SBS 6 ruilt Piets Weer in voor 3D en augmented reality

De opvolger van Piets Weer op SBS 6 wordt heel hip. Het nieuwe weertrio Amara Onwuka, Dennis Wilt en Laura van der Blij volgt Piet Paulusma op vanuit een studio met 3D én augmented reality. Dat meldt Talpa Network. Waar Paulusma zijn weerbericht op locatie presenteerde door het hele land, staat het nieuwe weertrio in een ‘gloednieuwe weerstudio in Hilversum’. “In deze studio wordt gebruik gemaakt van de allerlaatste 3D en augmented reality productietechnieken.

Het nieuwe weerprogramma heet Weer.nl, naar de website die door Talpa is overgenomen. “De televisie-uitzendingen van Weer.nl zijn vanaf 1 januari te zien op SBS6, direct na de vroege en de late uitzending van Hart van Nederland.”

Ook op Radio 538, Radio 10, Radio Veronica en Sky Radio verzorgt Weer.nl vanaf 1 januari alle weerberichten. “De meteorologen van Weer.nl verzorgen bovendien zeven dagen per week de nieuwe weerpraatjes op Sky Radio en zijn op alle zenders te horen als er belangrijk weernieuws is.”

Peter de Mönnink, CEO van Talpa Network, zegt: “Onze ambitie is om vanaf 2020 met een sterke, omnichannel nieuwe weervoorziening van start te gaan. Onze meteorologen Amara, Dennis en Laura hebben er keihard aan gewerkt om dit mogelijk te maken. Zij hebben belangrijke bijdragen geleverd aan de ontwikkeling van ons nieuwe weerconcept.”

De deal met MeteoGroup over de acquisitie van Weer.nl en hun team van meteorologen maakte het vervolgens mogelijk om dat concept vanaf de start gelijk goed over de verschillende platformen in te vullen. Ik ben heel trots op het resultaat.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen