EO-Tijs: ‘NPO 1 wil me inderdaad voor late avond’

EO-presentator Tijs van den Brink is inderdaad in gesprek over een rol in de talkshow die Jinek gaat opvolgen op NPO 1. Er wordt gesproken over een duoschap met Fidan Ekiz, maar ook over een duoschap met anderen. Dat zegt hij in de EO Visie. Aanvankelijk had de NPO zijn oog laten vallen op het vaste duo Fidan Ekiz en Tijs van den Brink, maar Ekiz vindt dat ze nog niet genoeg is klaargestoomd voor zo’n prominente rol op televisie. Daarom denkt de NPO nu aan een ander model.

Het is nu de bedoeling dat de NPO met vijf verschillende duo’s komt die elkaar gaan afwisselen. Ekiz heeft laten weten dat ze dat prettiger vindt, omdat ze dan langzaam in haar rol kan groeien.

Van den Brink vond het lastig toen uitlekte dat hij hiervoor in beeld is. “Best irritant. Niet alleen was het ‘nieuws’ lang niet zeker, maar allerlei collega’s met wie ik elke dag samenwerk, wisten überhaupt nog van niks. Zij lazen ineens in de krant dat de presentator van de programma’s waar zij elke dag ontzettend hun best voor doen, vanaf januari misschien wel iets heel anders doet.”

Er is echter nog niets zeker, zegt hij. “Inmiddels zijn we een kleine zes weken (als u dit leest vijf weken) verwijderd van de start van de nieuwe latenighttalkshow. Hoe het programma eruit gaat zien, is nog niet precies duidelijk. Het plan is nu om het programma elke dag door twee mensen te laten presenteren, in plaats van één. En mogelijk zelfs elke dag door een ander duo.”

Het blijkt een gecompliceerd proces te zijn, vervolgt hij. “De NPO, de afzonderlijke omroepen en de presentatoren hebben allemaal zo hun wensen en verlangens. Is er de ene dag een grote kans dat ik een koppel ga vormen met Fidan, de volgende dag kan die optie vrijwel zeker de prullenbak in. Weer een dag later vorm ik een koppel met een presentator die echt in nog geen één krant is genoemd, echter niet voor de hele week, maar voor één dag per week. En weer een dag later is het opnieuw anders.”

Dat maakt dat ik de collega’s nog steeds geen zekerheid kan bieden over mijn aanwezigheid in januari.”

Foto: EO, Willem-Jan de Bruin

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen