NRC denk net als AD dat Op1 soort Idols wordt

Tv-recensent Arjen Fortuin van het NRC Handelsblad is het eens met de kritiek van AD-diva Angela de Jong dat de opvolger van Jinek, de duotalkshow Op1, een soort Idols voor talkshowhosts dreigt te worden. Dat schrijft hij in de krant. Op1 zal elke werkdag gepresenteerd worden door een ander duo. “Het wordt een soort Idols voor presentatoren“, zei De Jong daarover. Die uitspraak haalt Fortuin weer aan in zijn eigen column in het NRC om aan te geven dat hij zich daar wel in kan vinden.

Fortuin: “Zeker is dat de aanvoer van tien verse presentatoren zeer veel stof tot analyses, kritiek en ongericht gebabbel zal geven. Zeker op de plaats waar men het liefst en het vaakst over televisie praat. Juist: op televisie.

Er zullen altijd talkshowduo’s zijn die meer geprezen zullen worden dan de andere, aldus Fortuin. “In de dagelijkse praktijk is NPO1 een zender die hoofdzakelijk wordt geleid volgens de logica van de commerciële televisie, waarmee het de vraag is hoe lang deze vrij gecompliceerde constructie zal blijven bestaan.”

Als de scores van de duo’s ver uiteen lopen, zal Hilversum ingrijpen. Misschien nog wel binnen zes weken, verwacht Foruin. “Het ligt voor de hand dat er uiteindelijk gewoon gekozen gaat worden.

De drie duo’s die al zijn bevestigd zijn, zijn Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra, Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen en Sophie Hilbrand en Hugo LogtenbergTijs van den Brink en Giovanca Ostiana zouden bijna rond zijn en het vijfde duo wordt waarschijnlijk Fidan Ekiz en Jort Kelder.

Het is volgens Fortuin extra spannend om te zien hoe Willemijn Veenhoven, Hugo Logtenberg, Carrie ten Napel, Giovanca Ostiana en Fidan Ekiz het gaan doen.

De column van Arjen Fortuin kunt u hier lezen.

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen