Matthijs en Soundos in de clinch over Femke Halsema

Geplaatst op do 12 dec 2019 om 11:45

Femke Halsema was woensdagavond te gast in De Wereld Draait Door en werd daar door Matthijs van Nieuwkerk gevraagd naar haar turbulente zomer, waarbij haar zoon door de politie werd aangehouden met een ongeladen pistool op zak. Niet veel later bleek dat het geweer eigendom was van haar man Robert Oey, die een behoorlijk opvallend interview gaf over het incident en zijn leven met de Amsterdamse burgemeester. Van Nieuwkerk besloot er even naar te vragen.

Matthijs: “Ik heb u lang niet gezien. Ik persoonlijk niet, maar ook niet zo veel op de televisie. Het was ook een rare zomer voor u. Het was privé, mag ik daar iets over vragen eigenlijk?

Femke: “Liever niet natuurlijk.

Matthijs: “Maar mag het toch? U mag ook heel kort antwoorden. Er gebeurde iets raars. Uw zoon haalt kattenkwaad uit met een ongeladen pistool.”

Femke: “Nou, hij overtrad de wet.”

Matthijs: “Ja, oké. En daar pakte De Telegraaf met name groot mee uit en dat schoot u in het verkeerde keelgat. Er ontstond het één en ander privé. Toch durf ik ernaar te vragen, want inmiddels is het stof neergedaald. Hoe kijkt u erop terug?

Femke: “Nou, het heeft mij en mijn zoon en mijn gezin wel heel diep gegriefd. Mijn zoon overtrad de wet, maar een 15-jarige jongen hoort dan beschermd te zijn tegen publiciteit en mijn zoon is op de voorpagina terechtgekomen met de bedoeling om mij te raken. Dat heb ik erg gevonden, in de eerste plaats tegenover mijn zoon.”

Het gezin moet wennen aan de protocollen die bij het burgemeesterschap horen, zei Femke Halsema. Daarop brak tafeldame Soundos Al Ahmadi in: “Laten we het gewoon eerlijk zeggen: u bent een vrouw en u heeft heel veel last van seksistisch gedrag. Uw voorgangers waren allemaal witte mannen in een bepaald pak en van een bepaalde leeftijd en wij vinden het gewoon heel moeilijk om naar u te kijken en alleen naar uw expertise te kijken. Nu ook. Er worden persoonlijke vragen gesteld. U bent de burgemeester van de grootste stad van Nederland en dan hebben we het over privédingen. Dat gebeurt bij mannen niet. Dat is wel zo.”

Van Nieuwkerk vond het onzin wat zijn tafeldame daar ter tafel bracht. “Dat durf ik zeer te betwijfelen. Als hier een mannelijke burgemeester had gezeten met dezelfde affaire in een zomer, dan denk ik wel dat ik daar naar gevraagd had.”

Al Ahmadi: “Maar ze heeft wel te maken met het feit dat haar kwaliteit eerder in twijfel wordt getrokken omdat ze een vrouw is. Dat gebeurt gewoon.”

Van Nieuwkerk: “Voelt u het ook zo?

Halsema: “Nou, ik heb wel het gevoel dat mijn ouderschap ter discussie werd gesteld.”

Het hele gesprek met Halsema kunt u bekijken op de DWDD-site.

Foto: BNNVARA
64 Reacties op “Matthijs en Soundos in de clinch over Femke Halsema”


 1. MediaPrak

  Media Nieuws wordt blijkbaar steeds vaker Media Recentie.. Aan 1 Angela de Jong hebben we meer dan genoeg

 2. Remi

  … Mevrouw Kaakklem kwam er weer lekker veilig mee weg.

  Maar ja, wat wil je ook …
  DWDD Matthijs en z’n Groenlinks redaktie-meisjes ;)

 3. Jables

  Tenenkrommende tv om het journaille van seksisme te beschuldigen. Hetzelfde geldt voor het altijd maar racisme te roepen. Daarmee devalueer je de term en heb je een probleem als er daadwerkelijk sprake is van seksisme of racisme.

 4. Malle Pietje

  Nooit van gehoord.

 5. Stijn de Jong

  Hulde voor Soundos

 6. Ronald

  Soundos kraamde onzin uit.

 7. Narrek

  ” Katja Schuurman blijkt er een prominente hartsvriendin op na te houden: de veelbesproken burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema. Het was zelfs Femke bij wie Katja steun zocht ten tijde van haar scheiding van Thijs Römer! ‘Ik heb meermaals bij haar kunnen uithuilen,’ vertelt Katja in Vrij Nederland, waarin ze Femke voorts omschrijft als iemand die van harde en platte grappen houdt. “

 8. Leontien Pastoors

  Ik vind mevrouw F. Halsema meer een curling moeder, een hockey moeder. Zouden de kinderen van deze groen links mevrouw op een privé-school voor moeilijke gevallen zitten? Dat zou mij namelijk niets verbazen.

 9. Sjors van Kempen

  Soundos moet gewoon voor anderhalve man en een paardenkop theater blijven maken in Delfzijl en Veenendaal in plaats van zich met dit soort onderwerpen te bemoeien. Is voor iedereen beter.

 10. Bears’den

  Soundos was weer lachwekkend!
  Wie gaat haar vertellen dat ze gewoon beter van de tv af kan??

  Ze is écht geen slecht persoon, lieve meid, maar ze voegt niks toe en ze is niet grappig!
  Linkse deug meisjes hebben we al genoeg op tv..

 11. #Persifleren#

  In de clinch?

  Overdrijven is ook een vak.

 12. Joery

  Soundos vecht met Nasrdin Dchar om de laagste plek op de ladder.

 13. Diederik

  Soundos Al Ahmadi neem ik niet serieus. Ze kan zich beter uitspreken over de zeer ernstige criminele activiteiten vanuit haar Gemeenschap in plaats van te refereren aan witte mannen en aan vermeend seksistisch gedrag richting incompetente Halsema. Het trekken van de slachtoffer en racismekaart is niet meer geloofwaardig en zeker niet uit de mond van deze vooringenomen Marokkaanse tafeldame.
  Femke Halsema is zeer ongeschikt als burgemeester en vind ik onbetrouwbaar. Amsterdam is veranderd in een wetteloze shit hole. Gladde Femke dekt zich uiteraard in en vraagt om grote zakken met geld vanuit Den Haag terwijl ze niet in staat blijkt problemen goed aan te pakken binnen de bijvoorbeeld de politie. Geld uitgeven kan iedere sukkel.
  Haar zoon heeft strafbare feiten gepleegd en zoals dat nu eenmaal gaat bij bekende mensen wordt dat breed uitgemeten, dat had ze kunnen weten. Verder is er iets niet pluis in dat gezin, dat is wel duidelijk. Ik heb het vermoeden dat Femke ook liegt over deze affaire met haar zoon.

 14. Karel

  Soundos was echt heel erg goed. Ze is sowieso de beste tafeldame van DWDD.

 15. Moud

  @#Persifleren#,
  dergelijke koptekst bekt lekkerder, is ook geen uitzondering meer eerder regelmaat. Alles voor kliks.

 16. Sjaak

  Soundos verdedigt haar politiek vriendin met een zwak argument.

 17. Jaap

  Soundos meende ook ergens verstand van te hebben, wat een onzin, ze kan beter haar mond houden.

 18. Sjaak

  Was onlangs een moeder op TV waarvan de zoon ook met een nep wapen aan de slag gegaan was. Die werd onder toezicht geplaatst en heel wat strenger bestraft.

 19. anymousin

  Sjaak, en waren / zijn die 2 zaken indentiek. !!

 20. Bert

  Soundos trekt het meteen weer in het racsime domein, wat een onzin zeg…

 21. René van Gellekom

  FH is een hypocriete heks en ze verdient zoveel mogelijk bagger over haar ouwe kop te krijgen.

 22. Kurfa

  Soundos is alleen interessant wat betreft haar kwarktassen.

 23. Nick

  Vrij ironisch dat het gebral over de ‘witte man’ altijd komt van mensen die zeggen tegen seksisme en racisme te zijn.

 24. Kevin Frikandel

  Ik vind Femke echt insane lekker, alleen dat accent…. man man man

 25. Geronimo

  Halalsema laat in een paar zinnen zien niet over normen en waarden te en verantwoordelijkheidsgevoel te beschikken. Soms hoef je niet diep te wroeten om een resultaat te halen.

 26. Erik Fannn

  Amen Diederik!

  Als een burgemeester incapabel is, rare maatregelen neemt en daar vervolgens kritiek op krijgt is dat geen seksime. Wel handig om het zo te framen want dan kun je er zelf niks aan doen.

  En natuurlijk zou het bij een man er ook over gaan als kind criminele activiteiten ontplooit en partner pistool in ambtswoning bewaard.

 27. Karmapapa

  Niet gekeken. Ik zag Soundos verschijnen en ben meteen vertrokken. Als ik het zo lees, was dat verstandig. Deze brulboei staat altijd garant voor ergernis.

 28. pieter

  Fijn dat de dienstdoende stagiair
  , zoals wel vaker, een uitgeschreven transcript opstelt voor ons die het betreffende gesprek niet hebben gezien. waarvoor dank!

 29. Arie Schoenlepel

  @Diederik, je bent een topper. Uitstekend verwoord, thnx!

  Femke kan beter de ‘eer’ aan haarzelf houden en vrijwillig geruisloos vertrekken voordat het te laat is… Maar ja, de aard van het beestje zal haar daarvan weerhouden. Alles voor de macht en het ideaal. Háár ideaal; utopia.

  Groenlinks (en DDR66), “dank” voor het afbreken van de mooie stad dat onder bewind van de ‘schoorsteenburgemeester’ (Eberhard vdr Laan) als in gang gezet was…

 30. Caramba

  Ach, die opmerking van Soundos – niks mis mee. Vrouwen onder elkaar, en De Telegraaf pleegt nu eenmaal graag karaktermoord – dat moeten we niet ontkennen en ook niet meer raar van opkijken.
  Wat me meer stoort is dat Soundos die gênant slechte grappen nog steeds niet afgeleerd. Nu weer over stroopwafels.

 31. man pan

  Soundos is zo’n vreselijk type dat alle problemen met Marokkaanse tokkies wijt aan iedereen behalve zichzelf. De armoede, dicrimanatie, maatschappij bla, bla bla..

  Ik zie echter geen Chineese jongeren problemen veroorzaken, zoals klieren in zwembaden, pin apparaten opblazen, drugs dealen, met zijn 40 kopschoppen. Marokkaanse opvoeding is gewoon ruk, kinderen mogen tot heel laat in de avond klieren op straat, school is niet belangrijk, alle rotzooi wat zoonlief uithaalt is kattekwaad, en als ze in de gevangenis komen is het ALTIJD de schuld van de Nederlandse maatschappij.

 32. Oppersmurf

  Kan die ‘schijtlollige’ Soundos het niet laten om weer eens in de slachtofferrol te kruipen en het racisme weer aan te halen? Wat een aannames! Pleur toch op Soundos! Ga lekker genieten in het land waar je voorouders vandaan komen en ga daar lekker genieten van alles wat je niet mag als vrouw (oh ja, paard).

 33. pff

  Soundos wil via de politiek correcte lijn hoog komen. Zoals al die Hilversum types waar we mee om zeep geholpen worden. We hebben een critische pers nodig die dit eens onder de loep neemt, deze mensen, maar de pers is net zo fout. Soundos is totaal ongetalenteerd. Lijkt me duidelijk. Schijnt een aanbeveling te zijn in Hilversum…

 34. StefanV

  Soundos zegt wat in BNNVARA-kringen wenselijk is. Dat Matthijs er tegenin gaat, verandert niks aan het feit dat het toch even is opgemerkt.

 35. dimo

  @pff: de echt belangrijke mensen worden over het algemeen met zwaar geschut weggetreiterd. Geen middel wordt geschuwd hiervoor. Wat overblijft zijn de lege sprekende poppen die je alles kunt laten zeggen als Soundos. Dus zitten we opgescheept met wallissen de vries, jj vd wal, en al die idioten die denken leuk te zijn maar het niet zijn. Ze zijn ook niet intelligent, dus ideaal voor het uitdragen van debiele standpunten.

 36. zizo

  @pff en dimo. Juist. Het zijn bruikbare buikspreekpoppetjes.

 37. Anton

  Leuke vrouw.

 38. Oppersmurf

  Geef die Soundos een hoofddoek en stop een dikke knevel in die grote muil van haar en schop ‘haar’ het weiland in. Linkse trol en zeker niet lollig!

 39. Robson

  Hoe linkser , hoe dommer

 40. Bears’den

  https://m.youtube.com/watch?v=3JgqruqwYMI

  Leuk interview met Jan Roos!

 41. sukkel

  2 griezels van wijven en die kaakklem zat weer te liegen ….waarom zit die racistische Soundos daar te dom om te poepen en wordt met de dag lelijker met dr bolle rotkop

 42. Opkomer

  Nog geen 40 jaar en nu al hangtieten. Geloof me, als ’n man hangtieten zou hebben, zou ik het ook zeggen. Verwend nest. Woont in het meest libarale land ter wereld, en dan toch lopen zeiken over het slachtofferschap zonder te blikken of blozen. Alleen een marokkaan durft dat.

 43. Mike

  Halsema een incompetente burgemeester van een radicaal linkse stad in verval.

 44. jahaha

  Ze heeft geen humor ,ze heeft geen verstand en ze is vrouw….

  Sexueel onaantrekkelijk
  Ontzettend vervelend
  Ultra links
  Niet om aan te horen
  Dommer dan dom
  Onbeschoft
  Slecht voorbeeld voor andere vrouwen

 45. By the way

  Prem en Soundos. Een perfecte combi voor een doldwaze reality soap. Met Britt als special guest star.

 46. Tino

  Soundos moet proberen of zij weer een halve zaal vol krijgt en op die manier haar brood te verdienen. De opening van haar was al zo vreselijk nep Holland is het beste land van de wereld pleur toch op en dan dat zij in de bijlmer woonde dat iemand tegen haar zei je bent een Marokkaan dan zal het nooit wat met je worden wat een trut, en natuurlijk is mocromaffia de schuld van de witte man, flikker toch op

 47. aammehoela

  Soundos was echt slecht. Die Femke wordt niet afgerekend om haar vrouw zijn maar om haar politieke achtergrond, Groen Links. Dus vandaar al die aanvallen door de Telegraaf oftewel Televaag. En roddelbladen, ach ja, roddels……….

 48. Apostulaat

  Een pistool is geen geweer. Bovendien ging het niet om een ongeladen pistool, maar om een onklaar gemaakte revolver. Zo’n ding kan helemaal niet geladen worden. Verder zijn er speelgoedwapens te koop voor een paar tientjes die een exacte kopie zijn van echte wapens. Google maar op Walther P99 BB, ook in Nederland volledig vrij en legaal te koop voor 25 euro omdat het kinderspeelgoed is.
  Het puberzoontje van de burgemeester doet even stoer, meer is het niet. Een goede burgemeester is het trouwens ook niet, dat is veel erger.

 49. Henk

  De ongefundeerde schuimbekkende woede van de simpele zolder-reaguurders jegens zowel Soundos El Amadi als Femke Halsema is weer belachelijk groot hier.

 50. Sander

  Kutwijf

 51. Appie

  Genoten van Femke Holleeder.

 52. ROST VAN TONNINGEN

  Op de trein ermee!

 53. Annoniemus

  Die ongemakkelijk dikke Marokkaanse , kon haar grote smoel niet houden als er mensen aan het woord waren met hersens !!#soundosprul

 54. Opkomer

  Femke Halsema doet er net zo goed aan mee. Ze zet zichzelf en haar kind neer als slachtoffers. Die eigenschap deelt ze met Soundos. Is het nou echt zo moeilijk om gewoon hand in eigen boezem te steken en je verantwoordelijkheid te nemen. Bovendien blijft femke maar doorgaan met het downplayen van dat wapen en alles wat er gebeurd is. Zo verschrikkelijk slap dit. Dit is dan mijn burgemeester. Daar zit ‘m het probleem. Van der Laan was burgervader van iedereen. Femke alleen voor (extreem) links.

 55. valerie

  Een grote stad heeft een burgermeester nodig welke een goede bestuurder is met uitstraling, gezag, gevoel met de samenleving en empathie. Femke is misschien een hele goede bestuurder gezien haar rol in politiek maar van de overige noodzakelijke skills mist ze alles.

 56. K.C.T.

  BNers een perfecte weergave van de werkelijkheid, Nederland is totaal losgeslagen en onderdanig aan, rascistische groen-linkse, islamitische, antisemitische VOLIDIOTEN, binnenkort blankenhaatster SS van BIJ1 burgemeester van ???

 57. Kevin Frikandel

  Wat een reacties weer zeg, Femke is echt sexy… En waarom is Amsterdam Ultra- Links??? Men wilde toch dat “alles” eens ophielt? Iedereen liep altijd te zeuren over “die toeristen” in Amsterdam…. en dan komt er eens iemand die de boel schoonveegt en is het weer eens niet goed….

  Ik ben blij met Femke.

  Getekend iemand die blanco stemt.

  Doeiii!!!!

 58. Kevin Frikandel

  Wat een reacties weer zeg, Femke is echt sexy… En waarom is Amsterdam Ultra- Links??? Men wilde toch dat “alles” eens ophielt? Iedereen liep altijd te zeuren over “die toeristen” in Amsterdam…. en dan komt er eens iemand die de boel schoonveegt en is het weer eens niet goed….

  Ik ben blij met Femke.

  Getekend iemand die blanco stemt.

  Doeiii!!!!

 59. DE kijkcijfer adviseur van Nederland..

  Zeer vreemd dat Soundos overal op tv lijkt op te duiken.
  Dit is niet gunstig voor de kijkcijfers, ze voegt niks toe en is niet grappig (terwijl dat haar vak schijnt te zijn!)

  Daarom adviseer ik iedere tv-redactie die meer kijkcijfers willen genereren, om haar te weren.

 60. Opkomer

  Soundos heeft haar uitnodigingen enkel en alleen te danken aan haar multiculturele achtergrond. Op basis van prestaties, kunde, creativiteit en welsprekendheid zou zij nooit gevraagd worden. Staat in de statuten van de npo. Minderheden omdat het moet

 61. Bertus

  Geinig: niemand in Amsterdam is gek met onze BM en niemand vindt die soundous leuk ….

 62. A. Tempelman

  Soundos durft ook Matthijs tegen te spreken. Doorgaan zo!

 63. Balou

  Die typische agressieve vorm van communiceren (ies koeltoer) maakt mede dat ik een hekel heb aan marokkanen.

 64. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ..

  Haha, als Alexander Pechtold daar had gezeten dan was het zeker niet over een gratis penthouse gegaan. Dank u wel Canada. Gratis huis is beter dan koophuis.
  Wij geloven er niets van.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.