Ranking the Stars verhuist naar hoofdpodium RTL 4

Geplaatst op ma 02 dec 2019 om 14:02

Met zijn zaterdagavondamusement op RTL 4 wil het nog niet zo lukken, maar met het eerste RTL 5-seizoen van Ranking the Stars deed Paul de Leeuw dit najaar wél goede zaken. Zó goed zelfs dat de panelshow met BN’ers net als Expeditie Robinson verhuist naar het hoofdpodium. Na vijftien seizoenen op NPO 3 en één seizoen op RTL 5, komt Ranking daardoor volgend jaar terecht op RTL 4. Voor RTL 5 betekent dat een verdere verschraling, voor RTL 4 een welkome versterking.

De Leeuw verklapte het nieuwtje gisteren in Café Hendriks & Genee. “Ranking the Stars is een instant hit geworden op RTL 5 en dat gaat nu naar RTL 4 toe“, vertrouwde hij gastheer Wilfred Genee toe.

RTL is om een reactie gevraagd, maar die laat nog even op zich wachten. Waar Expeditie Robinson is terechtgekomen op de zondagavond van RTL 5, zou het kunnen dat Ranking the Stars een plekje krijgt op de late zaterdagavond van die zender.

Een verhuizing naar het hoofdpodium zou de cast van Ranking the Stars goed kunnen doen. Mogelijk wordt het daardoor makkelijk voor De Leeuw om grote A-sterren te strikken voor de panelshow.

De grootste ster in het afgelopen seizoen van Ranking the Stars was Martien Meiland. Verder bestaat de cast traditiegetrouw vooral uit BN’ers die aandacht nodig hebben of verder niks anders te doen hebben.

In de beginjaren zat Ranking the Stars nog wel vol met A-sterren. Toen deden namen als Yvon Jaspers, Chantal Janzen, Beau van Erven Dorens en Yolanthe Cabau van Kasbergen mee.

Foto: RTL
95 Reacties op “Ranking the Stars verhuist naar hoofdpodium RTL 4”


 1. Kareltje

  Een van de weinige tv-programma’s die ik kijk.

 2. Victoria

  Ik vond de toon van het programma (flauw, grof, platte humor) beter bij RTL5 passen eigenlijk.

 3. RTL5

  Best bekeken programma van de afgelopen week op RTL5.

  2035
  TEAM SPOEDEISENDE HULP
  367.000

 4. ”VeronicaDoet@?....Beter!“;

  Dus dan moet ik volgend jaar een 4 I.p.v. een 5 indrukken? Oke, doe ik dat. Verder nog wat?

 5. Ernie

  RTL5 heeft geen toekomst meer en lijkt te zijn opgegeven door de RTL leiding.

 6. bira

  14:04

  dat spreekt van een erg hoog niveau karel

  domme bners die een top 10 van willekeurigheid van andere domme bners maken

  met uiteraard veel gespeelde lolligheid en slechte humor tussendoor

  wat zijn ze toch leuk heh bners die spelletjes met elkaar spelen waar andere mensen dan naar mogen kijken

  errrug leuk…….

 7. Criticus

  Jeetje! de shit blijft bij RTL 400 & 500!

 8. Flexi

  Het jeugdjournaal heeft meer kijkers dan het best bekeken programma op 5.

 9. René

  Leuk, zolang Emma Wortelboer maae mee mag blijven doen.

  Martien kunnen ze nu wel vergeten nu SBS wakker geworden is. Was echt een miskleun van SBS dat niet was vastgelegd dat hij niet in RTL programma’s mag.

 10. Criticus

  Flexi, dat komt o.a. doordat ’t Jeugdjournaal bij NPO zit!

 11. RTL sekte

  Wat een bagger allemaal op RTL 4 sinds de komst van PvdVorst.

  Vetklep Paul, Oma Tensen, Bauertjes etc etc

 12. Criticus

  Alles wat bij RTL 400 en SBS 600 zit is gedoemd te mislukken!

 13. Criticus

  ’t Meeste is allemaal Pulp(a) tv!

 14. Norvo

  Vooral niet proberen om de bezetting aan te vullen met A-sterren of mensen die denken dat ze ’t nog gaan maken. Kijk naar Miljuschka Witzenhausen afgelopen seizoen: kwam niets uit en vatte elke opmerking te serieus op. De charme van Ranking the stars zijn de passé prominenten die ’t allemaal geen klap meer boeit. Hans van der Togt zou een geniale toevoeging zijn.

 15. Mark

  Als ik RTL was zou ik het op woensdag laten staan, daar scoorde het 700.000 – 800.000. Als GTST nou nog een goede lead-in zou zijn geweest dan had het nog wel 1 miljoen kunnen halen. Maar 800.000 op een woensdag is ook al mooi. En dann standaard de hh op zaterdag 10 uur, is nog eens 500.000 erbij.

  Paul zij gisteren ook dat Sint & De Leeuw één reclameblok minder heeft. Dus dat betekent weer reclame vóór GTST en dan van 20:40 – 21:40 in één ruk door de eerste helft van S&DL. En dan pas reclame en iets na tienen nog een blok. En dan zal vóór Beau ook wel een blok zitten.

 16. Mark

  Wat verwacht iedereen van Kopspijkers a.s. zaterdag op NPO 1? Kan best 1,6 – 1,8 miljoen halen. Jammer dat het geen goede lead-in als Beste Zangers of Mindfuck heeft. Dat Ijzersterkste gaat alleen nog maar zakken komende weken. Is niks aan. Ik dacht een afvalrace à la Dancing With The Stars, maar het lijkt wel een real-life soap…

 17. Corrie

  Mag dit wel van Peter van der Vorst. Is toch ook een ordinair afzeik programma? Kan dat wel volgens zijn fatsoensnormen?

 18. MC bezoeker 49

  Past zo niet op een familiezender. Vreemde move.

 19. Ron

  Alle kijkcijfershits naar de hoofdzender halen, zo ook Temptation Island zoals het er nu naar uit ziet…hoe zorg je dat een zender als RTL 5 er totaal niet meer toe doet…

 20. Mart

  RTL 5 gaat op zwart?

  Geen sterke vooravond/late avond
  Geen Expeditie Robinson meer
  Geen Temptation Island meer (?)
  Geen Ranking The Stars meer

 21. nijntje

  Norvo, die Millie Willie had volgens mij niet helemaal door in wat voor programma ze zat. Steeds dat gezeik als ze weer eens een grap letterlijk opvatte. Ze is sneller aangebrand dan de gemiddelde kotelet in haar weinig bekeken kookprogrammaatje.

 22. Stephan

  Verder bestaat de cast traditiegetrouw uit bners die aandacht nodig hebben of verder niets te doen hebben.. heerlijk stukje tekst ! :D

 23. Ad

  De nood is hoog bij RTL. De chaos (zeer) nabij.

 24. Ad

  RTL 5,7 en 8. Waar staan deze zenders nog voor? Niemand die het weet.

 25. Mart

  Als dit zo door gaat, dan zal het mij niks verbazen dat John de Mol het voor elkaar krijgt om Net 5 op positie vijf te krijgen…

  Dan is het bye bye RTL 5 en is de kans verkloot, en terecht.

 26. Criticus

  Mark, jij verwacht nogal wat van Kopspijkers, sinds Spijkerman weg is bij de Vara is dat programma volledig ingestort! Goed programma, alleen bij de verkeerde omroep!

 27. Criticus

  Sorry Mark, mijn fout, ik dacht dat Kopspijkers naar die shit zenders zou gaan! Bij de NPO zal ’t best wel slagen!

 28. Criticus

  Ad, je bedoelt RTL 500, 700 en 800! Bij mij staan ze op deze nummers! Zodat als ik zit te zappen niet per ongeluk deze shit zie!

 29. Criticus

  De commercie is zich gelukkig zelf aan ’t uitmoorden, met deze oorlog! Heerlijk, wat slecht is verdwijnt vanzelf!

 30. peacock and whitemen

  De afleveringen met hans van der togt waren werelds, graag hem weer terug volgend jaar.

 31. gp72

  Nou criticus, wat slecht is slaat juist wat goed is lam. Die redden het niet meer tegen al die troep .

 32. gp72

  @Mark, dat kopspijkers, met de grote leider Spijkerman en zijn cabaretiers die stuk voor stuk uitgerangeerd en uitgekotst zijn, door een grote strontkar met drek overladen mag worden. Wie belt een bedrijf dat in tanks met drek doet? Graag afleveren IN de studio.

 33. MediaPrak

  Een vdVorst in nood maakt rare sprongen. Ieder programma dat op een neven zender boven de 500.000 kijkers scoort gaat zonder pardon naar RTL4. Maar gaaat/mag Meiland mee? Volgende stap, EL voetbal?

 34. Jantje

  @GP72, hahaha. Jack de schreeuwer staat voor uitgerangeerd, uitgekotst en gepoept zijn.

 35. Criticus

  GP 72, hoe komt ’t dan dat NPO in de Top 25 meestal op de eerste 12 plaatsen staat? Dan nog wat van RTL 400 en SBS 600! De cijfers liegen er niet om!

 36. Criticus

  De enige oplossing voor John de Mol is 24/7 Linda! Koken met linda, slapen met Linda, achter ’t nieuws met Linda, etc., etc.

 37. Kelly

  Criticus zou het liefst alleen staatsondernemingen zien en vergeet daarbij voor het gemak even dat die meestal zeer inefficient, verliesgevend en een last voor de maatschappij zijn.
  Zonder commercie zou ook criticus in een plaggenhutje op de heide wonen en stront staan te scheppen.

 38. Criticus

  Kelly, vergeet 1 ding niet! Dat we tot ’n jaar of 25 geleden ’t alleen maar deden met de publieke omroep en daar was niks mis mee! Nu de commercie elkaar de oorlog heeft verklaard en elkaar ’t licht in de ogen niet meer gunt, zie je dat ’t nivo behoorlijk aan ’t dalen is! Of slechte programma’s, of alleen maar (NPO) herhalingen!

 39. Criticus

  Kelly, ik betaal liever voor goede tv, dan dat ik ’n hele avond alleen maar naar reclame’s zit te kijken!

 40. Jelte

  @Mart
  Zou John inderdaad bezig zijn met het op nummer 5 krijgen van NET5? Ik dacht dat het een opgegeven zaak was

 41. Ook iemand

  Wat een armoe.

 42. iefkleinhertje

  Dat Ranking The Stars is best een aardig programma maar dat mislukte wezen dat het presenteert zorgt er voor dat het hopeloos is en blijft.
  Die De leeuw mag alleen aanblijven omdat hij de zelfde afwijking heeft als die zenderbaas anders had hij allang in de WW gelopen.

 43. Kelly

  En nu hebben we internet en 1001 andere media-uitingen en mogelijkheden. De PO had in het begin een taak omdat anderen die niet konden uitvoeren. Nu is de PO slechts een sta in de weg voor andere media omdat zij hen geen ruimte geeft en omdat ze niet hoeft te concurreren dankzij haar jaarlijkse gratis miljard gemeenschapsgeld.

 44. Criticus

  Kelly, wees maar blij met de commercie tv! zo zit je b.v. naar ’n zangwedstrijd te kijken met Lil Kleine in de jury! Die heeft totaal geen verstand van muziek! M’n kleindochter van 4 is muzikaler dan Lil Kleine!

 45. Kelly

  Wat goede tv is, is natuurlijk volledig subjectief. Maar die gedachte zal je al niet kunnen begrijpen, crititus, gezien je eerdere simplistische uitingen hier.

 46. Criticus

  Kelly, ik kan je dan maar 1 goed advies geven en niet naar NPO kijken!

 47. Kelly

  Ik ben niet blij met de meeste programma’s op de commerciele kanalen, maar ik ben wel blij met het bestaan van commerciele tv an sich. Staatsbedrijven zijn kostbaar, inefficient en partijdig, dat wil niemand.

 48. Dennis

  Misschien dat RTL 8 opgedoekt wordt en deze gehele programmering naar RTL 5 gaat. Peter vd Vorst wil van het imagoschade RTL 5 af

 49. Criticus

  Kelly, ik ben heel gelukkig dat ik ’n stukje belasting mag betalen in ruil voor redelijk goede tv! i.p.v. tv te kijken naar zenders die eigendom zijn van ’n ”gewetenloze” baas!

 50. Kelly

  Criticus, misschien kijk ik per programma wat ik wil zien of niet en ben ik daar meer ontwikkeld in dan jij, die rtl en talpa dus niet kijkt, maar er wel een vernietigend oordeel over heeft. Hoe dat laatste uberhaupt kan vraag ik me overigens ten zeerste af, want wat je niet kijkt, kun je ook niet beoordelen.

 51. Kelly

  Nogmaals, het begrip goede tv is volledig subjectief. Je wil het niet echt vatten hè?

 52. Criticus

  Kelly, je ziet wat er gebeurd is met oude staatsbedrijven! Er is bijna niets meer van over sinds ze geprivatiseerd zijn! NS, PTT,, etc., etc. Je betaalt alleen nog veel geld voor hun diensten, terwijl ze bijna niks meer uitvoeren!

 53. Kelly

  De markt verandert voortdurend. Commerciele bedrijven veranderen mee met de markt, logge staatsbedrijven blijven vasthouden aan het bekende en kunnen niet snel genoeg veranderen. Dat ik dit uit moet leggen, dat snapt toch iedereen. Je opmerking is er eentje uit de categorie ‘oude mensen die de wereld niet meer willen en kunnen begrijpen’.

 54. Criticus

  Kelly,je hebt volkomen gelijk, ik kijk niet naar commercie tv, dus mag ik daar ook niet over praten! Alleen in de korte stukjes die ik op NPO zie betreft de commercie, ben ik heel blij, dat ik niet naar ’t gehele programma (onzin) heb gekeken!

 55. Kelly

  Je oordeel is dus gebaseerd op fragmenten en flitsen. Dat is dus een ongeldig en niet valide oordeel. Je zou er dus beter je mond over kunnen houden.

 56. Criticus

  Kelly, ik wens je veel sterkte als je morgen (in deze moderne tijd) weer ’n half uur op de trein staat te wachten! (van ’n commercieel bedrijf!)

 57. Kelly

  De NS is alleen in naam een commercieel bedrijf. De overheid bepaalt nog steeds de spelregels en randvoorwaarden.

 58. Criticus

  Kelly, wat mij ’t meest tegen de borst stuit is, dat 1 van die tv zenders wordt bestuurd door ’n malloot die gewetenloos is en iedereen naar huis stuurt, die ‘m niet aanstaat! (houdbaarheidsdatum!)

 59. Kelly

  Je kijkt geen Talpa dus wat maakt het je uit. Bemoei je je ook intensief met al die commerciele bedrijven in het bankwezen, de dienstverlening, de detailhandel etc etc die ook personeel afdanken? Life is tough, deal with it.

 60. Criticus

  Ik heb mij voorheen niet zo druk gemaakt om de commercie! Maar sinds de commercie de gehele NPO staal leegkoopt en ze daarna als oud vuil op straat zet, stuit mij tegen de borst! (Jack Spijkerman, Humberto Tan, Twan Huijs en er zullen er nog heel veel volgen) Realiseer je wat er momenteel met Twan Huijs is gebeurd? Goed, hij zal best aardig wat centen hebben meegekregen van RTL, maar voorlopig zie je ‘m alleen nog maar als gast in div. shows!

 61. Criticus

  Kelly, ik dacht dat we ’t hier over tv hadden!

 62. Kelly

  Je vervalt steeds in onnozele details en verliest steeds opnieuw het zicht op het grote verhaal.
  Daar doe ik niet aan mee.

 63. Kelly

  Je begon zelf over de ptt en de ns

 64. Criticus

  Kelly, prima, laat de tv dan maar verder verarmen en verloederen!

 65. Gup

  Yolanthe is geen A-ster…. misschien in Turkiye in een Erdogan disco.

 66. Kelly

  Criticus, fijn met je gesproken te hebben. Je zag het, op basis van inhoudelijke argumenten blijft er weinig over van je reacties.

 67. Criticus

  Kelly, heel gelukkig is ’t allergrootste deel van de bevolking ’t met mij eens, getuige de kijkcijfers!

 68. StefanV

  Zowel RTL als SBS heeft de grootst mogelijke moeite om één tv-zender te vullen met programma’s die het bekijken waard zijn. De zenders RTL5, RTL7, RTL8, Net-5, SBS9 en Veronica zijn volstrekt overbodig.

  Aangezien steeds minder mensen lineair tv-kijken en alle “content” beschikbaar is via terugkijkdiensten als RTL XL en Kijk, zouden RTL en SBS prima wat zenders kunnen schrappen.

 69. Ad

  Hoe meer markt en commercie hoe slechter het wel lijkt te gaan. Dus deze droom/zeepbel kunnen we geleidelijk aan wel gaan doorprikken met elkaar.

 70. Kelly

  Een nog veel groter gedeelte kijkt helemaal niet naar die tv. Zaterdagavond prime time: 4,9 miljoen kijkers naar tv, 12,6 miljoen mensen keken niet.
  Dus ook die opmerking van jou klopt niet.

 71. TVjunkie

  Zo’n succes was het ook weer niet toch….zodra Martien in zat kelderde de kijkcijfers flink

 72. Criticus

  Kelly, zelfs naar ’n relatief slecht NPO programma, wordt doorgaans beter bekeken dan naar ’n hit op RTL/SBS Neem b.v. Tussen kunst & Kitch, dit scoort doorgaans veel hoger dan al die pulp onzin op de commercieele zenders! Terwijl ’t eigenlijk ’n uiterst saai programma is!

 73. Criticus

  Kelly, met cijfers kun je alle kanten op rekenen!

 74. Kelly

  Dat komt omdat vooral bejaarden zoals jij tv kijken. Dat weet iedereen.

 75. Kelly

  Ontkracht die cijfers dan maar eens?

 76. Criticus

  Kelly, is daar wat mis mee?

 77. Kelly

  Nee, maar het verklaart veel.

 78. Criticus

  Kelly, je wilt de boel verdraaien, prima, als ik over heel NL praat, dan heb ik ’t natuurlijk over de tv kijkende mensen!

 79. Criticus

  Als dat veel verklaart! Dan kunnen de andere zenders zich misschien ook richten op die doelgroep! Die andere groep kijkt toch niet!

 80. Criticus

  Kelly, dan spoor je toch niet als commercieelen, om programma’s te maken voor ’n jongere doelgroep, die toch niet kijkt!

 81. Zomaar een persoon

  @StefanV – Die mini-zendertjes schijnen reclameinkomsten op te leveren, vanwege de focus op heel specifieke doelgroepen. Vraag me niet hoe ze dat nog doen als er vaak maar 80.000 mensen naar een programma kijken, maar schijnbaar is dat zo.

 82. Verlos mij

  Beste KPN, Ziggo, Vodafone en anderen, verlos mij per 2020 van de standaard afname van Talpa/SBS en RTL.

  Ik betaal voor alleen maar Pulp.

  Laat mij zelf bepalen als klant welke commerciële zender ik wil zien en niet.

 83. Mart

  @17:38

  Volgens mij kan dat nu ook al, of heb je geen afstandbediening?

 84. Verlos mij

  Verlos mij van de verplichte en betaalde afname van Talpa/SBS en RTL.

 85. Verlos mij

  Ik wil geen Pulp en Geldwolven (en wolvinnen) meer krijgen.

 86. Verlos mij

  Het staat er echt: ‘Wij vertalen Nederlandse familiewaarden en onze rijke historie naar positiviteit, innovatie en ondernemerschap.’ Het mission statement van mediabedrijf RTL is niet mis te verstaan. Hoe dit valt te rijmen met programma’s waarin mensen alle ­fatsoensnormen te buiten gaan, is daarentegen volstrekt onduidelijk.

  Ik wil niet langer standaard RTL en Talpa/SBS in mijn abonnement.

 87. Anne

  @verlos jezelf
  Dan zeg je je tv abo op en ga je voor internet only en kijk je npo start plus voor 2,95 per maand.
  En nu niet meer zeuren en klagen.

 88. Paul is echt passé

  Dit domme en slechte programma is nou net niet wat RTL 4 nodig heeft. Het niveau van het programma is voor tok kies en niet echt leuk. Weer een flop per tje voor de NPO.

 89. HBaz

  Dan draai je het gewoon om. De herhaling op RTL5.

 90. Kees

  Met een door de NPO reeds afgekloven geroosterde speenvarken valt er sowieso niet veel te halen voor RTL-Duitsland op de zaterdagavond amusement. Het maakt dan ook niet veel uit of je hem op nu op de 5de of het 4de net programmeert, het blijft hoe dan ook een walgelijk vies gezicht.

 91. E..

  Arjen lubach does it better.

 92. BRAAK

  Ga heen, we hebben genoeg van je dikke.

 93. Criticus

  Kelly, heb je vandaag de getalletjes weer gezien? RTL 400 (hoogst genoteerd!) scoort bijna 1 miljoen minder dan ’t NPO journaal! En Lingo van SBS 600 scoort (topscore) op plek 20! SKO kan beter ’n top 50 maken dan komen deze beide pulp zenders er vaker in voor! Of SKO moet ’n pulp top 25 maken, dan staan jouw zenders helemaal bovenin! (Je ziet zeker wel dat er meer mensen dezelfde gedachte hebben over tv, als ik!)

 94. Max

  Wat een armoe bij rtl en rtl Nederland, ik hoop voor de vriend van petertje vd vorst dat peter beter is in ved dan een zender leiden want dat kan die eg niet. En allemaal ja knikkers om hem heen , wat ze natuurlijk ontkennen als je dat zegt en mensen uit de zelfde bubbel its time to wake up.

 95. aammehoela

  Bedankt voor de waarschuwing. Deze bagger kijken we niet. We zijn zo blij dat deze “shit” naar de CO is gegaan. Flauw, triest en ranzig dat is het enige wat dit programma te bieden heeft!.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.