‘Peter van der Vorst is een levensgevaarlijke man’

Peter van der Vorst is een levensgevaarlijke en radicaal linkse man, die nooit programmabaas van RTL had mogen worden. Het zou zomaar kunnen dat RTL Nederland door zijn toedoen ophoudt te bestaan. Dat zegt Robert Jensen in zijn YouTube-show. Jensen kent Van der Vorst al geruime tijd. “Peter van der Vorst, de man die mij ontslagen heeft bij RTL, kwam bij mij altijd in de radioshow en toen maakten we hem altijd belachelijk, want het was een radicaal linkse SP’er.”

Linkse SP’ers zijn bloedlink, vindt Jensen. “Een levensgevaarlijke man, maar ik kon altijd wel om hem lachen. Hij had het altijd over het Koningshuis, waar hij mee op tv is gekomen. Hij was Koningshuis-expert, maar hij was tegen het Koningshuis. Dat is typisch links. Zo zijn deze mensen.”

Van der Vorst heeft razendsnel carrière gemaakt. Nu is hij tv-baas van RTL. “Op een of andere manier heeft iemand Peter van der Vorst de baan aangeboden van programmadirecteur van RTL en dat is de grootste fout die ze daar ooit gemaakt hebben. Ik zit ervan te genieten, want de man weet totaal niet waar hij mee bezig is. SP’ers kunnen nooit iets runnen, dat soort radicaal linkse mensen.”

Politiek

Radicaal linkse mensen als Van der Vorst maken alles politiek, meent Jensen. “Mijn kleur was natuurlijk niet goed en ik moest van de buis af. Nu haalt hij Temptation Island en Love Island van de buis, omdat er in De Villa allemaal dingen zijn gebeurd bij de opnames. Zo wordt tv gemaakt: je wordt uitgelokt, de mensen worden dronken gevoerd en dan hopen ze dat er seks komt en kunnen ze een mooi programma maken.”

Van der Vorst is zich ‘kapot geschrokken’ van de aanranding in De Villa. “Hij doet net alsof hij niet weet hoe die tv-programma’s gemaakt worden. Hij is dan het heilige linkse boontje dat deze programma’s van de buis haalt. Zo zie je dat ze bij RTL de weg zijn met deze clown, die het runt daar, want dit zijn op dit moment nog de meest succesvolle tv-programma’s en een van de weinige programma’s waar jongeren naar kijken. En hij haalt het eruit, omdat hij het heilige boontje wil zijn. Hij sloopt hiermee het laatste wat ze nog hebben in de jongerendoelgroep.”

Blue Circle

Nu krijgen we alleen maar politiek correcte programma’s bij RTL, stelt Jensen. “Omdat linkse Petertje het allemaal veel te ver vindt gaan. Het mooiste vind ik dat hij de productiemaatschappij de schuld geeft: Blue Circle.”

Deze man had nooit op een managementpositie moeten zitten, vindt hij. “En hij zal er ook binnenkort wel af gegooid worden, want hij legt de schuld echt bij Blue Circle neer. Dat is laf, want het is altijd de tv-zender. De zender is altijd de baas. Ze kijken alles en komen dan met notities van zo’n onmannelijke man die zegt wat wel wen niet kan of te ver is gegaan. Zo’n vent die in de jaren 70 nog bij Joop van den Ende gewerkt heeft. De zender is altijd eindverantwoordelijk.”

Peter kan nog wel eens het einde betekenen van RTL Nederland. Dat ze zoiets hebben van: ‘We willen ervan af, hij sloopt het.’ Het is ongelooflijk.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen