Robert Jensen: ‘Arjen Lubach is zeikend, kalend ratje’

Robert Jensen kan het niet waarderen dat Arjen Lubach hem op de hak heeft genomen in zijn talkshow Zondag Met Lubach. Hij vindt hem net een zeikend ratje met een terugtrekkende haarlijn. Dat zegt hij in zijn talkshow op YouTube. Lubach persifleerde een paar weken geleden de online talkshow van Jensen, inclusief de reclames die hij tussen de onderwerpen door aan elkaar praat. Het wordt niet gewaardeerd door Jensen, die keihard terugslaat met een persoonlijke aanval.

Jensen wordt doodmoe van NPO-presentatoren als Lubach. “Dat moet je echt medisch kunnen verklaren: waarom hebben dit soort links schlemielen zoals Arjen Lubach altijd zo’n irritante stem? Waarom hebben ze allemaal zo’n ontzettende zeikstem? Als je er een dier bij zou denken, dan is het echt zo’n ratje. Die stem is ook altijd iets te hoog voor een man.”

Begin dit jaar grapte Jensen in zijn talkshow al dat Jensen nog rechtser is dan de Braziliaanse president Jair Bolsonaro. “Dat was Arjen Lubach driekwart jaar geleden ofzo toen ik die talkshow deed bij RTL. Die was net begonnen en toen was hij al begonnen met die framing van mij als rechts en als gevaarlijk rechts.”

Die Lubach is gewoon een sprekende pop, vindt Jensen. “Dit leeghoofd is natuurlijk gewoon gecast om een politiek iets uit te dragen. Ik denk dat ze lang op zoek zijn geweest naar iemand zoals hij en ze hebben hem gevonden. Zo’n kleine schlemiel met een kéihard achteruitlopende haarlijn en zo’n stem die heel hoog is. Die kun je alles laten zeggen. Het is ’s lands beste autocuevoorlezer. Het enige wat hij hoeft te doen is die autocue voorlezen. Ik denk dat er niets uitkomt als je hem hoort praten. Dan weet hij niet eens wat hij moet zeggen, maar hij wordt bespeeld. Hij doet precies wat hij moet zeggen.”

Nu is Jensen dus weer op de hak genomen door Lubach. “Ik was weer aan de beurt bij hem. Ik vond het langdradig, ik vond de imitatie slecht. Het is weer een duidelijk teken dat iedereen het in de gaten houdt. Gebruik minder drugs: dan word je misschien wat helderder en ook wat grappiger. Stop met die drugs.”

Zondag Met Lubach kan gewoon geen hit zijn, denkt Jensen. “Er kijken zogenaamd meer dan een miljoen mensen naar, maar het aantal mensen dat mij hiermee confronteert is zo laag dat ik ervan overtuigd ben dat die cijfers helemaal niet kloppen, maar goed: in die linkse bubbel denken ze dat het heel succesvol is en hij is ook een soort van held van de politiek-correcte linkse gasten.”

De persiflage op Jensen ziet u hier, de aanval van Jensen op Lubach hier.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen