Matthijs legt bloemen op tafel Jeroen Pauw

Matthijs van Nieuwkerk heeft maandag aan het begin van de live-uitzending van De Wereld Draait Door bloemen gelegd op de talkshowtafel van Jeroen Pauw. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. De studio’s van DWDD en Pauw bevinden zich naast elkaar. Om stil te staan bij het nieuws dat Pauw stopt met zijn talkshow, besloot Van Nieuwkerk live om bloemen op de Pauw-tafel te zetten. Voor de kijker die iets later inschakelde zal dat overigens een wat macaber beeld geweest zijn.

Van Nieuwkerk stond uitgebreid stil bij het nieuws over Pauw. “Ik loop naar de studio van mijn buurman, al vijftien jaar mijn buurman: Jeroen Pauw. Hij heeft vanmiddag bekendgemaakt dat dit zijn laatste seizoen is van zijn late-avondprogramma Pauw.”

Het is een bijzonder moment, vindt hij. “Het betekent feitelijk dat er nog twee weken uitzendingen zijn met Jeroen en dan is het geschiedenis. Ik zou zeggen: kijk er nog maar even goed naar. Je noemt het een einde van een tijdperk. Er zal nog veel over geschreven en gezegd gaan worden.”

Hij is nu ook nog Omroepman van het Jaar geworden. Dat is veel te laat gebeurd. Jeroen werkt eigenlijk achter dát wandje, dat is zijn redactie en misschien is hij er nu wel. Als hij Paul Witteman een hand wil geven – Paul wil dat zelf graag – dan is hij welkom en kan hij zo binnenlopen, maar dit bosje bloemen is voor hem.”

Aan de talkshowtafel van DWDD werd er met deskundigen gepraat over de opvolging van Pauw en Jinek: de nieuwe duotalkshow Op1. Men is nog enigszins sceptisch. De kijker zal onmogelijk een band kunnen opbouwen met vijf verschillende duo’s, klinkt de kritiek.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen