NRC denk net als AD dat Op1 soort Idols wordt

Geplaatst op do 12 dec 2019 om 15:30

Tv-recensent Arjen Fortuin van het NRC Handelsblad is het eens met de kritiek van AD-diva Angela de Jong dat de opvolger van Jinek, de duotalkshow Op1, een soort Idols voor talkshowhosts dreigt te worden. Dat schrijft hij in de krant. Op1 zal elke werkdag gepresenteerd worden door een ander duo. “Het wordt een soort Idols voor presentatoren“, zei De Jong daarover. Die uitspraak haalt Fortuin weer aan in zijn eigen column in het NRC om aan te geven dat hij zich daar wel in kan vinden.

Fortuin: “Zeker is dat de aanvoer van tien verse presentatoren zeer veel stof tot analyses, kritiek en ongericht gebabbel zal geven. Zeker op de plaats waar men het liefst en het vaakst over televisie praat. Juist: op televisie.

Er zullen altijd talkshowduo’s zijn die meer geprezen zullen worden dan de andere, aldus Fortuin. “In de dagelijkse praktijk is NPO1 een zender die hoofdzakelijk wordt geleid volgens de logica van de commerciële televisie, waarmee het de vraag is hoe lang deze vrij gecompliceerde constructie zal blijven bestaan.”

Als de scores van de duo’s ver uiteen lopen, zal Hilversum ingrijpen. Misschien nog wel binnen zes weken, verwacht Foruin. “Het ligt voor de hand dat er uiteindelijk gewoon gekozen gaat worden.

De drie duo’s die al zijn bevestigd zijn, zijn Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra, Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen en Sophie Hilbrand en Hugo LogtenbergTijs van den Brink en Giovanca Ostiana zouden bijna rond zijn en het vijfde duo wordt waarschijnlijk Fidan Ekiz en Jort Kelder.

Het is volgens Fortuin extra spannend om te zien hoe Willemijn Veenhoven, Hugo Logtenberg, Carrie ten Napel, Giovanca Ostiana en Fidan Ekiz het gaan doen.

De column van Arjen Fortuin kunt u hier lezen.

Foto: BNNVARA
18 Reacties op “NRC denk net als AD dat Op1 soort Idols wordt”


 1. Caramba

  Daar kunnen ze wel eens gelijk in hebben. Sinds het debacle van Twan Huis, Uberto Tan, enzovoort heerst er grote angst om een misstap te maken bij wie de kar moet trekken.

 2. Caramba

  Wat de vraag oproept of die omroepbaasjes eigenlijk geen overbetaalde faalhaasjes zijn.

 3. Henk

  Zin in Op1!

 4. #Persifleren#

  Idols of niet. Alles beter dan te kijken naar Jinek of Beau

  Ik kijk er naar uit. Er zitten heel veel juweeltjes tussen.

 5. Curryworst

  Uiteindelijk lijken al deze talkshows op elkaar: tafel met knabbels en drank, de gasten die netjes hun beurt afwachten om geïnterviewd te worden door de gastheer en ergens halverwege wat koddige YouTube filmpjes.
  Dus weer politici die uitblinken in nietszeggendheid, de roedel BN’ers die een boek, programma of voorstelling komt promoten, een emo-onderwerp met ‘de gewone Nederlander’.

 6. @Mctje

  *denkt

 7. Ron

  Fidan en Jort zijn nog helemaal geen zekerheid, en gelukkig maar…

 8. Sum Ting Wong

  Vrouwen erbij omdat het moet. In de praktijk zullen de mannen de kar moeten trekken en zitten de vrouwen diepgang en inhoudelijke schuurmomenten vooral in de weg, net als bij Genee en die mevrouw.

 9. dd

  Gaat niet werken, elke dag andere presentatoren, en nog onervaren ook. Dit sprookje eindigd nog voor de zomer let maar op.

 10. Peter Wingender

  Weet je nog toen pas geleden het voetbal doodverklaard werd? Bleek springlevend. Het is de oude hap die verandering negatief uitlegt. Prettige wedstrijd ;)

 11. Huh

  Nu weten we het wel. Eerst maar zien toch? Verandering kan ook iets goeds of verrassends brengen.

 12. Sjors van Kempen

  Zin om Bridget te vingeren tegen een bar in Amstelveen terwijl zeekoe Brard op enkele meters de polonaise loopt en een bamischijf naar binnen propt.

 13. G.ossip

  @Sjors van Kempen 🤣🤣

 14. Julius

  En waarom die F O KK KK ING grote reclame voor een
  Duits plastic apparaatje.?

  ..

 15. anoniemmmm

  nrc

  denk

  en

  praat

  over
  je zelf

  denk en praat niet voor een ander

  reacties zijn weg gebleven

  kwaliteitskrant

  gedrag je ook als kwaliteitskrant

  ik heb geen mbo opleiding

  kent de kranten wereld een beetje

  en toch ben ik eens dat een grote meneer van nederland in rusland heeft gezegd

  nrc is een koe wali teits krant / geen meneer meer!!!!

  jongens over 1 jaar gaan de turken en marokkaanse kinderen

  jullie weg cijferen

  nrc wordt wakker en gedrag je goed!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 16. Joop55

  AD en NRC mogen zoveel denken wat ze willen, we gaan het zien of niet, ook ik betreur tot het diepste het einde van Jeroen, maar daar stopt het niet bij. Op1 wordt soieso al een betere setting dan de rotzooi van RTL.

 17. Hanneke

  Kent iemand 5op2 nog uit 2011? Een soort middagshow, dus hoefde minder “urgent” te zijn. Toen gepresenteerd door:
  Maandag: Catherine Keijl
  Dinsdag: Sipke Jan Bouwsema (waar is hij gebleven?)
  Woensdag: Jorgen Raymann
  Donderdag: Dieuwertje Blok
  Vrijdag: Lucille Werner
  Heeft niet gewerkt. Mensen die ouderwetse TV kijken willen zich hechten aan karakters en vaak hetzelfde. 5 dagelijks wisselende presentatoren gaan niet werken, vooral niet als het duo’s zijn waar mensen nog aan moeten werken. De voorbereiding van M duurde toch ook langer dan verwacht en het tweede seizoen van M was een stuk beter.

  Of Hilversum heeft geen geheugen of elke nieuwe manager wil zijn stempel drukken.

  Ik gun iedereen het beste maar vrees het ergste….

 18. Grace321

  Bah

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.