Diederik Ebbinge: ‘Beau manipuleerde kijker’

Diederik Ebbinge denkt dat Beau van Erven Dorens vorig jaar mede de Gouden Televizier-Ring won, omdat hij actief de kijkers van het prijzengala manipuleerde. Dat zegt de acteur in gesprek met het AD. Beau Five Days Inside hield de publieksprijs uit handen van de gedoodverfde winnaar De Luizenmoeder, waarvan de acteurs er allemaal vrij arrogant bij zaten en dat vindt de kijker niet te pruimen. “Ik wist helemaal niet dat de kijkers die avond moesten stemmen.”

Om die reden hield Ebbinge geen rekening met de kijker. “Dus toen ik op de rode loper gevraagd werd of wij zouden winnen zei ik: ja natuurlijk. En ook in die zaal zat ik een beetje onderuitgezakt in zo’n fauteuil champagne te drinken.”

Van Erven Dorens leek veel meer zin te hebben in de prijs. “Ik zag wel dat Beau, die naast ons zat, helemaal op scherp stond. Die sprong voortdurend op om te klappen voor anderen, pinkte een traan weg bij een ode aan Mies Bouwman. Ik dacht nog: waarom is die zo actief? Toen bleek dus dat de prijs eigenlijk niet ging over het programma, maar over hoe aardig, enthousiast of nederig je die avond bent.

Dat hele gala is eigenlijk een farce, wil Ebbinge zeggen. “Eigenlijk hadden we allemaal een kindje uit De luizenmoeder op schoot moeten nemen en dan in de camera zeggen: ‘Deze lieve kindjes zouden het zó leuk vinden als wij die ring winnen.’ Maar goed, in alle oprechtheid, ik gunde het Beau van harte. En hij was er ook echt heel erg blij mee.

Wilde hij hem dan zelf niet winnen? “Ik kom nu vast decadent over, maar het interesseert met echt niet veel.

Foto: NTR-Wim Kluvers

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen