Songfestival-baas Sietse shinet in sexy fotoshoot

Sietse Bakker, de grote man achter het Eurovisie Songfestival in Rotterdam, heeft twaalf jaar geleden met een ontbloot bovenlijf op de cover van het Estse showbizzblad Kroonika gestaan. Dat meldt het NRC Handelsblad. Bakker werd destijds verliefd op de populaire zangeres Mari-Leen Kaselaan, die Estland vertegenwoordigde op het Songfestival. “Eind 2007 vliegt hij naar Estland en is hij twee jaar lang ‘de vriend van’, inclusief sexy photoshoot op de cover van showbizzblad Kroonika.

Bakker poseerde in een zwarte pantalon met een lichte stropdas. Hij had geen bovenkleding aan, waardoor zijn navel, tepels en borsthaar te zien waren. Zijn vriendin poseerde met haar blouse half open. De foto’s staan nog altijd online op de website van Kroonika.

Deze ontdekking is onderdeel van een halve biografie die NRC heeft geschreven over Bakker. Het gaat onder meer over zijn ongelukkige jeugd: het oprichten van een bedrijf rond zijn Eurovisie-fansite ESCToday leidde tot zó’n heftige aanvaring met zijn moeder en stiefvader, dat hij zich genoodzaakt voelde om te vertrekken.

Maar het gaat er ook over dat Bakker met zijn bedrijf Wow!works betaald krijgt door het Eurovisie Songfestival. Toch is hij in dienst gekomen van de NOS, waar medewerkers geen financiële belangen mogen hebben ‘in sectorgerelateerde ondernemingen waarmee de NOS een zakelijke verhouding heeft’. En nu? Beide partijen hebben ‘aanvullende afspraken’ gemaakt ‘om die gepaste afstand te creëren’.

Het levensverhaal van Sietse Bakker leest u op de NRC-site.

Foto: NPO, Michel Schnater

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen