Songfestival-team veegt Linda de Mol direct van tafel

De mensen achter het Eurovisie Songfestival in Rotterdam hebben geen moment serieus overwegen om Linda de Mol te benaderen voor de presentatie van het liedjesfestijn. Dat onthulde Paul de Leeuw zondagavond in Café Hendriks & Genee. De Leeuw heeft een zeer goede vriendschap met NPO’s tv-baas Frans Klein, dus beschikt over de nodige inside information. Tijdens een diner met hem kreeg de tv-ster te horen dat niet alleen hij, maar ook de optie Linda direct van tafel ging.

In tegenstelling tot andere sterren heeft De Leeuw niet openlijk gesolliciteerd naar de baan van Songfestival-host. “Nee, ik heb niks gezegd over het Songfestival. Ik heb gehoord dat mijn naam twee minuten – nou nog geen eens – een minuut – nou, nog geen eens – is genoemd, maar ik werd als te oud en te passé afgeserveerd. Ik begrijp het wel hoor.”

De Leeuw kreeg het te horen van Klein. “Ik had een dinertje met Frans Klein en nog iemand anders die getuige was en zowel mijn naam als Linda de Mol werd heel snel van tafel af gebonjourd.”

Wie gaat het wél worden? “Jan Smit sowieso, want hij is gewoon TROS en dat begrijp ik ook wel. Hij is ook heel populair in Duitsland en Oostenrijk, dus ik denk dat hij het gaat worden.

En wie moet er dan naast Jan Smit komen te staan? “Dan denk ik aan Eva Jinek of Humberto. Ik vind wel dat er een kleurtje moet komen“, zegt hij grappend, wijzend op de rel rondom Marga Bult.

Foto: Talpa

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen