NU.nl-baas ‘nieuwsgierig’ of ACM overname tegenhoudt

Geplaatst op di 10 dec 2019 om 13:15

Hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman van NU.nl vraagt zich af of de Autoriteit Consument & Markt de overname van Sanoma Nederland, waar NU.nl toe behoort, door DPG Media (De Persgroep) tegenhoudt. Dat geeft hij aan op Twitter. NU.nl wordt de zustersite van andere grote nieuwssites als AD.nl en Volkskrant.nl. Aangezien alle DPG-nieuwsmerken straks content kunnen gaan delen, zullen er ontslagen vallen. Daarmee wordt de media nóg meer een eenheidsworst. 

Elger van der Wel, online adviseur bij Talpa Networks Hart van Nederland, zegt: “Ben ik de enige die het zorgwekkend vindt dat door de overname van Sanoma Nederland, NU.nl ook al handen komt van DPG Media, en dus echt een heel groot deel van de Nederlandse nieuwsmedia in handen is van één uitgever?

Journaliste Gonnie Spijkstra daarop: “Dat was ook mijn reactie: ‘Dat dit mag!’ Maar het is wel een heel aanvullende aankoop.

Van der Wel: “Zeker, maar te veel media in handen van één uitgever is slecht voor de diversiteit van het landschap (al maak ik me daar op korte termijn geen zorgen over) en de positie van werknemers en freelancers.

NU.nl-baas Gert-Jaap Hoekman daarop: “Daar gaat de ACM zich over buigen.

Spijkstra: “Ik zag het. Wat denk jij?

Hoekstra: “Ben net zo nieuwsgierig als jullie.

Van der Wel: “Je wordt in ieder geval onderdeel van een mediabedrijf dat investeert en groeit. Dat lijkt me op de korte termijn prettig voor iedereen bij NU. Maar de lange termijn baart mij zorgen.

Foto: RTL
13 Reacties op “NU.nl-baas ‘nieuwsgierig’ of ACM overname tegenhoudt”


 1. Maarten

  Enge klimaatgekkie van Nu.nl vreest voor zijn baantje.
  Weg met dit soort nitwits.

 2. Jables

  Gelukkig hebben we Mediacourant nog als de laatste onafhankelijk duider van groot nieuws.

 3. Bobby Eden

  Achja, NU.nl. Eens een mooi vernieuwend medium, inmiddels het toneel van linkse gekkies.

 4. gd

  Leve Talpa

 5. Minder of Mirjam

  Zolang Mediacourant maar de belangrijkste onafhankelijke nieuwsbron van Nederland blijft, zal het mij verder een zorg zijn.

  Maar als MC wordt overgenomen door Talpa of DPG, dan komen de hooivorken uit de kast hoor!

 6. Koen

  Die Belgjes toch , alles opkopen hier.

 7. Leo knots

  Dag dag nu.nl
  Eindelijk weg.

  Doei, doei

 8. Sum Ting Wong

  Die overname maakt weinig uit. Het zijn beide extreemlinkse omvolkingsbladen, dus het medialandschap verschraalt niet verder, maar blijft gewoon hetzelfde

 9. jos

  Ben benieuwd of de censuur op commentaren nu minder wordt. De nu.nl/telegraaf was toch wel gruwelijk rechts en ziekelijk controlerend.

 10. Sum Ting Wong

  Nu.nl rechts?? Dan is Jesse Klaver ultra extreem rabiaat rechts

 11. Abject

  Dit land is haar onafhankelijke nieuwsgaring al kwijt sinds Stichting Democratie&Media voor 94.4% eigenaar van PCM geworden was.
  Om na wanbeleid de boel voorts in Brusselse handen te laten vallen.

  “En wat is de SDM? Weinig meer dan een PvdA-dependance waarin de voormalige voorzitter (thans interim-voorzitter) van de PvdA, Ruud Koole, en de linkse activiste Marjan Sax bestuurslid zijn. Andere PvdA-kopstukken die een belangrijke rol hebben gespeeld in de SDM of in PCM, zijn Ed van Thijn, Marjanne Sint, Eberhard van der Laan, Annemieke Roobeek, Schelto Patijn en Wim Meijer. Ook bij de Stichting de Volkskrant is het links wat de klok slaat. De vakcentrale FNV benoemt zelfs twee van de acht bestuursleden! Andere bestuursleden van die Stichting zijn PvdA-prominent Frans Leijnse, FNV-voorzitster Agnes Jongerius, de linkse hoogleraar Jenny Goldschmidt en Seddik El Harchaoui, directeur van het multiculturele instituut Forum.” (bron Weekblad Opinio 2007 )

  https://sevenxseven.wordpress.com/2009/06/23/krantensubsidies-en-internettax-stichting-democratie-en-media-pvda-vult-haar-zakken/

 12. anoniemmmm

  Dag meneer John de Mol

  kijk wie wie executeert

  je eigen hollanders gunnen je het niet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Hollanders wakker worden

  john let op wie je vrienden zijn

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 13. Nils Holgersson

  Elger van der Wel is ook al een buikspreekpop van John de Mol geworden. Talpa had Nu.nl en de andere titels maar al te graag overgenomen. Intussen schrijft het ANP alleen nog nieuws wat de baas welbehaagt. Met je pluriformiteit.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.