EO-Tijs: ‘NPO 1 wil me inderdaad voor late avond’

Geplaatst op di 03 dec 2019 om 11:30

EO-presentator Tijs van den Brink is inderdaad in gesprek over een rol in de talkshow die Jinek gaat opvolgen op NPO 1. Er wordt gesproken over een duoschap met Fidan Ekiz, maar ook over een duoschap met anderen. Dat zegt hij in de EO Visie. Aanvankelijk had de NPO zijn oog laten vallen op het vaste duo Fidan Ekiz en Tijs van den Brink, maar Ekiz vindt dat ze nog niet genoeg is klaargestoomd voor zo’n prominente rol op televisie. Daarom denkt de NPO nu aan een ander model.

Het is nu de bedoeling dat de NPO met vijf verschillende duo’s komt die elkaar gaan afwisselen. Ekiz heeft laten weten dat ze dat prettiger vindt, omdat ze dan langzaam in haar rol kan groeien.

Van den Brink vond het lastig toen uitlekte dat hij hiervoor in beeld is. “Best irritant. Niet alleen was het ‘nieuws’ lang niet zeker, maar allerlei collega’s met wie ik elke dag samenwerk, wisten überhaupt nog van niks. Zij lazen ineens in de krant dat de presentator van de programma’s waar zij elke dag ontzettend hun best voor doen, vanaf januari misschien wel iets heel anders doet.”

Er is echter nog niets zeker, zegt hij. “Inmiddels zijn we een kleine zes weken (als u dit leest vijf weken) verwijderd van de start van de nieuwe latenighttalkshow. Hoe het programma eruit gaat zien, is nog niet precies duidelijk. Het plan is nu om het programma elke dag door twee mensen te laten presenteren, in plaats van één. En mogelijk zelfs elke dag door een ander duo.”

Het blijkt een gecompliceerd proces te zijn, vervolgt hij. “De NPO, de afzonderlijke omroepen en de presentatoren hebben allemaal zo hun wensen en verlangens. Is er de ene dag een grote kans dat ik een koppel ga vormen met Fidan, de volgende dag kan die optie vrijwel zeker de prullenbak in. Weer een dag later vorm ik een koppel met een presentator die echt in nog geen één krant is genoemd, echter niet voor de hele week, maar voor één dag per week. En weer een dag later is het opnieuw anders.”

Dat maakt dat ik de collega’s nog steeds geen zekerheid kan bieden over mijn aanwezigheid in januari.”

Foto: EO, Willem-Jan de Bruin
16 Reacties op “EO-Tijs: ‘NPO 1 wil me inderdaad voor late avond’”


 1. Bears’den

  Heeft zijn hoofd niet mee, maar is een prima journalist!

 2. Ron

  Het is gewoon niet handig en slim om het elke dag door iemand anders te laten presenteren. Sven Kockelmann zei dat van de week nog in DWDD waar ik het volkomen eens mee ben. De kijker moet dan elke dag weer aan een ander duo wennen, en het duo zelf aan elkaar. Gewoon duidelijkheid met 1 presentator lijkt me het slimst in deze. Geen rare fratsen, dat kan de NPO zich niet veroorloven. En sowieso weet je dan ook dat Jinek met 10-0 voor staat in januari.

 3. Jables

  Wauw, nog iets meer dan een maand en dan moet het de tv op en ze hebben nog geen concreet idee hoe de opzet van het programma gaat worden. Wat een mismanagement bij de NPO. Je had deze situatie al lang kunnen zien aankomen. Dit is weer precies als de begintijd van ‘M’ toen ze noodgedwongen Tijd voor MAX moesten gaan uitzenden omdat ‘M’ nog niet klaar was. Hopelijk hebben ze wel al een plan klaar liggen voor wanneer DWDD eind dit seizoen definitief stopt.

 4. Ad

  Binnenkort komt Rutte vrij als het in Den Haag zo doorgaat. Een ideale opvolger voor een ‘gave’ show.

 5. anoniemmm

  Tijs heb jij drugs gebruikt

  Evan Jinek wel

  dus wees voorzichtig

  1 keer dief altijd dief

  peter r de vries had in 1 opslag antwoord

  ja of nee

  ja ik heb / drugs gebruikt

  foei Eva

 6. Fox Mulder

  The best of the rest!

 7. Scully

  Hi Fox! looking forward to some X files?

 8. RaymondVL

  Tijs heeft wel een gunfactor. En nee, ik bedoel niet het Engelse woord.

 9. Warmoes

  Wat een rommeltje weer ‘vijf (!) verschillende duo’s die elkaar gaan afwisselen’…

 10. Nikolaas van Myra

  Die Tijs toch, ik heb begrepen dat hij denkt dat de aarde maar zesduizend en nog wat jaar oud is. Hij zou eens moeten weten.

 11. Suzy Wang

  Dan ga ik terug naar het oog op morgen. Ik geen reli gedoe.

 12. critikast

  Sven was niet “likely” op televisie, maar hoe zit dat dan met het hoofd van Van de Brink? Christelijken horen niet op de buis . Het enige goede aan Van de Brink is dat hij supporter is van PSV !@

 13. René van Gellekom

  Pauw & Peophoofd?

 14. Donald Dumb

  Brr. Die christenlinke reli-engerd als host van een talkshow.
  Nou nee, bedankt…

 15. anoniemmm

  tijs

  reactie blijven weg

  niet aan beginnen

 16. rob

  Prima keus, Hopelijk word de mede presentator ook een prima keus

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.