NU.nl-baas ‘nieuwsgierig’ of ACM overname tegenhoudt

Hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman van NU.nl vraagt zich af of de Autoriteit Consument & Markt de overname van Sanoma Nederland, waar NU.nl toe behoort, door DPG Media (De Persgroep) tegenhoudt. Dat geeft hij aan op Twitter. NU.nl wordt de zustersite van andere grote nieuwssites als AD.nl en Volkskrant.nl. Aangezien alle DPG-nieuwsmerken straks content kunnen gaan delen, zullen er ontslagen vallen. Daarmee wordt de media nóg meer een eenheidsworst. 

Elger van der Wel, online adviseur bij Talpa Networks Hart van Nederland, zegt: “Ben ik de enige die het zorgwekkend vindt dat door de overname van Sanoma Nederland, NU.nl ook al handen komt van DPG Media, en dus echt een heel groot deel van de Nederlandse nieuwsmedia in handen is van één uitgever?

Journaliste Gonnie Spijkstra daarop: “Dat was ook mijn reactie: ‘Dat dit mag!’ Maar het is wel een heel aanvullende aankoop.

Van der Wel: “Zeker, maar te veel media in handen van één uitgever is slecht voor de diversiteit van het landschap (al maak ik me daar op korte termijn geen zorgen over) en de positie van werknemers en freelancers.

NU.nl-baas Gert-Jaap Hoekman daarop: “Daar gaat de ACM zich over buigen.

Spijkstra: “Ik zag het. Wat denk jij?

Hoekstra: “Ben net zo nieuwsgierig als jullie.

Van der Wel: “Je wordt in ieder geval onderdeel van een mediabedrijf dat investeert en groeit. Dat lijkt me op de korte termijn prettig voor iedereen bij NU. Maar de lange termijn baart mij zorgen.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen