Peter van der Vorst: ‘Ik reken niet af met Erland Galjaard’

Peter van der Vorst is er als de nieuwe tv-baas van RTL niet bewust mee bezig om af te rekenen met zijn voorganger Erland Galjaard. Dat zegt hij vandaag in De Telegraaf. Galjaard heeft een flinke puinhoop achtergelaten bij RTL: Boulevard werd één grote egoshow, GTST raakte in het slop en op de valreep haalde hij Twan Huys in huis voor de grootste tv-flop van het jaar. Van der Vorst is aangesteld om schoon schip te maken én af te rekenen met het arrogante imago van RTL.

Dat arrogante imago had RTL voor een groot deel te danken aan Galjaard, die samen met zijn vrouw Wendy van Dijk jarenlang het keizerspaar van RTL vormde. Vriendjes die bij hen aan de keukentafel zaten kregen leuke baantjes toegeschoven, zoals Ronald Molendijk en Thijs Römer.

Met Van der Vorst aan het roer heeft RTL een veel sympathieker boegbeeld gekregen. Bij zijn aantreden was Van der Vorst belangrijkste taak om het familiegevoel bij RTL te verbeteren. Was dat een steek onder water naar Galjaard? “Dat was totaal niet de bedoeling“, zegt hij.

Maar het is natuurlijk wel zo. “Ik heb jarenlang programma’s voor RTL gemaakt, maar ervoer dat de deuren niet open stonden. Een van de eerste dingen die ik daarom deed, is toegangspasjes geven aan makers. Dat is geen afrekening met mijn voorganger, ik wist gewoon wat ik zelf als maker had gemist.

Nu is Galjaard en zijn nepotismebolwerk verhuisd naar Talpa. Hebben ze nog wel eens contact? “We hebben elkaar al anderhalf jaar niet gesproken. Maar daar is geen specifieke reden voor. Ik heb best veel aan hem te danken gehad, en dat geldt voor heel RTL.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen