Slim: RTL-talkshow Jinek in première op Voice-vrijdag

Geplaatst op di 10 dec 2019 om 9:05

RTL 4 laat de talkshow van Eva Jinek niet op een maandag, maar op de Voice-vrijdag in première gaan. De eerste aflevering is op vrijdag 3 januari. Dat heeft de tv-zender bekendgemaakt in RTL Boulevard. Het is een slimme zet van RTL 4, aangezien The Voice of Holland dé kijkcijferhit van de zender is en de talkshow van Jinek daarom gegarandeerd goed van start zal gaan. Op die manier is Jinek verzekerd van positieve publiciteit over de kijkcijfers van haar première-aflevering. 

Bovendien zal de talkshow van Eva Jinek drie dagen eerder van start gaan dan het programma dat haar talkshow opvolgt op NPO 1: Op1. Jinek heeft dus een aardige voorsprong.

Luuk Ikink vindt het slim van zijn baas Peter van der Vorst. “Het is een gekke dag, denk je misschien, maar het is ook wel weer heel slim bedacht, want The Voice zit ervoor als lead-in, dus dan heb je gegarandeerd veel kijkers.”

Matthijs van Nieuwkerk in DWDD: “Dat is natuurlijk een eerste schaakzetje. Wel slim, hè? Je bent een dagje eerder en je hebt de volle aandacht voor jezelf.”

AD-diva Angela de Jong: “Ja, slim. Het is ook een goede avond, want The Voice trekt heel veel kijkers, dus je hebt meteen de volle aandacht van de RTL-kijker.”

Overigens onthulde RTL Boulevard ook nog dat RTL er nog niet helemaal uit is met Jaïr Ferwerda, de politiek verslaggever van Jinek. “Hij is nog altijd in gesprek met RTL of hij meegaat of niet. Jaïr zegt tegen ons nog even in het midden te laten over waarom die gesprekken zo lang duren. Dat wordt dus nog vervolgd.

Naar verluidt wil Ferwerda ook graag een soloprogramma hebben, maar het is nog maar de vraag of RTL daar op zit te wachten.

Foto: RTL
40 Reacties op “Slim: RTL-talkshow Jinek in première op Voice-vrijdag”


 1. #De dubbelganger - de enige echte#

  Slim?

  Angst is een slechte raadgever

 2. Gerard de Groot

  Zijn Voice kijkers dan ook Jinek kijkers? Dat zou me meevallen. We zullen het meemaken. Hoop voor Jinek dat het geen “Merel afgang” wordt

 3. #NPO Kijker - de enige echte#

  Ik kijk niet meer naar deze verraadster en overloopster!

 4. Bo

  Dus dan kan MC hier op de maandag erna ons vertellen dat de kijkcijfers zijn ingestort. Meer dan 40% minder kijkers etc.

 5. Den Draaier Joost

  Tja, dat krijg je met onzekerheid, dat doet rare dingen met mensen.

 6. Reageerder

  Ik weet het nu zeker, NPO kijker echt of niet, die spoort niet.

 7. Oja

  Jinek gaat lekker scoren omdat ze bij de NPO er een zooitje van maken met al die duo presentatoren die allemaal strijden om de beste gasten, onderling niet samenwerken etc. Dat wordt een groot slagveld. Met winnaar Jinek.

 8. Jon

  Helemaal met je eens Oja, Jinek zal de grote winnaar blijven!
  Heeft de NPO überhaupt al een redactie?

 9. Annoniemus

  Jinek is gebaat bij een daverende start !

 10. Mick

  Zag het gisteren ja. Nu hebben ze meteen positieve publiciteit van de media.

 11. anoniemmm

  Eva Jinek

  hoe is het nu met je drugs gebruik

  geen goed voorbeeld

  peter r de vries

  kun je er dieper op in gaan

  stap 1 is gemaakt

  stap 2 is !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 12. Misutoria

  Slim??? Het lijkt mij eerder een vanzelfsprekende zet om Jinek meteen aan veel kijkers voor te stellen als die mogelijkheid er is. Tegenwoordig noemt men dit al ‘slim’, vroeger waren de mensen pas slim.

 13. Wanda

  Misutoria, wat loop je nou nutteloos te zeiken, ouwe taart?!

 14. Marko

  Anoniem.

  Bron?

 15. Huh

  Hangt ervan af welke kijkers je wilt binnenharken. Ik keek wel Jinek, maar geen boulevard.

 16. Criticus

  Jeetje, heeft RTL 400 al die trucs nu al nodig om Jinek te pushen. Dit is geen goed vooruitzicht! Bovendien, al die mensen die dus blijven ”hangen” na the Voice, die zappen toch gelijk weer weg in ’t eerste reclameblok!

 17. B

  Weet niet of dit werkt . Beau heeft ook hoge cijfers na The Voice maar stort volledig in de rest van de week. Reclame onderbrekingen zijn dodelijk voor een talkshow en daar komt Jinek nog wel achter.

 18. Criticus

  # Annonniemus, waarom is Jinek gebaat met ’n daverende start? Gaat ze ’t anders niet redden?

 19. Criticus

  #B, helemaal juist! Ze moeten ’t programma ook ’n andere naam geven: ”Beau op vrijdagavond” Op andere dagen kijkt er toch geen hond naar!

 20. WaveX

  Kan dat gezever over Mr President weer doorgaan. Gelukkig staat daar een geweldige fascinatie van mw Hilly en mr Billy tegenover. Veel geluk en succes met de spetterende resultaten.

 21. Ron

  Opportunistische bangheid. Lekker goedkoop scoren op de vleugels van TVOH wat er voor zit. Wel veel amusement zoals altijd op vrijdag dus daar zal echt geen verschil in gaan zitten. Sowieso verwacht ik weinig verschil in gasten nu Pilot Studio het gaat presenteren en nu nog Blue Circle het produceert…

 22. Ad

  De grote geldgraaister gaat anderen de maat nemen op het zinkende RTL schip

 23. Eric

  Puur vanuit verkoop perspectief na de de Voice op 3/1

  Geeft wel aan hoe RTL omhoog zit

 24. Ad

  Tue 10 Dec 2019 om 11:39 (ik wel een andere Ad!)
  De tunnelvisie van een publieke.

 25. jan

  met de domme npo duo’s aan de andere kant heeft jinek nu al gewonnen…..

 26. janus

  Uiteindelijk is alles te koop.
  Spijkerman 3.0

 27. pieter

  @Gerard de Groot, inderdaad. Sowiso zijn NPO 1 kijkers in staat om RTL 4 te (willen?) vinden op de late avond?

 28. pieter

  @#NPO Kijker – de enige echte# 09.20: Een daad van verzet! Wij zijn trots op je!

 29. Anja

  Dat wordt wat hoor: lelijk eendje Jinek als propagandamachine voor alle pulp dat de commerciële zenders dagelijks over ons uitstorten!

 30. MediaPrak

  Arme vdVorst en Jinek. Dit moet een succes worden en daarom gaan alle commerciële truukjes uit de kast. Dus starten na enig seizoen succes The Voice. Optreden in andere RTL shows. Jinek bij Boulevard, 5 Uur, in taal en muziek kwisjes.. Veel lachen, lollig zijn en hartelijk lachen.

 31. #NPO Kijker - de enige echte#

  @Mediaprak, je bedoelt net als alles van Talpa wat via DWDD, Pauw, shownieuws wordt gepromoot, zonder resultaat overigens.

 32. #NPO Kijker - de enige echte#

  gewoon slim! En natuurlijk gaat iedereen dan roepen dat het op de andere dag minder gaat scoren. Heel zuur (babyboom) Nederland zou het liefste Jinek zien falen, na jaren fan geweest te zijn. Ik laat me verassen! Ik hoop dat de NPO weer een mooie late night invulling krijgt en dat Jinek ook gaat slagen. Dan heb ik als kijker weer de keus!

 33. #NPO Kijker - de enige echte#

  gewoon slim! En natuurlijk gaat iedereen dan roepen dat het op de andere dag minder gaat scoren. Heel zuur (babyboom) Nederland zou het liefste Jinek zien falen, na jaren fan geweest te zijn. Ik laat me verassen! Ik hoop dat de NPO weer een mooie late night invulling krijgt en dat Jinek ook gaat slagen. Dan heb ik als kijker weer de keus!!

 34. Gerard

  Na dat door reclame beheerste Voice gejengel zijn de kijkers het zo zat dat ze massaal wegzappen, let maar op😉

 35. Mark

  Gisteren had RTL 4 ook alvast dat truukje door Beau om 22:20 te starten.

  Zo gaan ze dat ook doen met Jinek.

  Kunnen ze op 4 december hoog van de toren blazen dat Jinek meer dan 1 miljoen kijkers heeft gehaald. Maar dat halen ze op 6 december met geen goed lead-in echt niet. Zal hooguit 500.000 – 600.000 worden de hele week, behalve op vrijdag dus. Dan zullen de mensen die iets te promoten hebben wel plaats nemen, zodat ze extra veel kijkers hebben.

 36. Thymen

  De marketing machine van RTL draait weer op volle toeren. Een nieuwe RTL FLOP kost Peter zijn kop.

  2019 was geen succes voor hem.

 37. Bart

  Slim maar,nog slimmer is op Nieuwjaarsdag om 22.30u beginnen na The Biggest Quiz.

 38. Nils Holgersson

  Zit Matthijs volgend jaar bij Boulevard op de bank?

 39. Grace321

  Lekker makkelijk

 40. Solomon

  Eva Jinek gaat uiteindelijk falen bij RTL net zoals Beau en Art !..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.