijn vanaf 1 januari te zien op SBS6, direct na de vroege en de late uitzending van Hart van Nederland.”

Ook op Radio 538, Radio 10, Radio Veronica en Sky Radio verzorgt Weer.nl vanaf 1 januari alle weerberichten. “De meteorologen van Weer.nl verzorgen bovendien zeven dagen per week de nieuwe weerpraatjes op Sky Radio en zijn op alle zenders te horen als er belangrijk weernieuws is.”

Peter de Mönnink, CEO van Talpa Network, zegt: “Onze ambitie is om vanaf 2020 met een sterke, omnichannel nieuwe weervoorziening van start te gaan. Onze meteorologen Amara, Dennis en Laura hebben er keihard aan gewerkt om dit mogelijk te maken. Zij hebben belangrijke bijdragen geleverd aan de ontwikkeling van ons nieuwe weerconcept.”

De deal met MeteoGroup over de acquisitie van Weer.nl en hun team van meteorologen maakte het vervolgens mogelijk om dat concept vanaf de start gelijk goed over de verschillende platformen in te vullen. Ik ben heel trots op het resultaat.

Foto: SBS
49 Reacties op “SBS 6 ruilt Piets Weer in voor 3D en augmented reality”


 1. Youri

  3D… Een beetje hetzelfde als het Belgische weerbericht op de VRT verwacht ik dan.

 2. Alex

  Naja het gaat erom dat ze het weer juist hebben. Hoe dat plaatje verder wordt, kan me vrij weinig schelen

 3. Guttegut

  Lekker boeiend. Ik wil gewoon weten of het morgen gaat regenen

 4. Joost

  Keurig divers.

 5. Kijker

  Ik zou zeggen kom eerst met goeie en leuke programma, zodat SBS meer kijkers krijgt. Voordat er weer zoveel geld erin wordt gegooid. Zoals bij 6 inside met nieuwe meubels enz.
  Wat heb je aan zo een weerbericht als er niemand kijkt.

  Maar toch succes.

 6. L. Koopmans

  Je kan ook gewoon naar buiten kijken en op het balkon even voelen hoe koud het is.

 7. PJ

  ‘Peter de Mönnink, CEO van Talpa Network, zegt: “Onze ambitie is om vanaf 2020 met een sterke, omnichannel nieuwe weervoorziening van start te gaan’

  Hahaha!

  F-l-o-p.

 8. Ron

  Heel Amerikaans dus op een zender waar dit totaal niet bij past. Je ziet dus presentatoren straks midden in een storm hun weerpraatje houden. Kan heel mooi zijn maar ik denk voor Nederlandse begrippen niet echt realistisch om het zo te brengen.

 9. kees

  Weer een flop!

 10. Stefan

  “Wat RTL kan met buienradar, moeten wij ook kunnen in een zelfde jasje met dezelfde mensen”

 11. Jeremy

  Laten we eerst eens zien hoelang het duurt voordat Laura van der Blij er weer mee stopt

 12. Flip de Beer

  Mis Piet nu al

 13. oijoepio

  Ik heb uit betrouwbare inside-bron begrepen dat met dit trio en deze nieuwe technieken het weer voortaan ook beter zal worden. Dus minder regen en gure wind, maar wel een Elfstedentocht ergens in januari.

 14. Yan

  Dit is zo RTL 2013. Alleen was Dennis toen William Huizinga.
  Talpa is een trieste bedoening.

 15. Bertje Veer

  Positieve ontwikkeling. Dit weerplatform is er voor heel Talpa Network, zoals ANP nieuws er al is voor alle (radio)zenders van Talpa.

 16. #Persifleren#

  Ik ga zeker kijken. Ben een beetje uitgekeken op Piet en kan hem toch niet verstaan.

 17. Yan

  Dit is zo RTL 2013. Alleen was Dennis toen William Huizinga.
  Talpa is een trieste bedoening.

 18. ton

  Ik kijk altijd naar de pollepel, als die heen en weer gaat waait het, als hij nat wordt regent het.

 19. oja

  mooi dat Talpa zo innovatief bezig is, alleen betwijfel ik of de kijker van de zenders dit echt kunnen waarderen. Daarnaast blijft het gebrek aan gunfactor van de consument alles en nog wat in de weg zitten.

 20. Dean

  Blijkbaar hebben ze bij Talpa eens goed
  naar het Amerikaanse The Weather Channel gekeken.

  https://www.youtube.com/watch?v=-YAf6hq2WDA

  Ben heel benieuwd hoe dit eruit gaat zien, al zal het natuurlijk wel gelijk een complete stijlbreuk met het kneuterige Piets Weer zijn. Vraag me inderdaad af of dit wel past bij SBS6, ze proberen de zender al een jaar om te bouwen naar een soort RTL 2.0, maar uitgerekend de programma’s die scoren zijn weer de typische volkse SBS programma’s als Chateau Meiland. (En Linda natuurlijk, maar die scoort dus blijkbaar op elke zender goed waar ze zelf te zien is, met uitzondering van Net5 dan.)

 21. Youri

  Al iets bekend over wanneer HVNL wordt gerestyled (nieuw decor, vormgeving) of blijft dat voorlopig nog hetzelfde?

 22. Wendy's dealertje

  Vertel gewoon in 30 sec. wat het weer wordt morgen en klaar. Dat gelul altijd over het weer, pfff.

 23. MediaPrak

  Nou nou nou, wat je allemaal niet kunt doen in een groen geschilderde studio. Klinkt gelinkt, heel Amerikaans. Jammer alleen dat de dito gelikte Amerikaanse nieuwsshow niet (nooit) door gaat. Wordt het een opgeklopte hoopje niks na het suffig HvNL. Kortom na een jaar weer “gewoon” weerman/vrouw voor een digitaal landkaartje en Sjon weer een paar ton lichter.

 24. Bram

  IK ZIE LIEVER NAAKTE MEISJES HET WEER PRESENTEREN.

 25. Ronald

  Ben benieuwd. Piet was oubollig.

 26. timon

  Laat ze nou eens beginnen met een mooie website bouwen!
  Jeetje lijkt wel het jaar 1980?

 27. Antipulpa tv

  Jeetje kreetje, wat doet Pulpa tv veel moeite om kijkers te krijgen! Na de introductie van dit nieuwe programma, zal ’t als ’n plumpudding in elkaar storten! Gelijk aan alle andere programma’s die ze uitzenden!!

 28. Antipulpa tv

  Lachen, als Omroep Max zometeen de show gaat stelen met Pietje en er geen hond naar SBS 600 kijkt!

 29. Antipulpa tv

  Dat wordt dan weer de ”zoveelste” misser van John de Geldwolf!!

 30. Antipulpa tv

  Slimme vent hoor, die Jan Slagter!

 31. Ikke

  “Wij gaan WEER iets nieuws beginnen”. Sinds Sport 7 neem ik alle mooie woorden met een korrel strooizout.

 32. Eric

  Piets kijkers zijn ze ECHT kwijt. Hoe oliedom kun je zijn.

 33. Mark

  Zoiets als in Amerika dat ze midden tussen de tornado’s en sneeuwstormen staan? Want dat komt in NL natuurlijk ook wekelijks voor…

 34. Caramba

  Wie heeft een piet nodig als een buienradar in je zak hebt? Piet mag echt zijn zegeningen tellen dat ie het met zijn lamlendige presentatie nog zo lang volgehouden heeft.

 35. Henk

  Wordt het weer daar beter van?Ik wil Piet op de camping!
  SBS zal hem nog eens gaan missen.

 36. Kusje van meneer

  Zodra ze gaan goochelen met prachtige, interessante, maar niet ter zake doende terminologie, haakt de kijker alvast weer af.

 37. Minder of Mirjam

  Alsof de kijker van SBS6 zit te wachten op een ‘omnichannel’ weerbericht. De gemiddelde kijker van SBS6 steekt gewoon even de hand uit de caravan en voelt of het regent.

 38. Antipulpa tv

  Henk, mij gelijk heb je!

 39. By the way

  Het weer is het weer. Of het nou unichannel, multichannel, omnichannel of crosschannel wordt gebracht. Doe gewoon gewoon en breng betrouwbare verwachtingen. 3D en AR is een paar dagen leuk, maar dan is het nieuwtje er ook wel weer af.

 40. bla bla bla

  Talpa Netwerk start nieuwe weervoorziening op haar radio- en tv-zender

  Op 1 januari lanceert Talpa Network een geheel nieuwe weervoorziening op haar radio- en tv-zenders en online. Amara Onwuka, Dennis Wilt en Laura van der Blij, de gezichten van het nieuwe weer, waren afgelopen jaar nauw betrokken bij de ontwikkeling ervan. Mede dankzij de overname van het platform Weer.nl van MeteoGroup, inclusief hun team van meteorologen en een meerjarige overeenkomst op het gebied van weerdatadiensten met MeteoGroup is continue kwalitatieve, actuele berichtgeving gegarandeerd. Weer.nl wordt ook de naam van het nieuwe omnichannel merk van Talpa Network.

 41. Marc E. Putto

  Erg jammer, na een weekje de nieuwigheid gezien te hebben is de lol er snel van af. Men gaat bij lange na niet de torenhoge PP kijkcijfers halen al met al.
  Het ultiem saaie weer dat tot begin maart zal duren gaat ook geen zier helpen. Er gebeurt namelijk niets interessants op weergebied de komende 6-7 weken. Alleen maar zacht en regen…zo onnoemelijk saai joh.

 42. Ronnie

  De SBS6 kijker is niet HIP! Die wil gewoon Meiland, Frank Visser, bekende dames bij Shownieuws en HvNL en die schakelen voor het weer nu massaal om naar MAX.

  Werkelijk waar iedereen in Nederland snapt wat je op SBS moet uitzenden, behalve John de Mol. Eigenlijk echt een beperkt intelligent man als je het zo bekijkt.

 43. Catfish

  Er komt een Nederlandse Catfish

  https://www.gids.tv/video/148675/nederlandse-versie-van-catfish-in-de-maak

 44. M

  Gaat niet werken op die zender. Mensen willen gewoon ff die chronisch dronken Fries horen praten over wind, hagel en een lullig provinciaal feestje ergens.

 45. Rolf

  De zendermanagers van 6 zijn nitwits die maar weinig verstand hebben van promotie. Maar bemoeien zich wel met ieder shot. Daarom wordt het niks met die zender

 46. Paolo 2.0

  Nee dat trekt volle zalen…

 47. Nils Holgersson

  Het is een weerbericht, for god’s sake.

  Moet dit Talpa redden?

 48. Solomon

  Nils Holgersson
  krijg de hersenkannker!..

 49. kelly

  solomon nou nou wat een agressie,

  doeseslief

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.