Serious Request ging dit jaar weer geruisloos voorbij

Geplaatst op wo 25 dec 2019 om 9:05

De goededoelenactie Serious Request van de ingestorte radiozender NPO 3FM is dit jaar wéér geruisloos voorbijgegaan. Sinds het Glazen Huis vorig jaar werd ingeruild voor één of andere Vierdaagse-achtige actie, heeft niemand het er meer over. De opbrengst is ook dan ook flink ingestort: werd er op het hoogtepunt in 2012 nog 14 miljoen euro ingezameld voor het goede doel, gisteren bleef de teller steken op 1,4 miljoen, ongeveer het bedrag dat de NPO jaarlijks uitgeeft aan paperclips en punaises. 

Voor dit bedrag moesten de presentatoren van 3FM zich het schompes wandelen door Nederland. Volgens de radiozender zelf stonden er langs de looproutes heel veel ‘actievoerders’.

Sharid Alles, de zendermanager van NPO 3FM, is lyrisch. “We zijn ontzettend blij met en trots op dit fantastische bedrag dat we met The Lifeline voor het Rode Kruis en de slachtoffers van mensenhandel hebben opgehaald. Met deze tweede editie van The Lifeline zien we op elk vlak een stijgende lijn ten opzichte van vorig jaar.

Voor iedereen die niet in The Lifeline geloofde: de cijfers vertellen iets anders en laten in elk opzicht zien dat dit vernieuwende concept de potentie heeft om uit te groeien tot iets nog groters. Ik ben ongelooflijk trots op het team en deze editie. Op naar de volgende Lifeline!

Dat neemt RTL Nieuws-verslaggever Koen de Regt met een korrel zout. “Ik ben nooit een fan geweest van Serious Request. Maar dat werkelijk he-le-maal niemand het er nu over heeft terwijl het al sinds woensdag bezig is, vind ik eigenlijk best zielig“, twitterde hij gisteren.

Voor zenderbaas Sharid Alles wordt 2020 overigens een vervelend jaar, aangezien haar aangekondigde ontslag bij 3FM lijkt te naderen.

Mediacourant wenst u prettige kerstdagen toe! 🎅

Foto: NPO
57 Reacties op “Serious Request ging dit jaar weer geruisloos voorbij”


 1. Frikandel

  Dat is nog teveel geld, maar ja, ze kunnen opschrijven wat ze willen natuurlijk, van ons geen cent, laat ze eerst hun eigen volk hier maar eens helpen.

 2. Mosselman

  Afgelopen november op plaats 11 van de luistercijfers. Zelfs Radio 4 (klassiek) en Radio 5 (oldies) deden het beter.

 3. Vixen

  Ben benieuwd wat de kosten waren. Ik denk meer dan de opbrengst, want in de startplaats werd o.a. een enorm podium opgebouwd. En een dag later weer afgebroken. En dan alle andere productiekosten nog.

  Ik denk dat het voor het goede doel en voor de belastingbetaler beter was geweest om gewoon een gelijksoortig bedrag te storten op een rekening.
  Gedver, wat doe ik weer akelig rationeel op deze magische dag.

 4. Wim

  MC, wat wordt er bij jullie per jaar uitgegeven om deze onzin op te schrijven.

 5. Afschaffen die handel

  Net als Hilversum3/Radio3/#FM of hoe die subsidieerde zender ook moge heten.
  Koen de Regt heeft volkomen gelijk.

  Haha, Wim is fan van de staatszender.

 6. Rent

  @Frikandel Hun eigen volk? Volgens mij ging het dit jaar over slachtoffers mensenhandel. Dat gebeurt in het land van jouw eigen volk net zo hard.
  https://www.om.nl/onderwerpen/mensenhandel/

 7. sender

  Cynisch en badinerend stukje weer MC. ‘ Het bedrag dat ze normaal aan punaises uitgeven’.

 8. Jean Paul

  Heel 3FM gaat geruisloos voorbij.

 9. WaveX

  Waarom zou men nog geld gunnen aan dit soort acties? Overbetaalde NPO gasten die geen reet uitvoeren maar weg komen met onrealistische salarissen zeuren om geld wat bijvoorbeeld door kinderen bij elkaar verdiend is met klusjes en karweitjes. Goede doelen die waarschijnlijk weer met klimaat & Afrika te maken hebben. Verdwijnt dus weer in de welbekende zakken. En maar veinzen dat ze het menen in dat stinkhok. Mooi gebaar zou zijn als al die komedianten zelf 75% van hun jaarsalaris doneren als startbedrag. Dan houden ze nog tonnen over om op te brassen.

 10. ja ja......

  Ik heb zo het vermoeden dat de redacteur of webmaster zelf hier reacties schrijft,
  en anti NPO is en dat onder 20 schuilnamen! Daar is niets mis mee, daar heb ik geen probleem mee , maar een webmaster of redacteur moet objectief zijn items op zijn site, en zelf niet reageren !

 11. Peter Rademakers

  Ja!! Ik heb het Programma op 3FM een keertje kort beluisterd!! In de auto!!
  Ik zal het beschrijven. Ik reed dus in de auto met de radio aan, er was muziek, en daarna volgde gezwets, over meedoen of meelopen zoveel mensen als maar kan, maar onee, er was wel een maximum van 100 of zo, en iedereen mocht mee.
  Onnavolgbaar gezwam voor mij, geen idee waar het verder over moest gaan, afgehaakt. Einde verslag. Dus, 3FM, ik ben die ene luisteraar!!
  Krijg ik nu het T-shirt??
  Groetjes en bedankt.

 12. Wim

  Volgend jaar maar weer eens het “glazen huis” doen en dan de opbrengst voor de voedselbank en de daklozen in Nederland!

 13. Fox Mulder

  Redigeren vanuit een hangmat in zuid-oost Azië ik ook een kunst.

 14. Kygo

  @Wim
  Waarom zouden we nog meer geld uitgeven aan alcoholisten, mensen die structureel niet met geld kunnen omgaan, gezinnen waarin per dag voor 20 euro gerookt wordt, gezinnen met vier honden etc etc? En 60% van de mensen die jij noemt komt uit het buitenland en heeft verder niets met dit land. Ik vind dat dus geen goed doel.
  Liever een doel als alcohol- of tabakspreventie of thuiszorg.

 15. Rick

  En dan gemaakt heel blij doen met 1,4 miljoen nadat je 100km gelopen hebt. Je had ook een uurtje op NPO1 tv kunnen maken, dan was de opbrengst minimaal hetzelfde geweest.

  En zoals al geschreven, ik ben benieuwd naar de productiekosten.

 16. Aksss

  Volgend jaar een betonnen huis zonder ramen.

 17. Pas

  Vindt mediacourant hier erg de plank misslaan!
  Het is misschien (nog) geen glazen huis, maar vernieuwing is goed.
  Ik vond het leuk om te volgen omdat de actie naar de mensen toekwam ipv andersom.
  3FM heeft weinig marktaandeel, en dan is 1,4 miljoen euro nog helemaal zo slecht nog niet.
  En nog even over het doel van dit jaar.
  Al die reacties van “oh, kut doel Dit dat”
  In Nederland is er ook sprake van mensenhandel, maar daar willen die “kenners niet naar luisteren!

  Fijne kerst allemaal

 18. Lilly Labiamus

  Volgend jaar een luchtdichte ruimte op een plein in Meppel.

 19. rooie Rinus

  3FM moet gewoon Giel terughalen voor 1 mln per jaar. Dan gaat het pas echt diep door t putje.

 20. Bas

  Prima actie in een tijd waar we best wat meer voor een ander over mogen hebben en waar we wat liever voor elkaar mogen zijn. Daar kan de redactie misschien ook een voorbeeld aan nemen. Ze worden namelijk met de dag zuurder.

 21. Zomaar

  Dat wandelen was best wel aan te zien in beeld, maar niet geschikt voor radio alleen.
  De belg deed hun variant De Warmste Week op een podium in de open lucht, 17.518.153 euro ingezameld.

 22. Hohoho

  Volgend jaar dan maar wandelen naar Santiago de Compostela :-D
  Gewoon ff eerder weg.

 23. Jantje

  Het is heel makkelijk. De publieke omroep dient markten te bedienen welke niet door de commerciële markt worden bediend.
  Dus weg met 3FM, laat NPO radio 6 weer terugkomen. Kost een fractie van het huidige 3FM budget.

 24. Remi

  De tranen schieten je in de ogen …

  https://www.rodekruis.nl/over-ons/het-salaris-van-de-directeur-van-het-nederlandse-rode-kruis/

 25. Jos

  Wat een naar stukje. En wat een nare reacties. Vrolijk kerstfeest allemaal.

 26. RaymondVL

  Al die deugende BN’ers die elkaar destijds zowat de tent uitvochten in het glazen huis om een plekje in de schijnwerpers voor hun deugmomentje zijn nu ijzig stil of kijken fluitend de andere kant op. Zo succesvol is 3FM tegenwoordig. Ja echt, Serious Request was weer een klapper!….. nou … eerder een nat windje.

 27. Tv duivel

  Helemaal met @pas eens.
  En een foutje Mediacourant vorig jaar was er geen glazen huis meer, dus doe je huiswerk beter

 28. Annoniemus

  SRQ sterft net als de zender 3FM een stille dood !!

 29. Bart

  @Kygo Alcohol of tabakpreventie? Wat betreft die mensen en het goede doel heb je gelijk maar laat hoor de rest gewoon lekker iedereen zelf weten wat hij of zij wel doen. Mijn goede doel is het stoppen van de betuttelingen en dat mensen zich niet teveel met elkaar bemoeien. Gewoon je lekker richten op je eigen leven.

 30. EdG

  Vergeet 6 januari je verhuisdoos niet mee te nemen naar kantoor Sharid. Want met 3FM komt het niet meer goed. Maar dagdromen mag natuurlijk.

 31. Anton

  Een webmaster of redacteur is verlicht objectief te zijn items op zijn site.

 32. Britt Scholte Lover

  Eigenlijk zouden ze het Glazen huis weer terug moeten halen, maar dan georganiseerd door alle radio stations, dus elke dag andere dj’s van verschillende stations, en niet alleen 3fm, zou er veel meer geld binnen gehaald worden en ook veel leuker!

 33. Alex

  De Warmste Week is totaal niet vergelijkbaar. Daar geven mensen aan ieder willekeurig doel. Je moet die 17,5 miljoen delen door 2088 doelen, waarmee je nog niet eens de 10.000 per actie haalt.

  Het is niks meer dan een optelsom van wat mensen sowieso al gaven aan een goed doel.

 34. Ron

  Sharid Alles is een ware ‘Al Sahaf’ aan het worden. Wat een onzin verkondigd deze passant.

 35. Sum

  verkondigT
  Kom op jongens, zo moeilijk is het toch niet!?

 36. Jon

  Het is meer dan afgelopen jaar… geen klagen dus! Rtl haalt helemaal niets op!!

 37. Anti tokkie

  “Erger jij je aan spelfouten en kun je het niet laten om iemand te wijzen op een taalfout? Dan ben je een onaangenaam mens en zelfs een beetje lomp.”

  Bron: RTL Nieuws

  Doei…

 38. Met het derde been heenlopen

  Mooi bedrag

 39. gerdien

  Wat zijn we weer lekker zuur op deze 1e kerstdag. In vergelijking met dat opgefokte Glazen Huis vond ik het een verademing. Iedereen is trouwens al weer vergeten dat dat in het begin ook geen succes was en de laatste jaren nogal inzakte – naarmate de ego’s van Beelen & Co groeiden. Bovendien was de animo van steden om zich aan te melden gering want het bleek dat de lokale middenstand amper mee profiteerde.

 40. ja ja......

  Dat 3FM minder luisteraars heeft, heeft ook met de vergrijzing te maken
  in de jaren 60 70 80 luisterden die generatie naar hun muziek wat nog enigzinds
  echte popmuziek was . Deze generatie kan de hedendaagse muziek niet meer pruimen, en daarom gaan ze naar RADIO 10 , RADIO 5, of RADIO 2
  Daarbij komt dat jongeren tot 25 bijna geen of nauwelijks naar radio luisteren\
  die hebben hun eigen muziek op hun i phone
  538, SKY zijn paperwalmusic zenders,en staan meestal bij bedrijven aan
  al dan niet verplicht, en daar wordt het personeel ook wel eens doodziek van !
  de beste graadmeter wat het publiek wil horen is de top 2000, 4000 ,of evergreen top 500 Huidige popmuziek en de top 40 is voor de massa ook niet zo populair meer, en veel jongelui weten niet wat er in de top 10 staat

 41. Anne

  @jaja
  Zullen we de analyses maar overlaten aan slimmere mensen?

 42. Marry Hens

  Jezus, waar komen al die MC newbies ineens vandaan? Heel serieus en verontwaardigd reageren. Per ongeluk op deze site beland zeker?

 43. Tina

  MC mannetje heerscht. Fok de haters.

 44. Guusje

  @Tv duivel 10:33
  Lees eerst het artikel goed en reageer dan pas. Er staat ‘Sinds het Glazen Huis vorig jaar werd ingeruild voor één of andere Vierdaagse-achtige actie’. Dus vorig jaar was het al een looptocht.

 45. Juliette

  Níets van meegekregen!

 46. Ruud

  Was een hele goede aktie. Wie vernieuwd is goed bezig, glazen huis is achterhaald.
  De opbrengst is ok en aandacht voor akties van de gewone Nederlanders.
  Dat willen we toch zo graag .
  Het Rode Kruis is geholpen en daar gast het om.
  Vredig Kerstfeest.

 47. Jeffrey

  Wat een negatief bericht! Deze schrijver heeft totaal niet gekeken.. Sharid heeft gelijk er stonden bijna overal actievoerders langs de kant!

  En dan nog de mensen die vinden dat het naar eigen land moet, ook even opletten want dit jaar ging t voor n groot gedeelte ook naar Nederland.. namelijk alle gedupeerden van mensenhandel waaronder dus ook prostitutie valt wat aangezet wordt door bijvoorbeeld Loverboys.. Maar als je toch vind dat het geen eigen volk is maak dan wat over naar de voedselbank.. Dit kan namelijk altijd!

  Ik snap al die negativiteit niet.. En als je niet wil doneren doe je het niet..

 48. Jerusalem

  Ik ben blij dat deze witwasserij aan het doodbloeden is.

 49. Martijn

  “Met deze tweede editie van The Lifeline zien we op elk vlak een stijgende lijn ten opzichte van vorig jaar…” 109.624 euro meer!!1!!!

 50. critikast

  Ik geef best veel aan goede doelen, maar heb nog nooit 1 cent uitgegeven aan Serious Request. Ik heb er geen enkele behoefte aan om deze onbeduidende figuren, die vooral zichzelf zien als “helden” te steunen, nog afgezien van het doel dat ze hebben gekozen. Ik heb op tv één uitzending gezien, vol met zelfbevlekking van allerlei Hilversumse penose. Bovendien zijn de kosten van dit programma maar even niet gepubliceerd, maar ik heb al vernomen dat de zes er geen enkel bezwaar tegen hadden om zich te laten verwennen op hun route. Drank, eten, snoep en andere kosten worden eerst van de opbrengst afgehaald en dan blijft er een nog schameler bedrag over !

 51. Pieter

  Serious request the life line van 3fm was fantastisch jammer dat de traditionele media zo negatief is geef dit prachtige initiatief van deze dj’s toch eens een kans de allereerste glazen huis actie was ook niet direct een hit …. ophouden met zeuren en omarmen !

 52. Trendwatcher

  WaveX ,

  Wat een gelul in de ruimte.

 53. A. Tempelman

  Viva for Life haalde deze week 5,6 miljoen euro op, dat is het Glazen Huis in Walonië.

 54. AF

  Sluit me 100% aan bij ja ja… precies goed verwoord want zo is het.
  Het succes achter de top 2000/4000/500 komt niet uit de lucht vallen. Luisteraars willen vooral goede muziek horen zonder te veel gezwets van de dj’s die denken populair te zijn met hun gezwets. Tijdens die hitlijsten is daar een verbod op m.u.v. Rob van Someren die zijn uurtjes top 4000 toch in niveau omlaag wist te krijgen. Goede voornemens voor 2020: stop met 3FM en zet er een echt station met hits voor terug!

 55. Ad

  Las in een sfeerverslag dat een van de dj’s het had over tour de France achtige taferelen onderweg. Dan bedoelt hij vermoedelijk een snelle afdaling, waar ook geen hond langs de kant staat.
  Misschien een idee om eens bij de Vlamingen langs te gaan. De VRT zorgde voor ruim 17 miljoen met de Warmste Week.

 56. Ed

  Er is altijd wel commentaar te bedenken..
  Maar een ding.Respect voor degene die ook maar een stuk hebben meegelopen. In wellicht de Koudste week.

 57. Arie Schoenlepel

  Volgend jaar zullen ze dat wandelingetje moeten maken voor hun eigen voortbestaan. Wat een droeve radiozender is dat geworden. Kan ook niet anders met types als Frank van Ellende c.s. Brrr….

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.